Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Norske kunstnere satser på antisemittisme

Posted by Tarud den 30.09.2011

Ett av maleriene på ”Terra Sancta” utstillingen

Ett av maleriene på ”Terra Sancta” utstillingen

Antisemittisme har alltid vært en oppskrift for suksess blant mislykkede politikere og kunstnere.  I den arabiske verdenen er anti-jødiske konspirasjonsteorier helt vanlig og akseptert.

I Norge, som har en lang anti-jødisk tradisjon, ble antisemittismen dempet kraftig etter andre verdenskrig, men i de siste 20 årene har den økt betydelig.  Det er i dag ikke uvanlig at venstreorienterte politiske ledere kommer med antisemittiske uttalelser, dekt som anti-Israel eller anti.

Norske kunstnere er også påvirket av den ensidige norske mediadekningen av konflikten i Midtøsten og produserer, i de senere årene, flere og flere antisemittiske ”kunstverk”.

For noen måneder siden turnerte maleren Håkon Gullvåg med sin utstilling ”Terra Sancta” i flere arabiske land.  Maleriene, som fremstiller Israel og jødene som blodtørstige bødler, ble godt mottatt av det arabiske/muslimske publikummet.

Filmregissør Vibeke Løkkeberg lagde i 2010 filmen “Tears of Gaza” som beskriver lidelsene til mennesker under krigen mot Gaza-terrorister i 2009.  Men filmen viser ikke terrorfrykten og lidelsene til de israelske innbyggerne som bor i nabolaget til Gaza.  Filmen viser heller ikke lidelsene som Gaza-innbyggerne lider fra Hamas- og andre terrororganisasjoner som opererer i Gaza.  Nei da, filmen skal vise hvor grusomme de er, israelerne som slår tilbake mot Hamas.

Skolebøker med hets mot jøder brukes i dag i de palestinske områdene og i andre arabiske land.  I Norge har vi fått nå en ny ”barnebok” skrevet av forfatteren Hans Sande som fremstiller israelere/jødene som slemme mennesker som mishandler de snille palestinerne.  Det er kun den modige norske sjørøverpappa som greier å hjelpe palestinerne.  Boken er teknisk sett et mesterverk i utspekulert politisk propaganda rettet mot uskyldige og kritikkløse unge sjeler.

En oppkonstruerte demoniserende beskrivelse av jøder som de utspekulerte, rike og grådige vesener som utsuger de svake og fattige, er et budskap vi kjenner godt fra europeisk og arabisk litteratur.  Nå viser norske kunstnere at de også kan bruke dette trikset for å tjene penger.

Reklamer

2 kommentar to “Norske kunstnere satser på antisemittisme”

  1. Melena said

    Artisten Karpe (Crap) Diem kaster seg også på den jødehat-bølgen, les her http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=10149665

  2. Jon E. said

    Det er mange i Norge som oppfatter det slik at for å være en “intellektuell” så må du støtte palestinerne og være anti-israelsk, eller helst antisemittisk.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s