Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Jonas Gahr Støre og retten til selvforsvar

Posted by Tarud den 07.06.2011

Jonas Gahr Støre

Støre demonstrerer hvordan Israelere skal forsvare seg

Gang på gang fordømmer norsk utenriksminister Jonas Gahr Støre Israel når sivil blir drept under militær operasjoner.  Dette er til tross for at undersøkelser viser at Israel er best i verden når det å ta hensyn til sivilbefolkning i en krigssituasjon.

Støre har tydeligvis glemt at 7. februar 2006 har norske soldater i Afghanistan åpnet ild mot “ubevæpnede demonstranter” som prøvde å storme inn i ISAF-leieren i Meyanmeh.  Resultat var 4 drepte og 18 sårede “sivile” afghanere.  Ingen i Norge protesterte da mot drap på “ubevæpnede demonstranter”.

Utenriksministeren vet sannsynligvis heller ikke  at norske soldater flere ganger har drept sivile både i Afghanistan og i Libya.  Men det som åpenbart er tillatt for våre soldater (å forsvare seg eller å krige mot terrorister) – er ikke akseptabel for israelske soldater…

Reklamer

2 kommentar to “Jonas Gahr Støre og retten til selvforsvar”

 1. jan olsen said

  Fredrik Gresvig skrev om hva som hendte på sin blogg. Kort fortalt ble syrerne drept av landminer på syrisk side. Disse eksploderte fordi brannbomber antente gresset.
  At syrerne ble betalt 1000usd av Assad er en annen side ved dette.

 2. Bob Kåre said

  Nå skal sant sies at de i så tilfelle løp inn på militært område i en krigssone. Det hadde vært nok at en av de hadde vært en selvmordsbomber og det er en risiko mot infrastruktur og menneskeliv. Siden de er smarte nok til demonstrere så vil jeg anta at de burde vært smart nok til å ikke løpe inn på et område der det finnes skilt at man kan bli skutt, ergo så vil jeg anta at de ikke var legitime demostranter, men var stridende i den forstand at de prøvde å oppholde forsvaret og «teste» grenser for hvor langt de kunne gå. ROE vil antageligvis vært skarp siden det hadde vært trefninger tidligere.

  Norske soldater hadde neppe skutt demonstranter som demonstrerte på offentlig område. Nå kan det selvfølgelig debatteres med at PRT Meymaneh ikke blir anerkjent av demonstrantene som ikke-offentlig område, men nå ligger det faktisk en militærbase der som er anerkjent av det FN godkjente styret i Afghanistan.

  Når det gjelder den syriske mobben så syns jeg at Israelerne var i overkant «edgy».

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s