Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Palestinsk meningsmåling nr 180

Posted by Tarud den 04.12.2011

Den siste meningsmålingen som ble utført av Palestinske Center for Public Opinion (i regi av Dr. Nabil Kukali) viser at palestinere støtter Fatah ledelsen, men er ikke villig til et kompromiss med Israel når det gjelder “flyktningspørsmålet”.  Meningsmålingen som besto av ansikt til ansikt intervju med 1008 personer på Vestbredden og Gaza, ble gjennomført mellom 4. og 18. oktober 2011.

På spørsmålet: «Hvordan vil du rangere innsatsen til PA-president Mahmoud Abbas under hans opptreden i FN?» svarte 81,7% at det var god eller veldig god, mens  16,5% sa at den var ikke god.  På spørsmålet om de har tillitt til Fatah eller Hamas ledelse svarte 56,5% at de har tillit til Fatah ledelse, mens 17,7% sa at de har tillit til Hamas ledelse.  23,8% svarte at de har ingen tillit til begge.

På spørsmålet: «Tror du at palestinere, hvis de får en egen uavhengige stat og inngår en fredsavtale med Israel, bør gi opp sitt krav på å vende tilbake?” svarte et stort flertall på 89,8% NEI.  Kun 6,8% svarte med  JA på dette spørsmålet.   På tilleggsspørsmålet: “I tilfelle det palestinske lederskapet ville gi fra seg retten til å vende tilbake i bytte for en økonomisk kompensasjon, ville du akseptere det?» svarte 89.5% NEI, mens bare 7,3% sa JA.

Resultatene stemmer med den palestinske loven som gir rett til alle “palestinske flyktninger og deres etterkommere” til å vende tilbake til der deres forfedre kom fra i “historisk Palestina”.

Retten til å vende tilbake” betyr at mer enn 5 millioner palestinere skal ha rett til å bosette seg i Israel – ikke i en uavhengig palestinsk stat (“Palestina”) men i nabostaten Israel.  Hvis dette blir gjennomført vil palestinere ha etter noen år et flertall i Israel og kan på en demokratisk måte erklære staten Israel som “Palestina 2”. “Palestina” og “Palestina 2” vil etter all sannsynlighet vil bli muslimske og “demokratiske” stater slik som alle de andre arabiske statene, og jødene vil bli nødt til å rømme landet.

En tidligere meningsmåling som ble utført i år viste at 73 prosent av palestinerne støtter religiøs lengsel etter å drepe jøder i Hamas-charteret.

Meningsmålingen viser klar at det er en slik “fred” ønsker seg palestinerne.

Reklamer

2 kommentar to “Palestinsk meningsmåling nr 180”

  1. Tarud said

    Dette er en dårlig løsning.
    Palestinerne og israelere må lære å leve med hverandre om de liker det eller ikke…

  2. Anonym said

    palestinaaraberne burde jages tilbake yil den arabiske haløy — vor di oprinelig kommer fra,og la di stakkars Jødene leve fredelig i sit hjemland Israelpalestina.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s