Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Palestinakomiteen sin feiring av 26. november

Posted by Tarud den 22.11.2011

PrintNorge 1941-1942.  Etter måneder med frykt og forfølgelser ble jødene som ikke greide å rømme til Sverige, arrestert av norsk politi.  26. november 1942, ble 532 menn, kvinner og barn i alderen fra 4 måneder til 81 år ført om bord i fangeskipet «Donau» som lå fortøyd på Vippetangen i Oslo. Skipet seilte ned til Stettin, hvor fangene ble lastet over på tog som dro til utryddelsesleiren Auschwitz.  Av totalt 771 jøder som ble deportert fra Norge overlevde kun 34.

Dette var en del av den Nazi-tyske planen om å rense verden fra “den jødiske plagen”.  Nordmenn flest var likegyldige og mange samarbeidet villig med tyskerne.  Nordmenn demonstrerte ikke for sine jødiske medborgere.  Det var ingen boikott eller flotiljer for å vise støtte til jødene.

69 år senere skal norsk organisasjon som kaller seg “Palestinakomiteen” markere dagen med boikott av Israelske varer som selges i Norge.  Boikott av jødiske varer er ikke en ny oppfinnelse og Palestinakomiteen følger en lang antisemittisk tradisjon.  Organisasjonen skjuler ikke sine intensjoner, og på sin logo vises en grønn “Palestina” på hele område, uten et sport av den jødiske staten Israel.

Israel, jødenes eldgamle land som har blitt en nødhavn for jødene som har flyktet fra jødeutryddelsen i Europa og overlevd forfølgelsene i arabiske land.  Til tross for terror og krig er Israel i dag et blomstrende land som viser veien når det gjelder demokrati, høyteknologi, jordbruk, kultur og my annet.  Araberne som bor i landet har det bedre enn de fleste arabere i arabiske land.

Antisemittismen forsvant aldri fra Norge, men etter krigen var det mange nordmenn som sympatiserte med jødene og støttet oppbyggingen av et nytt demokratisk land i Israel.  I de siste 30 årene har den økte muslimske befolkningen i Norge, kombinert med anti-israelsk propaganda i media, skapt en ny grobunn for jødehat.  Flere nordmenn har oppdaget sine antisemittiske røtter og støtter i dag den “palestinske kampen” noe som i praksis betyr utslettelse av den jødiske staten.

Det er få nynazister i Norge i dag, men de har sine etterfølgere når det gjelder “jødespørsmålet”.  Venstresosialistene med sin tradisjonelle støtte til terrorregimer, og muslimene med sin kulturfestede antisemittisme vil igjen rense verden fra “den jødiske plagen”.

Reklamer

Én kommentar to “Palestinakomiteen sin feiring av 26. november”

  1. Martin said

    Israel svenner har reagert med en antiboikott-aksjon.
    Se her http://www.miff.no/kjoep-israelske-varer/2011/11/25Kjaerebutikksjef.htm
    Ingen norske aviser skrev om boikottaksjonen og alt tyder på at den var en total fiasko.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s