Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Jødenes plass i verden

Posted by Tarud den 13.01.2009

israelis2009 krigen mot Gaza-terroristene går mot slutten og jeg begynte å reflektere over jødenes plass i verden.

Det er noe irriterende å se sterke jøder som kan forsvare seg og slår tilbake.

I tidligere tider ble vi vant til å se svake jøder, hjelpeløse  stakkars jøder som blir mishandlet og drept.  Jøder som får skylden for alt som går galt.

Men nå plutselig ser vi en jødisk stat som tør og kan forsvare sine innbyggere.

Det er så irriterende…. hvorfor kan de ikke oppføre seg slik som før og snu den andre kinne når de blir slått.  Har de ikke forstått etter alle disse årene at jødene må spille offerrollen i denne verden.  De kan godt bli helter senere, i neste liv.

Det er lett å forstå muslimene som irritere seg over eksistensen av staten Israel.  Jødene har bygd opp en fri demokrati midt i et hav av islamsk diktatur og terror.  Og ikke nok med det, så nekter jødene  å være offer, og forsvarer seg selv med makt!

Og sosialistene på venstre side har selvfølgelig rett når de kritiserer den jødiske staten.  Et høyt utviklet demokrati med ytringsfrihet, likestilling for kvinner og minoriteter og velferdssystem som omfatter alle borgere i landet.   I stedet for å be om hjelp tilbyr Israel hjelp til andre land.  Til og med Norge kjøper høy teknologiske produkter fra Israel!

Og det verste av alt er at disse jødene vil leve i fred slik som andre folk gjør! Har du hørt maken til noe slik…hva tror de at de er, Nordmenn?

Reklamer

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s