Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Palestinere – tigging som en livsstil

Posted by Tarud den 13.04.2013

Poyke 3cDet er mange fattige mennesker i verden som tigger for å overleve.  Palestinere har utviklet tigging til en kunst.  Det er ingen folk i verden som får så mye penger som palestinere, og de vil ha mer!

Palestinerne holder verdensrekorden for bistand per innbygger.  Langt over det noen annen folkegruppe i verden får!  Andre folkegrupper som er mye fattigere enn palestinere men får bare en  brøkdel av det palestinere tigger til seg fra det internasjonal samfunnet.

Palestinerne har blitt de ultimate ofrene i verden, og vestlige land pøser penger på disse «stakkars» menneskene som ikke greier å kvitte seg med sine jødiske naboer …  For å hjelpe de arabiske flyktninger som har rømt fra krigen for 65 år siden har FN byget opp en egen hjelpeorganisasjon (UNRWA) med 30 000 ansatte og et årlig budsjett på ca. 1,23 milliarder dollar.  Til tross for at det er kun noen få tusener av disse flyktningene som lever igjen, er pengestrømmen til de «palestinske flyktningene» større enn noen gang før!  De mange millioner virkelig flyktninger i resten av verden må nøye seg med en mye mindre FN organisasjon (UNHCR) som kun har 7685 ansatte.

Men palestinere tigger til seg enorme pengersummer, og ikke bare for «flyktninger».  «Giverlandsgruppen for det palestinske området» (AHLC) ble opprettet i 1993 og består av USA, EU og en del ander land.  Gruppen, som ledes av Norge, overfører årlig mer enn 2,5 milliard dollar til de palestinske myndighetene.  I tillegg overfører også en del andre land og hjelpeorganisasjoner store summer til palestinere.

Til tross for at levestandarden til palestinere i Judea, Samarie og Gaza er høyere enn folk i mange land, så får de mer bistandspenger, per person, enn noen andre.  Dette kan virke uforståelig, men tiggekunsten til palestinere, som baserer seg på «Det palestinske eventyret«, har utviklet seg til et slikt nivå at ingen fattige folk i verden kan konkurrere med dem.

Norge alene har allerede overført mer enn 7 milliarder (7 000 000 000) kr til den bunnløse palestinske kassen, og fortsetter å overføre mer enn åtte hundre millioner (800 000 000) kroner årlig til de palestinske myndigheter, uten å ha kontroll på hva pengene brukes til.

Så hvor går alle disse milliardene som palestinere har fått i de siste årene?
I stedet for å bruke pengene på å utvikle industri, handel og jordbruk, å bygge opp infrastruktur og modernisere samfunnet, går mye av pengene til en oppblåst, byråkratisk administrasjon og til sikkerhetsstyrkene.  En del av pengene forsvinner «på veien» på grunn av korrupsjon, går til terrororganisasjonene, som lønn til fengslede terrorister og til anti-israelsk propaganda.

Både Israel og det internasjonale samfunnet prøver å hjelpe palestinere til å utvikle sitt økonomi, slik at de kan stå på egne ben.  Men lettjente penger korrupterer og motiverer ikke palestinere til innsats.  Samtidig bruker palestinere sin status som «stakkars» for bekjempelse av staten Israel og jødisk nærvær i området.  Mange godhjertede mennesker i verden føler synd på palestinerne og støtter deres krav, uten å forstå at dette innebærer utslettelsen av staten Israel og sin 6 millioner jødiske innbyggere.

Israel kan ikke fritas for alt ansvar og har forårsaket forsinkelser og hindringer, berettiget eller uberettiget.  Men da Israel trakk seg tilbake til 1967-linjen i Gaza, valgte palestinerne  terrorindustrien i stedet for utvikling og velstand.

Den palestinsk tiggekunsten, som har blitt til en livsstil, skaper en midlertidig følelse av velstand i de palestinske områdene.  Den internasjonal støtten skaper avhengighet og motiverer ikke palestinere til å inngå et kompromiss som vil gjøre at de kan leve i fred med sine jødiske naboer.  En fred som er nødvendig for utvikling og velferd i det palestinske samfunnet.

2 kommentar to “Palestinere – tigging som en livsstil”

  1. Anonym said

    Salam Fayyad har sagt opp

    Den palestinsk Fatah statsministeren på Vestbredden har sagt opp i går (13.4.2013). Fayyad ble sett på som en av de få lyspunkt i administrasjonen til de palestinske myndighetene (PA). Han var målbevisst og jobbet systematisk siden 2007 for å bygge opp de institusjoner som trenges for selvstyring/stat.

    Beundret i utlandet, blant annet i Israel, klarte ikke Fayyad å bygge opp en sterk politisk base i de palestinske områdene, noe som etterlot ham sårbar for angrep fra president Abbas Fatah parti og den islamistiske gruppen Hamas.

    Det ble estimert at veksten i den palestinsk økonomien vil halvere i år i forhold til i fjor, og oppsigelsen av Fayyad vil ikke forbedre videre utvikling av økonomien og det er ingen grunn til å tro at tiggekulturen vil endre seg.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s