Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Den palestinske terroren fra Gaza – en dobbel forbrytelse

Posted by Tarud den 20.11.2012

Palestinsk terror fra Gaza mot israelske sivilbefolkning er ikke noe nytt og har eksistert fra før staten Israel ble etablert i 1948.  Fra 2005, etter at Israel trakk ut alle sine soldater og ødela de jødiske bosetninger i Gaza stripen, intensiverte palestinere sine terrorangrep.

Man kunne ha trodd at når Gaza ble helt “jøderen” i 2005 og palestinere hadde ikke flere territorielle krav i dette område, ville palestinere bruke sine resurser på å bygge opp sitt sivile samfunn, infrastruktur, industri og jordbruk.  Israel og det internasjonale samfunnet har stått klar til å hjelpe palestinere med et slikt krevende arbeid.  Men palestinere har valgt noe annet og fortsatt med å bruke alle sine resurser på å bygge opp terror-infrastrukturen, inkludert smugling og produksjon av tusenvis av raketter som kan nå mange israelske byer og landsbyer.

I de siste 7 årene har Hamas, som styrer Gaza, Palestinsk Islamsk Jihad og de andre terrororganisasjonene som opererer i Gaza, utført tusenvis av terrorangrep på sivilbefolkning i Sør-Israel.  Disse angrepene inkluderer bomber og skyting langs grensen mot Israel, angrep via den egyptiske grensen med Israel, og skyting av flere tusen raketter mot Israelske byer og landsbyer.

De palestinske rakettene er heldigvis upresise, og mange av dem faller på åpne områder.  I tillegg har Israel tatt i bruk et nytt utviklet antirakett system som skyter mange av rakettene ned.  Likevel treffer en del av rakettene både skoler, sykehus, barnehager og boligbygninger.  Israelere som bor i  Sør-Israel ble vant til et liv under konstant trussel og regelmessige rakettangrep.  I løpet av 15 (eller 30) sekunder fra alarmen høres må alle finne seg et beskyttet sted.  Mange hus har et forsterket rom som kan tåle rakettangrep, og det er bygd bomberom i andre områder.  Likevel er et slikt liv i flere år medfører stor belastning både for voksne og barn.

De palestinske terroristene som har en bred støtte i den palestinske befolkningen, bryr seg ikke om hva rakettene sine kan treffe.  En del av rakettene traff arabiske landsbyer inne i Israel, mens andre raketter er rettet mot Jerusalem og kan i teorien treffe El-Aqsa moskéen som er en av de helligste stedene for muslimene.  De palestinske terroristene er hjernevasket og fulle av hat mot jødene.  De har ikke noen moralske betraktninger når det gjelder å drepe jøder eller andre på vei til “målet”.  Og målet som er definert i grunnloven til Hamas er å drepe mest mulige jøder og å jage de andre ut av Israel.

Manglende moralsk betraktningsevne gjelder ikke bare terrorkrigen mot Israel.  Den gjelder også egen befolkningen i Gaza.  Menneskerettigheter er et begrep som ikke eksisterer i Hamas vokabular, og befolkningen i Gaza lider under det muslimske regimet.

Ingen land i verden ville ha akseptert at sine borgere blir angrepet med raketter dag etter dag, måned etter måned og år etter år. Israel har ikke bare rett til å forsvare sine borgere, men også en plikt til å gjør det.  Når det israelske forsvaret slår tilbake mot terroristene så gjøres det på en veldig forsiktig måte.  Alle angrep er rettet kun mot terroristene og deres utstyr og baser.  Det er ingen annet land i verden som under slike forhold har greid å ta slike forholdsregler for å unngå skadd på sivilbefolkning.  I tillegg overfører Israel daglig både mat, medisiner og strøm til Gaza og tillater en del syke å komme over til Israel for behandling.  Likevel blir Israel kritisert og blir anklaget for ulovlig bruk av makt.  De anti-israelsk kreftene i Norge prøver å delegitimere staten Israel med alle midler.  De stiller andre krav til Israel enn til arabere og tar ikke hensyn til krig-praksisen som er vanlig i resten av verden, inkludert det som Norske soldater bruker i Afghanistan.

Den internasjonale lov og praksis er klar når det gjelder selvforsvar.  Den palestinske skytingen av raketter mot sivile mål i Israel er ULOVLIG, mens Israelske angrep på militære mål i Gaza er LOVLIG i henhold til Genèvekonvensjonen (artikkel 28).  Dette gjelder uansett om de palestinske rakettene er upresise, og om de palestinske terroristene gjemmer seg blant sivile i GazaSom Israels statsminister sa i for noen dager siden så begår palestinere en DOBBEL FORBRYTELSE:
1.  De skyter mot sivile i Israel
2.  De opererer og gjemmer seg bak sivilbefolkning i Gaza

At den arabiske verden er dominert av antisemittiske holdninger og støtter terrorisme er velkjent, men hvordan kan norske organisasjoner støtte slike terrorister?  Det virker paradoksalt at i det norske demokratiet, hvor menneskerettigheter er høyt respektert, er det så mye støtte for muslimske terrororganisasjoner som ikke respekterer menneskerettigheter og de demokratiske spilereglene.  Svaret til dette paradokset kan finnes i det økende antall muslimer i landet og den økende anti-semittismen i det norske samfunnet.

Reklamer

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s