Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Turistrekord i Israel

Posted by Tarud den 13.08.2013

Norske turister på besøk i kibbutz Ein-Harod

Norske turister på besøk i kibbutz Ein-Harod

Mens norske media fortsette å fortelle oss om hvor farlig staten Israel er, og hvordan disse forferdelige sionister bryter menneskerettighetene, øker strømmen av turister til landet og slår rekordtallet fra tidligere år.

I løpet av juli måneden kom 246 000 turister inn til landet.  Dette er 2% høyere sammenlignet med juli 2012, og 4% høyere enn i juli 2011. 220 000 kom via luften, mens de andre kom via grenseovergangene med Jordan og Egypt, eller med cruiseskip via havnen i Haifa.

Fra starten av året og til enden av juli 2013 kom det over to millioner turister in i landet på kortere eller lenger besøk.  Også dette er høyere enn i fjor og det høyeste tall noen gang.

Blant turistene er det mange europeere som har oppdaget at det europeisk media forteller ikke helle sannheten om Israel, og at landet kan tilby attraksjoner som ingen annet land i verden har.  Turistene setter pris på den høy utviklet turist infrastrukturen i landet og på de korte avstandene mellom de mange attraksjonene.

Det er kanskje ingen land i verden som kan tilby turister så mye som Israel:

– Noen av de flotteste sandstrendene i Middelhavet.

– Åndelig opplevelse blant mange helligsteder som Jerusalem, Betlehem, Nazareth, Genesaretsjøen, Jordan elven osv.

– Besøk på kibbutz og se på jordbruk som er blant de mest utviklet i verden.

– Rik kultur liv med bl.a. konserter, teater, museer og mye mer.

– Spennende mat som kombinerer arabisk, europeisk, jødisk, russisk og etiopisk mattradisjoner.

– Variert natur med snøfjell i Nord, ørken i sør, Dødehavet, Rødehavet og mer.

– Fargerike menneskelige landskap: arabere, amerikanere, drusere, russere, etiopiere, ortodokse jøder, sekulære jøder og mange andre som utgjør det israelske samfunnet.

– Mange overnattingsmuligheter: hoteller, herbergere, hytter og campingplasser.  Også overnatting hos beduiner eller på en kibbutz.

– Spesiell aktiviteter som rafting, offroad kjøring eller sykling, fotturer, ridetur på hester eller kameler, fallskjermhopping, paragliding, ørkenvandring, dykking i Rødehavet eller flyte på vannet i Dødehavet.

– Arkeologiske paradis: mange restaurerte kirker, synagoger, festninger og palasser som er ett, to eller tre tusen år gamle.

– Jødisk tradisjon, kultur og feiring av heligdager kan oppleves på nær hold.

Israelere er åpne og vil gjerne snakke med turister og fortelle dem om landet.  Det er ikke uvanlig å bli invitert til privat hjem eller til en fest.  Det er ikke uten grunn at turister fra hele verden strømmer til Israel, og de fleste reiser hjem med en opplevelse for livet.

Reklamer

Én kommentar to “Turistrekord i Israel”

  1. J. said

    Kul ändå att folk tänker själva istället för att bara förlita sig på vad media säger till dem att tycka, det är ju denna statistik absolut ett tecken på!

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s