Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Midtøsten for idioter

Posted by Tarud den 30.08.2013

Midtøsten2Ingen land i verden har så stor andel av «Midtøsteneksperter» som Norge.  Likevel finnes det også her i landet noen få uskyldige idioter som vet ikke, eller forstår ikke, hva som skjer «der nede».  Her er en kort forklaring som kan hjelpe disse:

Iran støtter Assad mens Gulfstatene er imot AssadAssad er imot Det Muslimske Brorskapet. Det Muslimske Brorskapet og Obama er imot general Sisi som styrer Egypt. Men Gulfstatene er pro-Sisi, som betyr at de er imot Det Muslimske Brorskapet.

Hizbollah kjemper for Allah og støtter Assad.  Også Al-Nusra kjemper for Allah, men de kjemper imot Assad. Iran, som har nær forbindelse til Allah, støtter Hizbollah og er imot Al-Nusra som er tilknyttet Al-Qaida.  Al-Nusra vil ha en islamsk stat som følger Sharialoven i helle eller deler av Syria.

Den frie syriske armè (FSA) kjemper imot Assad, men er samtidig imot Al-Nusra som kjemper sammen med dem.

Hamas kjemper for å frigjøre Palestina, får støtte fra Iran, og er tilknyttet Det Muslimske Brorskapet. Obama støtter også Det Muslimske Brorskapet, men er ikke imot general Sisi. Hamas er imot USA, men støtter Tyrkia som er alliert av USA.

General Sisi kjemper imot Det Muslimske Brorskapet som støttes av Hamas.  Hamas, som er alliert med Hizbollah, støtter Iran.  Også Russland støtter Iran, men er forsiktig med direkte støtte til Hizballah som støtter de tsjetsjenske separatistene som kjemper imot RusslandRussland støtter Assad og er imot USA.

Gulfstatene vil beholde sine Sharialovene og er pro-amerikanske.  Også Tyrkia støtter Obama, og sammen med Gulfstatene er imot Assad. Assad og Iran er imot kurderne.  Kurderne kjemper imot Tyrkia og får støtte fra USA som er alliert med Tyrkia.

Kurdere vil ha en egen stat, men i Syria kjemper de imot Al-Nusra og får støtte av palestinere som får støtte fra Hizbollah i Libanon.  Men palestinerne støtter også Assad som kjemper imot sitt eget folk.

Tyrkia støtter Det Muslimske Brorskapet mot general Sisi.  Generell Sisi får støtte fra Gulfstatene som er imot Hizbollah og Al-Qaida.  FSA kjemper imot Hizbollah i Syria og får støtte av Obama og Al-Nusra.  Al-Qaida kjemper både mot Assad og USA men støtter FSA som får støtte fra USA.

Kong Abdullah av Jordan støtter general Sisi.  Abdullah er imot Assad, men frykter at palestinere skal ta over landet og vil gjerne samarbeide om dette med Assad.

Palestinerne vil frigjøre Palestina og derfor har de tidligere kjempet både i Jordan og Libanon, og nå mot general Sisi i Egypt.  Assad som får støtte av en del palestinere kjemper i mot palestinere som allierte seg med FSA i kampen om å frigjøre Syria.

Tyrkia støtter Al-Nusra og har et godt forhold til Jordan som både støtter Assad og opprørene.  Assad støtter general Sisi som har drept hundrevis av sine egne, men dette er langt ifra antallet som Assad har drept.

Og hvem som får skylden for alt dette? – det er selvsagt Israel!

Velkommen til Midtøsten.

Reklamer

Én kommentar to “Midtøsten for idioter”

  1. Fatma said

    http://pc.blogspot.no/2013/08/the-complete-idiots-chart-to.html

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s