Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Det palestinske flyktningebedraget, del 2

Posted by Tarud den 30.06.2013

Nøkkel til bedrag

Nøkkel til bedrag

870 millioner mennesker lider av kronisk hunger i verden. Hverdagslivet er vanskelig for over 5 milliard fattige mennesker som tjener mindre enn 60 kroner per dag.  Livet har vært vanskelig for de 100 millioner flyktningene som har rømt fra 248 bevæpnet konflikter i verden siden 1946.  Livet er fremdeles vanskelig for over 30 millioner mennesker som er på flukt i Somalia, Eritrea, Syria, Afghanistan, Irak og andre land som befinner seg i en konflikt.

Livet er også vanskelig for noen få tusener gjenlevende arabiske flyktninger som har rømt fra krigen i Palestina i 1948 og som fremdeles blir holdt på flyktningleirer.  De arabiske flyktningene har rømt fra en krig som de selv har startet. «Dessverre» lyktes de ikke med å utrydde jødene som bor i landet. 65 år etter krigen er de fleste flyktningene døde av alderdom. Likevel lever myten om de «palestinske flyktninger» i beste velgående, og vokser fra år til år.  Denne virtuelle gruppen  på 7 millioner blir betraktet av mange som «den største flyktninggruppe i verden«.

Abdullah og Moshe
34 år gammel Abdullah Zubeidi arbeider som bygningsarbeider i Amman (Jordan).  Han er født i Jordan og har en Jordansk statsborgerskap. Hans far, fra Zubeidi klanen i Irak, var en gjestearbeider og levde i 1947 i Vest-Palestina.  Er dette en grunn for at Abdullah blir betraktet som en «palestinsk flyktning»?  Moshe fra nabolandet ble også født av foreldre som var flyktninger.  De rømte fra Marokko til Israel i 1950.  Men Moshe har aldri vært, eller betraktet seg selv som en flyktning.

Fatima og Sumaira
Hvorfor skal 5 år gammel Fatima som bor i London bli registrert som «palestinsk flyktning» bare fordi hennes bestemor flyktet fra Palestina for 65 år siden?  Hennes far som er en engelsk statsborger driver en butikk, og de har det ganske bra.  Sumaira derimot er ganske fattig.  Hun er også 5 år gammel og lever i London sammen med foreldrene hennes som er fra Pakistan.  Hun er ikke registrert som en flyktning.

Yusuf og Almuntasir
Hvorfor skal den amerikanske millionæren Yusuf al-Sidawi, som ble født i Libanon, bli registrert hos UNRWA som «palestinsk flyktning«, bare fordi hans bestefar (fra den libanesisk Al-Sidawi familie) flyttet tilbake til Libanon etter 10 år i Palestina? Naboen Almuntasir, som rømte fra Libya, fikk asyl i USA for 15 år siden.  I motsetning til Yusuf, ser Almunasir på seg selv som amerikaner, og har ikke tenkt å registrere sine barn som «libyske flyktninger», eller å søke «retten til å vende tilbake».

Samira og Rachel
Er det riktig at Samira, som er gift og bor i Jenin (Vestbredden), blir registrert som en «palestinsk flyktning», bare fordi hennes far rømte fra landsbyen Ya’bad til byen Jenin (8 kilometer) under krigen i 1967?  Rachel, som bor i israel er også gift.  Hennes far måte rømme fra Irak til Israel i 1950 (940 kilometer) for å redde livet.  Rachel og hennes 2 barn er ikke registrert som en «jødisk flyktning» til tross for at familien måtte forlate huset sitt i Bagdad og ikke kan reise tilbake.

Ahmed fra Syria
Ahmed, 13 år, er en flyktning og bor for tiden i flyktningleir i Jordan. For noen uker siden måtte han rømme sammen med sin foreldre fra Syria på grunn av borgerkrigen. Men Abdullah er ikke en syrisk flyktning, slik som de andre 2 millioner syrere som har rømt fra landet.  Nei, Ahmed er registrert som en «palestinsk flyktning» fordi hans bestefar rømte fra Palestina i 1948.

Disse eksemplene demonstrer falskheten i den palestinsk flyktninghistorien.  En propagandahistorie som er blitt markedsført av arabere i 65 år, og etter hvert også blitt akseptert som fakta av FN og mennesker i mange land.  Et bedrag som ikke har sidestykke i verdenshistorien.

Reklamer

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: