Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Kirkelig anti-israelsk hetsfest

Posted by Tarud den 24.09.2013

palestinsk-norsk-flag22-28. september 2013 arrangerer Den norske kirke en ny hetsfest mot staten Israel.  Ironisk nok blir den kalt “Kirkeuka for fred i Palestina og Israel”.  «Freden» som kirken arbeider for inkluderer ikke levende jøder i Midtøsten.

Arrangementet skal inneholde en rekke møter, filmvisninger, seminarer og andakter.  Ressursheftet til anledningen inneholder en lang rekke anklagepunkter mot Israel, blandet med bibelvers som brukes til å gi kritikken en teologisk maske. Det finnes ikke spor av at argumenter fra Israels sin side, kun myter og halvsannheter som forfektes av palestinerne.  Den palestinske terror mot Israel nevnes ikke med et ord, heller ikke i tilfeller hvor israelske sikkerhetstiltak blir fordømt.

Blant de inviterte er palestineren Hind Khoury som skal formidle Det Palestinske Eventyret til sitt norske publikum, og den Israelske venstreradikal Ruth Hiller, fra organisasjonen New Profile, som kaller israelske ungdommer til å nekte militærtjeneste.  Uten en militærtjeneste er det ingen forsvar, og uten et forsvar kan ikke den jødiske staten eksistere i dette område.   Fra norsk side deltar flere organisasjoner og individer som har til felles en blind støtte til den palestinske saken.

Mens kristne blir drept og jaget bort fra sine hjem i Syria, Egypt og andre muslimske land, hvor de har vært urbefolkninger.  Og mens hundrevis av uskyldige mennesker blir drept daglig av muslimske jihadister, og millioner blir drevet ut av sine hus og hjem, velger statskirken å rette gamle og nye anklager mot den eneste stat i Midtøsten hvor kristne føler seg trygg.

Det er naturlig å forvente at kirken, som skal representere de fleste kristne her i Norge, skal rette sin fokus og protestere mot utdrivelsen av, og folkemordet på de kristne i Syria, Egypt og resten av Midtøsten i en tid som dette.  Men nei, også i år velger den norske statskirken å arrangere en spesielt uke hvor kirkeledelsen og inviterte gjester bruker alle sine ressurser på intensiv hetsing av det jødiske folks hjemland, Israel.

Også i år arrangerer Den norske kirke denne propagandauken etter initiativ fra den anti-israelsk organisasjonen Kirkenes Verdensråd, som gjennom det meste av sin historie har vært inspirert og ideologisk veiledet fra Moskva.  De norske frontfigurene for årets hatkampanjen er Berit Hagen Agøy, generalsekretær i Mellomkirkelig råd og biskop Atle Sommerfeldt.  Men kirken har flere års erfaring med formidling av palestinsk propaganda i en kristen drakt. I mai 2012 på et møte i Molde stilte seg Berit Hagen Agøy og biskopen Ingeborg Midttømme bak et palestinsk dokument som kalles «Et sannhetens øyeblikk«.  Et dokument som beskylder Israel med «apartheid» og konkluderer med at det er Israel som er årsaken til de påstått problemene som de kristne i det hellige landet har.

For dem som ønsker å sette seg grundigere inn i innholdet i statskirkens nye hetskampanje mot Israel, anbefaler jeg å lese den grundige gjennomgåelsen av programmet som er utarbeidet og publisert av organisasjonen Med Israel for fred (MIFF).  Her får du setning for setning en forklaring på hva statskirkens folk er i stand til å finne på for å tilsløre hva som foregår i Midtøsten og legge skylden på jødene og Israel.  De som står bak denne kirkelige kampanjen har et betydelig medansvar for den vanskjebnen de kristne i Midtøsten nå lider.

Den norske kirke kaller for en “rettferdig fred”, men programmet avslører at denne «rettferdig» betyr at de “Omkring 7 til 8 millioner palestinske flyktninger» må ha «rett til å vende tilbake«, dvs. bosette seg i Israel.  Med andre ord «rettferdighet» innebærer at over 7 millioner arabere som har aldri bodd i landet må få lov til å flytte inn, og dermed gjør slutt på den jødiske staten.

Den kirkelig anti-jødiske hetskampanjen kan tyde på at Den norske kirke er på vei tilbake til sine antisemittiske røttene.   Kampanjen hjelper ikke de forfulgte kristne-arabere i Midtøsten, og istedenfor retter falske anklager mot det eneste land i Midtøsten hvor kristne lever i fred og sikkerhet.

Reklamer

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: