Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Fremtidens glade nyheter fra Syria…

Posted by Tarud den 05.02.2012

Jeg har sett i krystallkulen min og fremtiden ser omtrent slik:

Etter at den syriske diktatoren Bashar al-Assad har slaktet ti tusen av innbyggerne i landet har verden våknet opp og innført en rekke tiltak som kan stoppe drapene og fri det syriske folket fra Assad diktaturet.

FN har fordømt Assad regimet og krever slutt på drapene.  Undersøkelseskommisjonen som ble utnevnt av FN kom med sin rapport som dokumenterer systematisk drap på tusenvis av sivile syrere.

En million syrere er på flukt, og FN har opprettet en egen flyktningorganisasjon for de syriske flyktninger – UNRAS (United Nations Relief Agency for Syrian refugees).  Organisasjonen har 22 tusen ansatte og et budsjett (for 2012) på 1,3 milliard dollar.

Sikkerhetsrådet har innført omfattende sanksjoner mot Syria og godkjent en militær aksjon for å stoppe Assad.  Nato med støtte av Russland og flere arabiske land forbereder en militær aksjon for å knuse den syriske hæren og dermed stoppe angrepene på sivil.

Amnesti, Leger uten grenser og Human Rights Watch har fordømt overgrepene av Assad regimet og krever demokrati og respekt for menneskerettigheter i landet.  En flotilje med 20 båter lastet full med mange tonn mat, medisin og leketøy har seilt på vei til Syria.  Fredsaktivistene på båtene er fast bestemt på å hjelpe den million syriske flyktninger som ble fordrevet fra sine hjem.

Fredsbevegelsen og flere menneskerettighetsorganisasjoner  har arrangert demonstrasjoner i alle de store Europeiske byene.  I Oslo møtte to hundre tusen mennesker opp til en stor demonstrasjon, hvor hoved parolen var “Syria – fri og demokratisk”.  Blitzere og en del muslimske aktivister deltok også på demonstrasjonstoget med store banner med teksten «Fri Palestina».

Norske myndighetene har fordømt det syriske regimet og vurderer en boikott av produkter fra Syria.  Oljefondet har solgt alle sine aksjer i syriske selskap.  Arbeiderpartiet og LO fordømte undertrykkelse av folket i Syria og krever at myndighetene tillater et fritt valg, og at “alle arbeidere må ha rett til å organisere seg”.

Norges Folkehjelp, Norges Røde Kors og Norad har fått bevilget 348 millioner kroner fra staten og forbereder sending av 250 tonn med telt, klær, mat og medisin til terrorofrene i Syria.

Biskop Gunnar Stålsett og Mellomkirkelig rådet har fordømt brudd på menneskerettigheter i Syria og krever “religionsfrihet” i landet.  Stålsett tilføyde at “Israel også må bære ansvaret for det som skjer”.

Palestina komiteen, Syria komiteen, AUF, SV og de 50 medlemmene av partiet Rød har trykt en helside annonse i Klassekampen, der de fordømmer krenkelsene av “folkets sosiale rettigheter” i Syria og krever at “alle skal ha rett til et godt og trygt liv”.  Om de palestinske flyktninger i Syria står det også i annonsen at de ”må få lov til å vende tilbake til hjemmene sine i Palestina”.

Filmregissøren Vibeke Løkkeberg, maleren Håkon Gullvåg, forfatteren Hans Sande og 20 andre norske kunstnere har kommet med en felles uttalelse i media, der de sier at de er “sjokkert over forholdene som de syriske kunstnere lever under”, og de krever ytringsfrihet og at “palestinere må få tilbake sitt land”.

Men i virkelighetens-verden er FN opptatt av andre saker:
FN fordømte Israel, for 25. gang i år, for “uproporsjonal maktbruk” etter at landet har reagert på skyting av 15 raketter fra Gaza i går og angrepet de palestinske terroristene som avfyrte rakettene, hvor 2 av dem ble drept.

Reklamer

Én kommentar to “Fremtidens glade nyheter fra Syria…”

  1. gottfred@ymail.com said

    Etter å fulgt Verdidebatt så synes det som NATO samarbeider indirekte med Al Qaida via sunnibrødre i det Muslimske Brorskap. Tyrkia er et sentralt NATO-medlem som sammen med det nye «demokratiske» Egypt, Libya og Tunisia fôrer terrorister fra flere omkringliggende land med penger og våpen. Saudi-Arabia og Qatar er sterke bakspillere sammen med USA.

    Hvem som er god og ond er vanskelig å se i dette landskapet – Norge finansierer indirekte al-Qaida, kan det se ut for! Farlig spill. Men selvsagt er Iran for tida farligst…

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s