Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Boikott Israel

Posted by Tarud den 05.01.2014

Trangen til å boikotte andre mennesker ligger antageligvis i menneskenatur, og folk har hatt den i uminnelige tider.  Før var det vanlig å boikotte vitenskapsfolk eller andre som presenterte ubehagelige fakta.  I de siste årene har det blitt mer populært med boikott av enkelte land.  Det er mange land i verden som brytter menneskeretighetene, ødeleger naturen eller driver med krig/terror.  Likevel så er det tilsynelatende vanskelig å finne et land som egner seg til en skikkelig boikott.  Det er likevel ett land som utpekes, og som er velegnet til en slik boikott.  Landet er ikke en supermakt eller kommunistisk.  Det er ikke fattig, muslimsk eller har en arabisk kultur.  Innbyggerne snakker ikke spansk og befinner seg ikke på en øy.  Landet er ikke et vanlig vestlig land, og har til og med en unik religiøs karakter.  Dermed er valget enkelt.

Landet som mange elsker å hate, og gjerne vil boikotte, er et demokrati med en flerkulturell karakter.  Landet har uavhengig rettssystem som sørger for at ytringsfrihet, likestilling, religionsfrihet og de andre menneskerettighetene følges og respekteres.  Innbyggerne nyter et godt utviklet velferdssystem.  Det pluralistisk og liberalt samfunnet sørger for større frihet enn det de fleste andre mennesker i verden har.  I dette landet er menn og kvinner likestilt ovenfor loven, og minoriteter har fullstendig frihet når det gjelder religion og kulturutøvelse.  Landet har høyt utviklet industri, jordbruk og datateknologi, og hjelper gjerne sine naboer og andre land i verden.  Dermed er det lett å forstå hvorfor akkurat ISRAEL er så godt egnet til en boikott!

Ifølge den opprinnelige bibelteksten betyr ordet boikott (חרם) også utryddelse.  Dvs. den som boikottes må utryddes.  Og det er ingen andre enn det jødiske folket som i tre tusen år har vært det mest yndete objektet for utryddelse. Meningen med å boikotte er å tvinge mennesker til å gjøre noe som de, i utgangspunkt, ikke ønsker å gjøre.   Jødene som bor i Israel, ønsker å leve i fred i sitt eldgamle hjemland.  Dette stemmer ikke med den arabiske «rettferdighetsfølelsen», og dermed er det nødvendig med en boikott, som er et nødvendig første trinn på vei til en total utryddelse.

«Rettferdighet» er et nøkkelord når det gjelder en boikott.  Vi (som boikotter) føler en berusende rettferdighetsfølelse når vi straffer et land og et folk som vi ikke kjenner.  Men vi vet (vi har hørt det på NRK) at vi har rett, og den gode følelsen bedøver de andre smertene …

Så da er det kun ett land igjen som oppfyller de nødvendige vilkårene til en boikott – Israel Landet har irritert oss i lang tid, og når våre arabiske broderfolk oppfordrer oss til å være med i en slik boikott, så er det vanskelig å takke nei.  Fakta og virkelighet angående konflikten mellom Israel og dets arabiske/palestinske naboer er uinteressant.  Vi må bare akseptere at NRK og Dagbladet sitter på den absolutt sannheten som de formidler til oss.

Norge er velkjent med konsekvensene av boikott.  Vi har blitt boikottet i flere år av Kina på grunn av tildeling av Nobels fredspris.  Russland boikotter fisken vår på grunn av manglende samarbeid med den russiske fisk-mafia.  Og millioner av mennesker i verden boikotter norske produkter på grunn av hvalfangst.  På den andre siden så har norske myndigheter brukte boikott flere ganger for å beskytte oss mot farlige ting.  For eksempel den ukristelige filmen «Life of Brian» som ble bannlyst i 1980.

Men Norge har også erfaring med boikott av jøder.  Allerede i 1814 boikottet norske regjering jøder som ville rømme fra forfølgelser i Europa, ved å innføre «Jødeparagrafen» i grunnloven.  En paragraf som forbød adgang til riket for jøder (til 1951).  Under annen verdenskrig samarbeidet de norske myndighetene med nazistene om en «boikott» av landets egne jøder.  Disse ble boikottet ved å sende dem til utryddelsesleirer.

Så hvis behovet for å boikotte den jødiske staten brenner i deg, og du savner den berusende følelsen av rettferdighet, bør du først svare på disse 10 spørsmål:

 1. I hvilke 10 konflikter ble mest mennesker drept?
 2. Hvilke 10 land, Blant de 194 FNs medlemsland, som er de verste når det gjelder diskriminering av minoriteter?
 3. Hvilke 10 land i verden som har det verste kår for demokrati?
 4. Hvilke 10 land som har tatt minst hensyn til sivilbefolkning i en krigssituasjon?
 5. I hvilke 10 land blir kvinner mest diskriminert i forhold til menn?
 6. I hvilke 10 land har innbyggerne minste religionsfrihet?
 7. Hvilke 10 land som begrenser mest ytringsfriheten til sine borgere?
 8. Hvilke 10 and som har ulovlig okkupert største landområder i de siste 100 årene?
 9. Hvilke 10 land, organisasjoner eller folkegrupper som har utførte de fleste terrorangrep i de siste årene?
 10. Hvilke 10 land som er mest korrupt i verden?

Hvis du svarer «Israel» på en, eller flere, av disse 10 spørsmål så må du gå til en psykiater som skal vurdere:  A.  om du er tilregnelig.  B.  om du er i stand til å forstå og vurdere fakta på en rasjonal måte.  C.  om du er smittet av en eller annen sosial sykdom.

Hvis psykiateren konkluderer med at du er ved dine fulle fem, og forstår forskjellen mellom fantasi og virkelighet, så må du revurdere kildene dine.  Om psykiateren finner, mot formodning, at du er sinnssyk, smittet av den venstre-sosialistisk-intellektuell sykdommen og/eller hater jøder/sionister/israelere av andre grunner, så er det bare en ting å gjøre – boikott Israel!

Reklamer

5 kommentar to “Boikott Israel”

 1. Anonymous said

  Jeg må bare anta at dette er en form for satire.(?)

  • Tarud said

   Ja, du kan si at boikotten av staten Israel er en slags satire…trist, meningsløs og urettferdig, men har også humoristiske sider…

 2. semit said

  Det er klart. Det er et motiv i sig selv at henvise til artikler der er gode og grundige, så jeg har linket til dig mange gange og seneste igår – med link til dig.

 3. Tarud said

  Semit, det er helt greit at du kopierer innlegg fra min blogg 🙂 eneste krav er å ha en henvisning til kilden.

 4. semit said

  Jeg håber, du synes, det er ok at jeg henviser til dig eller kopierer lidt for det fremme vores sag. Det er et godt arbejde du laver. Det burde have større udbredelse.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s