Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Palestina og julenissen

Posted by Tarud den 06.10.2011

På Ordet Fritt i Romsdals Budstikke (6. oktober 2011) ønsket Anne Felde velkommen til et nytt land – “Palestina”.  Hun og andre Palestina-venner tror på en ny arabisk/palestinsk stat som  skal leve i fred med sine naboer.  Mine barn tror også på julenissen, og gleder seg hvert år for å få presanger fra ham.  Dessverre så tror de voksne på noe annet, men hvem kan si hvem som har rett?  Julenissen er veldig real for de naive sjeler som tror på ham.

En del Palestina-venner er ikke så naive, og de vet godt at målet med den “palestinske kampen” er utslettelse av staten Israel.  De tror på det palestinerne sier når de snakker engelsk, og håper for det beste.

Det er mulig at Anne Felde virkelig tror at araberne som bor på Vestbredden og Gaza vil nøye seg med disse områdene, og er innstilt på å leve i fred med sine jødiske naboer.

Det er mulig at hun ikke har lest grunnlovene til Hamas (som styrer Gaza) og PLO (den største palestinske organisasjonen) som kaller til utslettelse av staten Israel og drap av jødene som bor der.  Det er mulig at hun ikke har hørt om de daglige terrorangrepene som hennes muslimske venner utfører mot jødene i Israel.  Angrep som har kostet flere tusen jøder og Israelere livet.

Det er mulig at Felde ikke har sett Fatah sentralkomitemedlem Abbas Zaki som sier i et TV intervju til Al-Jazeera 23. september, at en palestinsk stat på Vestbredden og Gaza er kun FØRSTE TRINN i frigjøringen av hele Palestina (fra Jordan-elven til Middelhavet).

Det er mulig at hun ikke har lest palestinske skolebøker eller sett kartet av Palestina som brukes av araberne på Vestbredden og Gaza – staten Israel er ikke tegnet på dette kartet!

Det er mulig at hun ikke vet at Palestinerne krever at 8 millioner av dem skal bosette seg i Israel og ikke i “Palestina” og at jødene ikke skal ha lov til å bo på områder som blir “frigjort”.  Hun vet også muligens ikke at araberne har 22 selvstendige stater fra før, som dekker et område på mer enn 13 million kvadratkilometer, mens jødene har kun 1 stat som er ikke større enn et norsk fylke!

Det er mulig at Anne Felde tror på julenissen.  Jeg kunne ønske at julenissen var virkelig og at vi alle kunne leve i fred i et slikt fantasiland.  Dessverre så er ikke virkeligheten så snill og enkel, og ingen FN resolusjon vil skape en palestinsk stat eller fred.  Freden vil komme kun når araberne/palestinerne aksepterer retten jødene har til å bo i dette område.

Reklamer

3 kommentar to “Palestina og julenissen”

 1. Tarud said

  Gilbert. På norsk (og hebraisk) heter det Palestina med a (den første bokstaven i alfabetet). På engelsk skrives det det Palestine med e, men uttales Palestain. Arabere selv sier Filistin eller Falestin og skriver فلسطين.

 2. Gilbert said

  Det heter palestine med en e endelse den femte bokstaven i alfabete ikke a endelse.

  Fantasistaen har ikke noe med de tidligere romerske provinsene som alle het noe palæstina, som syria palæstina.

  fantasistaten har stjelt navnet fra British palestine 1923 – 1948.

 3. Maria Sunderland said

  Nordmenn flest er ganske naive når det gjelder konflikten i Midtøsten. Du virker ganske kunnskapsrik Tarud og du viser sider av konflikten som jeg aldri hører på NRK. Stå på!

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s