Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

NRK og Syria feirer 1967 krigen

Posted by Tarud den 06.06.2011

Med bakgrunn i det folkelig opprøret i Syria er NRK normalt skeptisk til informasjonen som kommer fra det syrisk regimet.  Syriske myndigheter har utelatt å reportere om drepte demonstranter som demonstrerte mot diktaturregimet i landet, mens opposisjonelle kilder melder om ca 1200 drepte hittil i demonstrasjonene.

Men søndag 5. juni var det annerledes.  Da var NRK raskt med å rapportere, ord for ord, påstandene fra de syriske myndighetene.  Hvordan har påliteligheten til det syriske regimet endret seg over natten?

Ja, 5. juni er datoen for starten på ”6 dagers krigen” mellom araberlandene og Israel.  Dagen markerer kanskje det største nederlaget araberne har hatt i sin forsøk på å utslette den jødiske staten.

I år, med de syriske myndighetene oppfordring, har hundrevis av syrere stormet grensen til Israel.  Til tross for en rekke advarsler, både muntlig og med varselskudd i lufta, fortsatte mobben med å nærmere seg grensen.  De angriperne som prøvde å rive gjerdet ble skutt på beina.

Det statlige syriske nyhetsbyrået SANA var raskt med repportering om ”fredelige palestinske demonstranter” som ble angrepet og ”slaktet” av de barbariske israelske soldatene.  NRK var ikke sen med å gjengi disse ”nyhetene” både på TV og på Internett.  ”Israel har angrepet palestinske demonstranter og 20 ble drept” og programleder på NRK TV spør kommentatoren ”hvorfor angrep de israelske soldatene demonstrantene?”.

Det er nesten unødvendig å nevne at NRK ikke har referert til de viktigste årsakene til det syriske angrepet eller til noe av det som ble sagt av de Israelske myndigheter.  Og slik drives det en ”balansert og seriøs journalistikk” i Norge.

Reklamer

Én kommentar to “NRK og Syria feirer 1967 krigen”

  1. Steinar said

    I årevis har NRK drevet en selektiv journalistikk som omtaler Israel (underforstått jødene) som en kriminal stat, og arabere/palestinere som ”frihetskjempere”. Dette virker ganske merkelig når vi vet om de alvorlige brudd på menneskerettigheter, og sponsing av terrorisme som er vanlig i de arabiske landene.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s