Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Fra elven til havet…

Posted by Tarud den 11.12.2012

I årevis har vi hørt norske «Midtøsten-eksperter» hevde at Hamas ønsker fred med Israel, bare palestinere får en stat innenfor “67 grensene”.  Hamas er dessverre ærligere enn disse «ekspertene» og andre «Palestinavenner».  7. desember 2012 erklærte Hamas leder Khaled Meshaal at palestinernes mål er hele område, og staten Israel må “forsvinne”.

I sitt første besøk i Gaza sa Mashaal til et jublende publikum at “Filistin er vårt land fra (Jordan) elven og til (Middel) havet, og fra sør til nord.  Det vil ikke ble noe kompromiss (med jødene) på en eneste centimeter av land”.  Han sa videre at palestinere aldri vil akseptere legitimiteten av staten Israel “uansett hvor lenge dette vil ta”, og at en palestinsk stat vil bli et resultat av en “motstand” (terror) og ikke en forhandling (med Israel).

Men Mashaal har også en fredsvisjon om sameksistens: «På Vestbredden, Gaza, Haifa og Jaffa vil muslimer og kristner leve sammen uten at noen vil tvinge sin vilje på andre» – Og hva med de seks millioner jøder som bor i område?  De er selvfølgelig ikke inkludert i Hamas’ fremtidsvisjonen.

Norske media har gjort sitt beste med å ikke formidle det Mashaal sa og hva dette betyr.  Men budskapet fra Mashaal er ikke nytt.  Hamas’ grunnlov har i 25 år formidlet et klart antisemittisk budskap.  Den kaller ikke bare på utslettelse av staten Israel som en jødisk stat, men også for fysisk utslettelse de seks millioner jødene som bor i området:

Introduksjon:  «Vår kamp mot jødene er altomfattende og alvorlig…«.

Paragraf 6:  Hamas ønsker “å reise Allahs banner over hver tomme (jord) av Palestina» (Hamas inkluderer staten Israel i Palestina).

Paragraf 7:   “Tiden (for frigjøring av landet) vil ikke komme før muslimer vil kjempe mot jødene og drepe dem, inntil jødene skjuler seg bak stener og trær som vil rope: O muslim! Det er en jøde som skjuler seg bak meg, Kom og drep ham!”.

Paragraf 11: «Palestina (Israel inkludert) er muslimsk jord (waqf) gjennom generasjoner… slik som alle land som Islam har erobret med makt…«.

Paragraf 12:   “Ingenting er viktigere med nasjonalismen enn å føre hellig krig mot fienden og konfrontere ham når han setter foten på muslimenes land (Israel).”

Paragraf 13: «En såkalt fredsløsning til det palestinske problemet er i strid med det Hamas står for… det er ikke noe annen løsning enn hellig krig«.

Paragraf 15:  «Hellig krig for frigjøring av Palestina er en individuell plikt for alle muslimer…»

Paragraf 22:  «Rikdommen til fienden (jødene) tillot dem å ta kontroll over internasjonale media og nyhetsbyråene…. de skaffet seg Balfur deklarasjon og etablerte FN for å kunne bruke den til å styre verden… Det har ikke brutt ut noen krig i verden uten at de (jødene) har sine fingermerker på den.

Paragraf 31: «Sikkerhet og trygghet kan eksistere kun under den islamske skyggen...».

Paragraf 32: «Å forlate konfrontasjonssirkelen med Israel er høyforræderi og vil medføre forbannelse på gjerningsmennene… Flere ting må gjøres av arabere og muslimene for å bringe neste krig med jødene nærmere…«.

Den palestinske presidenten på Vestbredden, Abbas, blir betraktet av mange i vesten som mer moderat enn Hamas.  Men heller ikke han tar avstand fra siste uttalelser til Mashaal om utslettelse av staten Israel og sine jødiske innbyggere.  Tvert i mot så ønske ham et tettere samarbeid med den muslimske terrororganisasjonen.

Til tross for klare ord fra Hamas og andre palestinske ledere, hevder fremdeles mange norske politikere, journalister og «Midtøsten-eksperter” at Hamas (og palestinere ellers) ønsker kompromiss og fred med Israel.  Dette kan tyde på «en typisk norsk» naivitet, men jeg mistenker at flere av disse «ekspertene» og «Palestinavenner» vet godt hva en slik Hamas-fred innebærer (utslettelse av staten Israel).  I stedet for å oppmuntre palestinere til gi opp terrorisme og inngå et kompromiss med Israel, øker den vestlige støtten til Hamas forventningene blant palestinere om at de skal få hele landet «fra havet til elven«.

Reklamer

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: