Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

VG-journalister på ville veier

Posted by Tarud den 05.04.2012

Erlend Skevik og Harald Henden, VG-journalister, kom på besøk til sør-Israel rett etter flere dager med massive rakettangrep mot de Israelske byene og kibbutzene i området.  Man kan med rimelighet forvente at journalistene skal dekke de brutale angrepene av palestinske terrorister på den israelske sivilbefolkningen.

Det er ikke urimelig å forvente at etter skyting av mer enn 200 raketter mot skoler og barnehager vil en normal journalist lure på om hvordan befolkningen kan leve under slike forhold, og hvordan det israelske forsvaret kan beskytte en million mennesker som bor i sør-Israel.  En profesjonell journalist ville ha prøvd å finne ut hvem som står bak slik terrorisme og hvilke ideologi som styrer dem.

Artikkelen journalistene skrevet på VG 27. mars handlet om noe helt annet.  Riktig nok nevnes det i artikkelen at noen israelske elever studerer i tilfluktsrom, men årsaken er kamuflert som et naturfenomen “…når rakettene kommer”.  For Verdens Gang eksisterer det ikke palestinske terrorister, kun “væpnede palestinere” eller “militante palestinske grupper”.   200 raketter som blir skutt mot skoler, barnehager, gamlehjem, butikker og boligområder er tydeligvis ikke terrorisme for VG-journalistene.   I følge dem pågår det kun “kamper” mellom Israel og disse “gruppene”!

VG antyder at Israel har ikke den samme retten som andre land til å forsvare seg.  Når den israelske forsvaret (IDF) slår tilbake mot terroristene og dreper noen av dem skriver VG at “…minst 25 palestinere drept i israelske luftangrep mot den tettbefolkede kyststripen”.  For å fjerne all tvil over hvem som er offeret og hvem som er skurken skriver Skevik og Henden “…en palestinsk tenåring drept i bydelen Jabalya i det han var på vei til skolen”.  Dette er en av mange løgner som palestinere produserer på løpende bånd.  Journalistene som gjengir disse løgnene vil at leserne skal tro at de palestinske rakettene er en naturfenomen når de faller fra himmel som regn.  Mens israelerne retter sin angrep på palestinske sivilbefolkning i Gaza!

Sannheten er selvfølgelig det motsatte av det VG vil ha det til.  Det er flere palestinske terrorgrupper som opererer fra Gazastripen.  Hamas, Islamic Jihad,  Al-Aqsa Martyrs Brigade, PRC og andre, har som erklært mål å utslette staten Israel, noe som betyr å massakrere eller jage vekk de 6 millioner jødene som bor i landet.  Disse terrororganisasjonene har en bred støtte i den palestinske befolkningen og de sikter sine terrorangrep hovedsakelig mot sivile mål: barn, kvinner og menn.  De siste årene har de skutt flere tusen raketter, både egenproduserte Qassam-raketter og Iranske Skad-raketter.  I tillegg setter de veibomber og andre typer angrep, slik som angrepet siste august fra Sinai som resulterte i at 8 israelere ble drept.

Det israelske forsvaret angriper kun militær mål og gjør store anstrengelser for å ungå at sivile blir skadet.  De over 200 rakettene i mars var ment til å drepe flere hundre unge og gamle mennesker i israel.  Heldigvis greier Israel i stor grad å beskytte sine borgere slik at de fleste raketter blir skutt ned og terrorangrepene blir avverget.  Men for Skeivik og Henden fra VG er ikke dette bra nok, og de må finne på falske beskyldninger om “palestinske barn som blir drept”.

Genèvekonvensjonen (artikkel 28) tillater angrep på bevæpnet terrorister også når de gjemmer seg bak sivile.  Dette innebærer at sivile kan bli skadet eller drept, men ansvaret ligger på de palestinske terroristene og på befolkningen som støtter dem.  På den andre siden bryter palestinerne den internasjonale loven når de retter sine angrep mot sivile mål.

For VG-journalistene (og andre norske medier) er dette uinteressant.  Det viktigste for dem er å svarte den eneste demokratiske  stat i Midøsten.  Bøying og tøying av sannheten er en liten pris å betale, og sannheten skal ikke stå i veien for en VG-reportasje.

Reklamer

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s