Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Hva vil palestinerne?

Posted by Tarud den 02.10.2011

Palestina supportere i Norge tror at palestinere vil ha en egen stat i “1967 grenser” dvs. på Vestbredden og Gaza.  Men uttalelser fra palestinske ledere viser noe helt annet.

Fatah sentralkomiteen medlem  Abbas Zaki sier i et intervju til Al-Jazeera 23 september 2011 følgende:  “Når vi sier at løsningen skal være basert på 1967 grensene, vet president Abbas og alle forstår at målet kan ikke nås på et trekk.  Hvis Israel trekker seg ut av Jerusalem, evakuere de 650 tusen bosettere (fra Vestbredden) og rive ned muren, hva vil skje med Israel da? – det vil bli slutten på den (på staten Israel)… Hvem er de som er sint nå? – Det er Netanyahu, Liberman og Obama… alle disse drittsekkene.  Vi må være glad at Israel er sint.  Hvis vi sier at vi ønsker å utslette Israel…det er for vanskelig.  Det er ikke akseptabelt å si det slik.  Si det ikke ut i verden, hold dette til deg selv…”.

Dette kan ikke misforstås også hvis du er en naiv venn av palestinerne.

En slik uttalelse er ikke noe nytt.  PLO grunnlov og Hamas grunnlov, samt uttalelser (på arabisk) fra andre palestinske ledere gjør det klart at palestinerne slås for å utslette staten Israel og ser for seg en stor Palestina på helle område mellom Jordan elven og Middelhavet.

Reklamer

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s