Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Tyrkia – Israel forhold, ifølge NRK

Posted by Tarud den 13.09.2011

For å heve seg i den muslimske verdenen prøver Tyrkias statsministeren Erdogan å være en muslimsk King-Kong…

For å heve seg i den muslimske verden prøver Tyrkias statsministeren Erdogan å være en muslimsk King-Kong…

NRK-journalisten Kristian Aanensen lar seg ikke forvirre av fakta angående forhold mellom Israel og Tyrkia.  I et intervju med 2 norske “eksperter”  skriver han bl.a. at “Det at Israel nå lanserer sin støtte til PKK virker på meg som en desperat handling for å true Tyrkia”.  Journalisten ignorerer faktumet at dette bare er et RYKTE og ikke en offisiell israelsk politikk.

Årsaken til bruddet var, i følge “eksperten” Pinar Tank, at “Israel nektet å beklage drapene på ni tyrkiske statsborgere, under den dramatiske bordingen av et sivilt skip på vei til Gaza i mai i fjor”.  Ikke et ord om den FN-bekreftet lovlig våpen-blokaden av Gaza og de voldelig muslimske aktivistene som angrep de israelske soldatene på båten Mavi Marmara i fjor.

Her er et åpent brev til NRK journalisten:

Hei Kristian Aanensen

Viser til din artikkel “Israel er den store taperen i Midtøsten“ i NRK nett 12.9.2011

NRK har lang tradisjon med å vinkle begivenheter i Midtøsten til å se ut som om det er Israel som er skyldig/taper/aggressor/brutal…osv.  En tradisjon som tar lite hensyn til FAKTA og mer hensyn til å være politisk korrekt.  Så slik sett følger du fint NRK-linjen og artikkelen din er absolutt politisk korrekt.  Men hva med FAKTA, eller virkeligheten om du vil?  Du siterer 2 selverklærte “eksperter” som også følger “norsk tradisjon” med å vinkle alt mot Israel.  HVORFOR siterer du ikke noen som vet mer om Israel og kan forklare andre sider av begivenheter?   Jeg kan gi deg en lang liste hvis du ikke kan finne slike personer selv.

Det er flere faktafeil og mangler i artikkelen, men jeg skal peke på kun 2 punkter:

  1. Du siterer Pinar Tank som sier at “Det at Israel nå lanserer sin støtte til PKK…”.  Hvis du ville ha sjekket litt nærmere ville du ha oppdaget at Israel har overhode ikke lansert en slik støtte!  Riktig nok finnes det rykter om at Israels utenriksministeren har slike planer, men disse ryktene ble aldri bekreftet og uansett så er det ikke offisiell Israelsk politikk.
  2. Du siterer Tank som sier at “siden AKP kom til makten i 2002 har de to vennene stadig glidd lenger og lenger fra hverandre, og det toppet seg i 2010”.  FAKTA er at det har “toppet seg” for bare noen dager siden (2011) da Tyrkia sendte den israelske ambassadøren hjem, kuttet ut de økonomiske forbindelser og truer med diverse aksjoner mot Israel.  Det er usikkert om det er den “toppen” som Tank prøver å finne.  At “de to vennene stadige glidd lenger og lenger fra hverandre” er det ikke noe tvil om, men “Ekspertene” dine har tydeligvis ikke forstått helt at aggresjonen mot Israel og forverring av forholdet har lite med Israel å gjøre, og mer med islamisering av Tyrkia og ambisjonene som landet har i den arabiske/muslimske verden.

At “Israel er den store taperen i Midtøsten” er uten tvil en imponerende overskrift som kan hjelpe NRK med å sverte Israel.  Men den har lite med seriøs journalistikk å gjøre, eller med å  beskrive de kompliserte  forhold i Midtøsten.

Kristian Aanensen, jeg skriver dette til deg med håp om at det fremdeles finnes journalister i NRK som bryr seg om FAKTA og VIRKELIGHET mer enn å være politisk korrekt og følge den norsk/NRK anti-israelske linjen.

Reklamer

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s