Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Ben-Dror Yemini avslører palestinske løgner

Posted by Tarud den 04.06.2012

Israelvenner i Norge samlet seg siste helg i Sandnes for den årlige Israel-konferanse som arrangeres i regi av MIFF (Med Israel For Fred).  Hovedforedragsholder i år var Ben-Drar Yemini, en journalist i den israelske avisen Maariv.  Yemini er kjent for sin kritiske journalistikk og er ikke redd for å kritisere politikere, jøder, arabere og organisasjoner, både på den politiske høyre og venstre siden.

I sitt foredrag henviste Yemini til den økende antisemittisme i Norge (og Europa ellers) og begrunnet dette med den pro-palestinske løgnpropaganda som vinner frem. Ved hjelp av tall, video, bilder og diagrammer avkledde Yemini noen av de mest vanlige palestinske løgnene som er utbredt i Norge:

Tostatsløsning
Palestinere vil gjerne ha en ”tostatsløsning”, men ikke en ”to stater til to folk” løsning.  Dvs. de ønsker seg i første omgang en palestinsk stat på Vestbredden og Gaza.  I andre omgang, etter at flere millioner palestinere flytter inn til Israel (”retten til å vende tilbake”), vil det oppstå en palestinsk stat til, istedenfor Israel.

 Israel som en apartheid stat
Fakta viser at Israel er blant de mest demokratiske land i verden.  Noen eksempler er de arabiske Kneset medlemmene, at Israels tidligere president (Katsav) ble dømt til en 7 års fengselstraff av en israelsk arabisk dommer, og at det Israelske fotballandslagets kaptein er en Israelsk araber.  Arabere på den andre siden har drevet apartheid politikk mott jødene i mange år.

Palestinske flyktninger

En kunstig konstruert problemstilling som brukes kun med et formål – bekjempelse av Israel.  Faktum er at de «palestinske flyktninger» utgjør en av de MINSTE flyktninggruppe i verden, men får mest oppmerksomhet og penger fra det internasjonale samfunnet.  Mens FNs flyktningorgan UNHCR har hjulpet 50 millioner flyktninger til et nytt liv, slik at de ikke lenger er flyktninger, har UNRWA, FNs spesialorganisasjon for de palestinske flyktningene, startet med 711 tusen ( andre kilder oppgir ca 400 tusen) flyktninger, mens det i dag er registrert over 5 millioner ”palestinske flyktninger”. Dette skyldes at UNRWA opererer med en annen definisjon for ”palestinske flyktninger” enn det som er vanlig for alle andre flyktninger i verden.

Palestinsk ønske om fred
Videoopptak og uttalelse av palestinske ledere viser det dobbeltspillet de driver.  Til det internasjonalsamfunnet snakker de om fred, mens til sine egne snakker de om utslettelse av Israel.

Israels bruk av makt
Tallene som ble presentert viser at Israel FAKTISK er det landet i verden som tar mest hensyn til sivilbefolkning i krigssituasjon. Antall palestinere som er drept av Israel er langt mindre enn antall muslimer som er drept i andre konflikter.

Retten til å vende tilbake
Norge (og EU ellers) finansierer flere organisasjoner som støtter det palestinske kravet om ”retten til å vende tilbake”.  Men Norge støtter ikke tilsvarende krav til andre grupper i verden.  For eksempel hva om EU hadde støttet organisasjoner i Tyskland som krever ”retten til å vende tilbake” for tyskere som har flyktet fra områder i Øst-Europa etter andre verdenskrig? Å sende tyskere tilbake til Tsjekkia og Polen ville betydd kollaps av hele EU systemet, argumenterte Yemini. Hvorfor er det slik at når man kommer til Midtøsten gjør man det motsatte, spurte han retorisk.  Disse organisasjonene opprettholder det palestinske flyktningproblem, i stedet for å løse det.

 Ben-Dror Yemini presenterte egentlig ikke noe som ikke er kjent til de som er opptatt av FAKTA, men likevel var det et strålende foredrag som viste tidelig hvor feil Israel blir fremstilt i verden. Et foredrag som var en frisk pust i forhold til de halvsannheter og myter som er dominerende i norske media.­

Foredraget ligger på Internett og kan ses og høres her:
Første del
Andre del

Reklamer

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s