Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Det palestinske flyktningebedraget, del 2

Posted by Tarud den 30.06.2013

Nøkkel til bedrag

Nøkkel til bedrag

870 millioner mennesker lider av kronisk hunger i verden. Hverdagslivet er vanskelig for over 5 milliard fattige mennesker som tjener mindre enn 60 kroner per dag.  Livet har vært vanskelig for de 100 millioner flyktningene som har rømt fra 248 bevæpnet konflikter i verden siden 1946.  Livet er fremdeles vanskelig for over 30 millioner mennesker som er på flukt i Somalia, Eritrea, Syria, Afghanistan, Irak og andre land som befinner seg i en konflikt.

Livet kan også være vanskelig for noen få tusener gjenlevende arabiske flyktninger som har rømt fra krigen i Palestina i 1948.  De arabiske flyktningene har rømt fra en krig som de selv har startet. «Dessverre» lyktes de ikke med å utrydde jødene som bor i landet. 70 år etter krigen er de fleste flyktningene døde av alderdom. Likevel lever myten om de «palestinske flyktninger» i beste velgående, og vokser fra år til år.  Denne virtuelle gruppen  på 7 millioner blir betraktet av mange som «den største flyktninggruppe i verden«.

Abdullah og Moshe
34 år gammel Abdullah Zubeidi arbeider som bygningsarbeider i Amman (Jordan).  Han er født i Jordan og har en Jordansk statsborgerskap. Hans far, fra Zubeidi klanen i Irak, var en gjestearbeider og levde i 1947 i Vest-Palestina.  Er dette en grunn for at Abdullah blir betraktet som en «palestinsk flyktning»?  Moshe fra nabolandet ble også født til foreldre som var flyktninger.  De rømte fra Marokko til Israel i 1950.  Men Moshe har aldri vært, eller betraktet seg selv heler ikke som en flyktning.

Fatima og Sumaira
Hvorfor skal 5 år gammel Fatima som bor i London bli registrert som «palestinsk flyktning» bare fordi hennes bestemor flyktet fra Palestina for 70 år siden?  Hennes far som er en engelsk statsborger driver en butikk, og de har det ganske bra.  Sumaira derimot er ganske fattig.  Hun er også 5 år gammel og lever i London sammen med foreldrene hennes som er fra Pakistan.  Hun er ikke registrert som en flyktning.

Yusuf og Almuntasir
Hvorfor skal den amerikanske millionæren Yusuf al-Sidawi, som ble født i Libanon, bli registrert hos UNRWA som «palestinsk flyktning«, bare fordi hans bestefar (fra den libanesisk Al-Sidawi familie) flyttet tilbake til Libanon etter 10 år i Palestina? Naboen til Yusuf heter Almuntasir.  Han rømte fra Libya og fikk asyl i USA for 20 år siden.  I motsetning til Yusuf, ser Almunasir på seg selv som amerikaner, og har ikke tenkt å registrere sine barn som «libyske flyktninger», eller å søke «retten til å vende tilbake».

Samira og Rachel
Er det riktig at Samira, som er gift og bor i Jenin (Vestbredden), blir registrert som en «palestinsk flyktning», bare fordi hennes far rømte fra landsbyen Ya’bad til byen Jenin (8 kilometer) under krigen i 1967?  Rachel, som bor i Israel er også gift.  Hennes far måte rømme fra Irak til Israel i 1950 (940 kilometer) for å redde livet.  Rachel og hennes 2 barn er ikke registrert som en «jødisk flyktning» til tross for at familien måtte forlate huset sitt i Bagdad og ikke kan reise tilbake.

Ahmed fra Syria
Ahmed, 13 år, er en flyktning og bor for tiden i flyktningleir i Jordan. For noen uker siden måtte han rømme sammen med sin foreldre fra Syria på grunn av borgerkrigen. Men Ahman er ikke en syrisk flyktning, slik som de andre 3 millioner syrere som har rømt fra landet.  Nei, Ahmed er registrert som en «palestinsk flyktning» fordi hans bestefar rømte fra Palestina i 1948.

Disse eksemplene demonstrerer falskheten i den palestinsk flyktninghistorien.  En propagandahistorie som er blitt markedsført av arabere i 70 år, og etter hvert også blitt akseptert som fakta av FN og mennesker i mange land.  Et bedrag som har ikke et sidestykke i verdenshistorien.

Reklamer

2 kommentar to “Det palestinske flyktningebedraget, del 2”

  1. Tarud said

    Årsaken til at Israel vil aldri ta inn «palestinske flyktninger» er at DET FINNES IKKE slike flyktninger i dag! At arabiske land behandler enkelte arabiske grupper dårlig er ikke nytt. Ellers har Israel tatt imot flere millioner (jødiske) flyktninger.

  2. Arne Jensen said

    Hei! Viktige problemer du tar opp. Jeg synes vel palestinerne skal ha noe støtte for å unngå mer problemer siden de arabiske landene ikke integrerer dem skikkelig – selv om de var landene som angrep og forårsaket flyktningestrømmen. Men palestinerne viser ingen vilje til forhandlinger – og man bør derfor redusere støtten, slik at de tar grep for å komme til enighet med Israel. Slik dette pågår nå er det nesten et sirkus. De vil aldri få flyktningene inn i Israel, og derfor må de ta grep for å komme til enighet med Israel. Det er noe som må gjøres. Jo før, dess bedre. Åpenbart at disse gunstige støtteordningene hindrer en løsning. Olmerts forslag gadd de ikke engang svare på.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: