Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Mazan fra Gaza frykter Hamas, mens Romsdals Budstikke frykter Israel

Posted by Tarud den 28.03.2012

Mazan frykter Hamas mens Romsdals Budstikke frykter Israel

Mazan frykter Hamas mens Romsdals Budstikke frykter Israel

Lokalavisen Romsdals Budstikke hadde en stor reportasje i lørdagsavisen 24. mars 2012 om de to asylsøkere Hildat fra Eritrea og Mazan fra Gaza som oppholder seg i Molde. UDI fastslår at de ikke oppfyller kravet til å få asyl i landet, men de personlige historiene er rørende.

Mazan forteller at han flykter fra det muslimske terrorregimet til Hamas i Gaza.  Et regime som terroriserer ikke bare en million israelere som bor i sør Israel med daglig skyting av raketter, men også sin egen befolkning på Gazastripen.

Romsdals Budstikke valgte å stille spørsmålet “Hva med palestinske statsborgere fra Gaza?” til Amnesty International i Norge, en organisasjon som er kjent for sin anti-israelske holdning.  Derfor var det ikke overraskende å få følgende svar fra Amnestys rådgiver Beate Ekeløve-Slydal: “Når man ser på faren for angrep fra Israelske styrker og andre utfordringer i området, er det grunn til å forvente forfølgelse ved retur til landet.”

Mazan selv sier at han frykter Hamas og ikke “angrep fra Israelske styrker”, men Romsdals Budstikke valgte en anti-israelsk organisasjon som legger skylden for situasjon i Gaza på Israel!

For å fjerne all tvil om hvem som er skurken, siterer Romsdals Budstikke en kilde som skriver følgende: “I 1948 ble staten Israel opprettet på palestinsk jord”.  Dette er en gammel løgn som ikke har rot i historiske fakta. 

Allerede for mer enn 3000 år siden var Israel en selvstendig nasjon (under kong Saul).  Navnet Palestina ble gitt til området av Romerne tusen år senere, etter at de hadde slått ned det jødiske opprøret og ødelagt tempelet i Jerusalem.  Romerne deporterte de fleste jøder ut av landet og tillot ikke bruk av de opprinnelige navnene Israel, Judea eller Samaria.  På den måten prøvde de å hindre en ny etablering av en jødisk stat.  Palestina har aldri eksistert som noen selvstendig enhet.  Området var styrt av Romere, Muslimer, kristne korsfarere og det Osmanske imperium.  Etter Første verdenskrig ble Det osmanske rike oppløst, og de allierte som vant krigen bestemte hvem som skal styre hvert område.

San Remo konferansen (19-26. april 1920), fikk England rett til å etablere et midlertidig mandatområde i landområdet øst for Middelhavet. Området som tidligere var en del av den ottomanske Syria-provinsen fikk navn «Palestina».  De allierte adopterte Balfour deklarasjon fra 1917 som anerkjent jødene tilknytning til landet, og bestemte å etablere “et nasjonal hjem til det jødiske folk i Palestina”.  Beslutningen ble bekreftet i Sèvres avtalen (10. august 1920), og endelig godkjent av Nasjonens Forbund (forgjengeren til FN) i 24. juli 1922.  Denne beslutning ble videreført til FN, når den ble etablert i 1945, og gjelder til dags dato.

Palestina var et forlatt ørkenområde til slutten av det nittende århundre.  I flere tiår gikk antallet av befolkningen i Vest-Palestina NEDOVER.  I 1850 var det ikke mer enn et par hundre tusen mennesker i hele Vest-Palestina, mange av dem var nomader.  I dag er det over elleve millioner mennesker som bor på samme område.  En stor del av området var ørken og sumper, og det var bare noen få som orket å bo der.  De som bodde i landet var forskjellige små grupper: egyptere, tyrkere, armenere, syrere, beduiner, jøder, kurdere, albanere, forskjellige kristne grupper og andre.  Det var ikke før jødene begynte å komme tilbake og bygge opp landet at arabere fra nabolandene begynte å strømme til landet.

Under det Ottomanske (tyrkiske) og engelske styre betraktet mange arabere området som en del av Syria.  Ingen arabere så på området som et “palestinsk jord”.  Jødene som begynte å komme tilbake til sitt hjemland fra 1880 kjøpte jordområder fra eiere som bodde i Damaskus (Syria).  Ingen av disse betraktet jorden som “palestinsk”.  Etter at Jordan erobret Vestbredden og Egypt Gaza i krigen i 1948, betraktet mange arabere Vestbredden som Jordansk og Gaza som Egyptisk.

Der er kun etter at arabere tapte krigen de har startet i 1967 for å utslette staten Israel, at myten om “palestinsk jord i uminnelige tider” oppstod.  Grunnen til det var ikke noe reel tilknytning til jorden, men et taktisk spill i krigen mot Israel og jødene.

Staten Israel ble opprettet på en lovlig måte på sitt eget historiske hjemland.  Dette ble bekreftet av det internasjonale samfunnet flere ganger.  Gaza er 100% “jødefri” og palestinere har kontroll på 100% av området.  At de palestinske terrororganisasjoner terroriserer sin egen befolkning, og gjør at folk som Mazan er nødt til å flykte, har ikke noe med Israel å gjøre.  Neste gang Romsdals Budstikke skriver om konflikten bør de sjekke kildene sine.

Reklamer

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s