Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Terrorisme og ideologi

Posted by Tarud den 12.04.2012

Norsk  terrorist - Breivik

Norsk terrorist – Breivik

Skal en massemorder som dreper 77 mennesker på grunn av en ideologisk overbevisning defineres som sinnsyk, mens en annen som har drept like mange uskyldige mennesker på grunn av en annen ideologi betraktes som en frisk «forkjemper»?

Kan vi betrakte drep av ungdommer på en øy i Norge som utilgivelig og kriminelt, mens  drap av ungdommer i et diskotek i annet land aksepteres og rettferdiggjøres både av palestinere og  av deres støttespillere?

Er det moralsk grunnlag for å betrakte en ideologi som støtter terrorisme som galt, mens en annen ideologi som støtter terrorisme som rettferdig?

Har en terrorist som har drept 77 mennesker verre ideologi enn en terrororganisasjon som står bak drap av tusener av mennesker?

Palestinsk terrorist - Barghouti

Palestinsk terrorist – Barghouti

Kan drap på uskyldige kristne og muslimer være galt, mens drap på uskyldige jøder være rett?

Er en anti-islamsk ideologi som førte til en terrorhandling mye verre enn en anti-jødisk (antisemittisk) ideologi som førte til tusenvis av terrorhandlinger?

Hvordan er det mulig at vi ser på en drapsmann som har drept flere mennesker i Norge som en sinnsyk kriminelt eller terrorist, men ser samtidig på en palestinske terrorister som angriper sivile som frihetsforkjempere?

Breivik har ikke gjort noe som ikke har vært utført tidligere av palestinske terrorister, tvert i mot har palestinske terrorister drept mange flere uskyldige mennesker, mange av dem på en mer brutal måte.  Likevel betrakter mange i Norge disse terroristene som ”fattige”, ”undertrykte” eller ”mennesker som kjemper for en rettferdig sak”, mens Breivik blir betraktet som en ”terrorist”, ”kriminell” eller ”drapsmann”.

Palestinsk terrorist - Mughrabi

Palestinsk terrorist – Mughrabi

Så hvorfor fortjener en palestinsk terrorist som Abdallah Barghouti, som har stått bak drap på 66 sivile israelere, ære og lønn fra norsk bistandspenger, mens Breivik blir utskjelt og betraktet som en psykopatisk drapsmann?  Og hvorfor blir Breivik’s gjerninger ikke hedret som gjerningene til palestinske Dalal al-Mughrabi, som deltok i en massaker i Israels i 1978.  I denne massakren ble 38 israelske jøder drept, 13 av dem var barn.  Dalal hedret som martyr, og det ble kalt opp et torg, et datasenter, en fotballturnering og en sommerleir etter henne.  Skal vi kanskje kalle gata utenfor regjeringskvartalet Breivikgata?  Eller omdøpe Utøya til Breivikøya?

Hva er det som gjør de palestinske terroristene oppfates som så mye snillere enn en norsk terrorist?  Kan det være at vi ble hjernevasket i årevis av norske media slik at vi har fått et delt syn på moral (dobbeltmoral).  En type moral som gjelder kun palestinere, og en annen som gjelder alle andre mennesker på jordkloden, inkludert i Norge?

Reklamer

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s