Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Israel er skyldig – som vanlig…

Posted by Tarud den 28.12.2008

Israels angrep på terroristene i Gaza (2008) veker de gamle refleksene til mange journalister i norske media.

Palestinske raketter rekkevidde

Fakta knyttet til dagens begivenheter og til historie som førte partene til der de er i dag, betraktes som urelevant. I de kommende dagene kommer norske media til å vise- og skrive følgende:

*   Israel angriper palestinerne i Gaza uten tilsynelatende grunn
– Faktumet at i de siste 8 årene har palestinerne skjøt flere tusen raketter mot byer og landsbyer i sør-Israel skal ikke nevnes (eller skrives med små bokstaver).

*   Israel angriper sivilbefolkning, mange blir drept, massakre…
– Faktumet at Israel angriper KUN militære mål til terrororganisasjonene i Gaza skal ikke nevnes. De fleste drepte er militante palestinere. De sivile palestinere som blir skadd eller drept holdte seg ved de militære installasjonene som ble angrepet. Du vil ikke hør om de drepte og sårede på den Israelsk siden.

*   Media skal intervjue norske ”Israel-eksperter” som ”helt tilfeldig” er kjente kritikere av staten Israel og/eller jødene som sådan
– Ingen Israelvenn eller andre som har mer balansert syn på konflikten skal intervjues.

*   Norge skal (som vanlig) fordemme Israel, og regjeringsrepresentant skal snakke om ”overdrevet maktbruk”.
– Ingen fordemming av den palestinske terroren som årsaker konflikten, og ingen forklaring på hvilken militær reaksjon er ikke en ”overdrevet maktbruk”.

*   Kår Wiloch skal (som vanlig) forklare hvorfor Israel bryter ”folkeretten”
– Ingen forklaring på hvorfor palestinerne har rett til å bryte den samme ”folkeretten” eller drive systematisk terror mot sivilbefolkning i Israel.

*   Norske ”eksperter” skal forklare at det israelske angrepet er en del i den israelske valgkampen
– Du vil ikke høre at nesten alle partier i Israel støttet angrepet fordi dette er et legitimt selvforsvar mot systematisk terror fra Gaza.

*   Norske media skal presisere de vanskelige levekår og fattigdom i Gaza
– Norsk publikum vil ikke høre om ÅRSAKENE til denne situasjonen, nemlig at det er palestinerne selv som har valgte Hamas, som på sin side bryr seg ikke om levekår til befolkning og vil fortsette terrorkrigen mot Israel. Og du vil ikke høre om skadene og terrorfrykten i den Israelske siden av grensen.

*   Du vil høre at årsaken til volden er okkupasjonen
– Du vil ikke høre at Israel har trukket ut sin siste soldat fra Gaza for mer enn 3 år siden. I disse 3 årene har palestinerne kontroll over 100% av område i Gaza. Og hva har palestinerne gjort i denne tiden? Har de har bygd veier, fabrikker eller infrastruktur? Nei, de har brukt alle resursene til å bygge opp sitt militærapparat og skyte raketter mot Israel.

*   Du vil hør at Israel holder grensene til Gaza stengt
– Du vil ikke høre at Gaza har også en grense med Egypt, og at Israel tillater overføring av mat, medisiner, bensin, bygemateriell og annet humanitær hjelp til Gaza. Og dette tiltross for terrorkrigen som Hamas fører.

*   Palestinakomite, Norske-Folkehjelp, SV og andre anti-Israelse organisasjoner vil kreve (som vanlig) boikott av Israel
– Ingen vil kreve boikott av Hamas og andre palestinske terror organisasjoner, og ingen vil kreve boikott av andre land som forsvarer seg på samme måten som Israel gjør.

*   Av norske media kan du få inntrykk av at det er Hamas som ønsker fred, og det er Israel som nekter
– Du må lese Hamas grunnloven som har som sin hoved forutsetning utslettelse av staten Israel (www.miff.no/tema/dokumenter/hamascharter-norsk.htm)

Hvilke land i verden ville ha akseptert at sine byer og landsbyer blir beskutt med raketter dag etter dag i flere år uten å reagere?  Vil ikke ha Norge reagert ved en slik situasjon?  Historien viser at alle land reagerer militært når de blir angrepet over tid. Hvorfor må ikke Israel forsvare seg slik som andre land gjør?

Reklamer

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s