Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Misbruk av Holocaustdagen

Posted by Tarud den 31.01.2012

27. januar er FN’ s internasjonale minnedag for ofrene av jødeutryddelsen under andre verdenskrig.    Markering av dagen for å øke bevissthet på antisemittisme og rasisme ellers er viktig, særlig når det gjelder skolene.  Men mye tyder på at Sunndal videregående skole ikke har gjort leksen sin da de sammen med AUFeren Helle Gannestad fremmet en politisk agenda som er et misbruk av Holocaust.

Skolen har lagt feil premisser til markeringen ved å skrive på skolens hjemmeside at Holocaustdagen er ”FN’s internasjonale dag mot diskriminering og rasisme”.  Dette stemmer ikke med det som FN selv skriver, nemlig at dagen er en ”markeringsdag for å hedre ofrene av jødeutryddelsen (Holocaust)”.

Sunndal videregående skole markerte dagen med en seremoni i skolens kantine, og flere elever holdt tente lys.  Helle Gannestad, som var hovedtaler, brukte store ord i sin tale, men bak ordene gjemmer det seg lite kunnskap og en politisk agenda.  Hun sammenlignet Nazi-Tysklandsforsøk på å utrydde jødene i Europa med drapet på Benjamin Hermansen for 10 år siden og drapene som ble utført av Anders Breivik.  Breivik er ingen Hitler, og han satte seg ikke “over demokratiet” da han utførte udåden.  Hitler på den andre siden ble valgt på en demokratisk måte og dirigerte den industrielle slaktingen av seks millioner jøder på et “demokratisk vis”, med bred støtte av befolkningen i Tyskland og i andre land (blant dem mange i Norge). 

Forsøket med å sammenligne AUFerne som ble drept på Utøya med jødene som ble drept under den annen verdenskrig er latterlig og tragisk.  Å sammenligne drap og andre forbrytelser av enkelte personer med Holocaust og/eller Hitler er feil på mange måter.  En av dem er det feil signal den gir til ungdommene.  Det kan lett oppfattes slik at jødeutryddelsen ikke var så farlig, den er omtrent det samme som alle de andre drapene vi hører om daglig.

Ordet Israel ble ikke nevnt, på tross av at dette landet var, og er, nødhavn til jødene som overlevde Holocaust.  For å gjøre vond verre ble det hengt et palestinsk flagg på scenen.  Palestinerne som har samarbeidet med Hitler om den “endelig løsningen til jødeproblemet”.  Palestinerne som forer sine barn med antisemittisme fra første dag.  Palestinerne som gjør det de kan for å utslette de som har overlevd Holocausten.
Flagget til disse palestinerne ble hengt på scenen i Holocaustdagen!!!

Dette er en hån mot jødene og et grovt misbruk av minnedagen for jødeutryddelsen under andre verdenskrig.  Utført av en skole og en representant av Arbeiderpartiet Ungdomsorganisasjon (AUF) som brukte anledningen til å markere sin anti-israelske/jødiske holdning.

Har vi lært noe av det som skjedde under den andre verdenskrig, eller bruker vi begrep som Holocaust, antisemittisme og rasisme som tomme slagord?

Reklamer

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s