Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Israels sjakkmester Boris Gelfand utfordrer verdensmester

Posted by Tarud den 11.05.2012

Israels sjakkmester Boris Gelfand møter i dag sin største utfordring i kampen om tittelen som verdensmester i sjakk.

Gelfand møter i dag regjerende mester Viswanathan Anand fra India på World Chess-VM i Moskva.  På et pre-match pressekonferanse sier Gelfand at han er en god venn av Anand men i konkurransen selv vil ha bli fokusert på sjakkbrettet og ikke på det personlige forholdet.

Dette er femte gang Anand vil bli tvunget til å forsvare tittelen sin. Selv om Anand betraktes som favoritt, fortalte han indisk nettavis DNA at han forventer en tøff utfordring.  Gelfand har vunnet over Anand flere ganger før og Anand innrømmer at Gelfand ”en av de beste teoretikere i sjakk”.

Dette er første gang at både verdensmesteren og utfordreren ikke er blant de øverste i verdensrankingMagnus Carlsen er rangert som nummer 1 av Verdens Sjakk Føderasjon, Anand er rangert som nummer 4 og Gelfand som 20.

Gelfand, 43, ble født i Minsk, Hviterussland, og emigrerte til Israel i 1998, raskt dominerer den lokale sjakk scene og fange en rekke av verdens sjakkturneringer, deriblant Chess World Cup i 2009.  I 2011 vant han Candidates Cup turnering noe som ga ham retten til å utfordre verdensmesteren.

Kampene kan sees live her

Tittelen vil bli avgjort over 12 kamper. Vinneren får 1,53 million dollar, mens taperen får en trøstepremie på ”kun” 1,1 million dollar.

Reklamer

Én kommentar to “Israels sjakkmester Boris Gelfand utfordrer verdensmester”

  1. Tarud said

    Boris Gelfand tapte til slutt kampen om VM-tittelen i sjakk med knappest mulig margin. Etter 12 kamper var resultat 6 – 6. Gelfand og Anand spilte remis i 10 partier og hver av dem vant 1 parti. VM-tittelen måtte dermed avgjøres med fire ekstrapartier spilt med kortere betenkningstid. Tre av kampene endte med remis mens Anand vant den ene og dermed beholder tittelen som verdensmester i sjakk.

    Skattemyndighetene i Israel krever nå 48% av de 1,1 million dollar som Gelfand vant.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s