Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Legging og rydding av miner

Posted by Tarud den 30.10.2011

På samme dag som TV-aksjonen i Norge samlet inn millioner av kroner for minerydding, fortsatte syriske soldater å legge miner langs grensen til Libanon, Tyrkia og Jordan.  Norsk Folkehjelp, som har fått de 210 millionene som ble samlet inn, protesterer ikke mot det som skjer i Syria.  Organisasjonen er opptatt med å støtte den palestinske kampen mot Israel og kommer sikkert til å nyte godt av pengene.  De har en stor administrasjon å finansiere, og flere palestinske terrororganisasjoner å støtte.  Det gjenstår å se hvor mye av pengene som faktisk vil gå til det erklærte formålet – minerydding.

I følge Debkafile arbeider syriske minerleggere langs den nordlige side av Yarmouk elven som grenser til Jordan.  Langs den libanesiske grensen ble miner lagt nær de nordlige libanesiske landsbyene Knaysseh og Al-Hnayder og på begge sider av grensen nær Heet og Buwayt.   Langs den tyrkiske grensen, arbeider  syriske mineleggere på Idlib og Jebel Zawayeh regionene.

Disse handlingene har som mål å styrke grensen mot mulig militær intervensjon av arabiske eller NATO-tropper.  Minefeltene skal også gjøre det vanskeligere for tyrkisk støtte til opposisjonelle krefter i Syria og hindre desertører og andre å flykte over grensen.

Syrias diktator Bashar al-Assad er mer desperat nå etter Muammar Qaddafis voldelige død i Libya.  Han fortsetter med å knuse all opposisjon med jernhånd og det er rapportert på over 3000 drepte hittil i opprøret, og tallene stiger daglig.

Opposisjonelle i Syria ber FN og NATO å gripe inn for beskytte sivilbefolkningen i Syria mot de brutale overgrepene.   Men det virker som om det internasjonale samfunnet ikke har det travelt med å blande seg inn så lenge det er arabere som dreper sine egne.  Fredsaktivistene i Europa demonstrerer ikke.  Fagforeninger boikotter ikke, og sosialistene i Norge sender ikke flotiljer for å redde det syriske folket.

Assad har tidligere erklært at hvis Nato eller andre fremmedmakter angriper landet, vil Syria “ikke trenge mer enn 6 timer for å overføre hundrevis av raketter og missiler til Golanhøgda og skyte dem mot Tel Aviv».  I et nylig intervju med The Sunday Telegraph sier Assad at en fremmed innblanding i landet vil «sette hele regionen i flammer«.  Dette er ikke overraskende og stemmer godt med den arabisk “tradisjonen” om å angripe Israel for å avlede oppmerksomheten fra interne problemer.

Reklamer

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s