Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Er det jødehat som er grunnlaget for det «palestinske folk»?

Posted by Tarud den 22.01.2014

2014-01-22_170857Mange i Norge var overasket over NRKs avsløring av det utbredte jødehatet i det palestinske samfunnet. Samme holdning er utbredt i resten av den arabiske verden.  For israelerne og andre som kjenner forholdene i Midtøsten, var dette ikke noe nytt.  Det sies at det «palestinske eventyret» er den arabiske reaksjonen på jødenes tilbakekomst til sitt hjemland.  Men er det arabiske hatet og motstanden mot jødene som er faktisk drivkraften bak skapelsen og eksistensen av det palestinske folket?

Det bodde forskjellige folkegrupper i Eretz Israel langs hele dets historie.  Landet var lite befolket i den 19. århundre.  Parallelt med den jødiske innvandringen fra 1880 årene og utviklingen av landet, var det også en stor innvandring av arabere fra nabolandene.  Begrepet “palestinere” var lite brukt før 1948, og da den ble brukt, ble det ofte referert til jødene som bodde i landet.

Frem til 1967 var Judea og Samaria okkupert av Jordan, og befolkningen der ble jordanske statsborgere. På samme tid var Gaza okkupert av Egypt, men araberne som bodde der fikk ikke egyptisk statsborgerskap.  “Palestinere” eksisterte ikke som folk på den tid heller.  I 1964 ble PLO grunnlagt, ikke for å bygge opp et “palestinsk folk”, men som en arabisk kamporganisasjon for “frigjøring” av Palestina.  Dvs. utslettelse av staten Israel og sin jødisk befolkning.

Arabere flest betraktet området på denne tiden som at det tilhørte, Syria, Egypt og den “arabiske nasjonen”.  Det er etter 1967, da araberne mislyktes med flere forsøk på å utslette den jødiske staten med makt, at det har oppstått et behov for en nytt type våpen for å bekjempe “sionistene”.

Våpenet heter “det palestinske folk”.  I løpet av årene har de forskjellige arabiske gruppene i landet nærmet seg hverandre og erklært seg selv som et «folk».  Det internasjonale samfunnet har støttet dette nyskapte folk med håp om at dette vil hjelpe med å skape fred i området.  I et forsøk på å leve i fred med sine arabiske naboer, aksepterte Israel i 1993 at PLO skal representere dette folket, og araberne har fått selvstyre både i Gaza, i Judea og i Samaria.

I 2005 evakuerte Israel alle sine soldater og sivile befolkning som bodde i Gazastripen. I tillegg til intensivering av terrorangrep fra Gaza, ble “det palestinske folket” splittet i to forskjellige “folk”.  Hamas-folk har selvstyre i hele Gazastripen, og Fatah-folk har selvstyre i de palestinske områder i Judea og Samaria.

Til tross for rivalisering mellom disse to folk, så har de samme mål som før:  Utslettelse av staten Israel.  Og palestinere får bred støtte for deres innsats til å oppnå målet.  Bl.a. fra andre arabiske land, muslimske terrororganisasjoner, Iran og en del organisasjoner fra andre land.

For arabere har “det palestinske folk”-våpenet vært en suksess i mange år.  Riktig nok greide de ikke å utslette staten Israel, men de har greid å kanalisere folkets oppmerksomhet fra de interne problemene (manglende demokrati, brudd på menneskerettigheter osv…) til kampen mot “sionistene”.

For tre år siden har arabere i flere land åpnet øynene sine og oppdaget at det ikke er “sionistene”, men sine egne ledere som undertrykker dem.  Resultat av opprørene i de arabiske landene er ennå uklart, men det er indikasjoner på at det arabiske samfunnet kommer til å bli enda mer splittet, og at nye makthavere kan bli enda verre enn de forrige.

I mellomtiden har arabere, som bor på vest siden av Jordan elven, blitt døpt som “palestinere” og fått status som et «folk».  Men for å presse jødene ut av området, trenger «folket» også et land.  Dermed kommer fantasilandet «Palestina» enda nærmere en virkelighet. Fantasistaten Palestina ble tatt inn som medlem i alle internasjonale organisasjoner, og som en “ikke-medlem observatør stat” i FN.

Til tross for palestinernes korrupsjon, brudd på menneskerettigheter og terrorisme, blir tittelen “palestiner” ganske populær i verden.  Den er faktisk så populær at antall «palestinere» i verden øker mye mer enn noe annen gruppe mennesker i verden.  Populariteten fortsetter å øke til tross for at de har gjort seg avhengig av internasjonal økonomisk støtte, og til tross forakt som de viser for internasjonal rett.

Hatet mot Israel, sionistene og jøder ellers har ikke minsket med årene. Arabere/palestinere holder fast kurs mot sitt gammelt mål, men taktikken endrer seg etter forholdene.  Når arabere har lært at de ikke kan utslette staten Israel med regulær krig, har de prøvd terror-taktikken.  Når tiden går ser arabere at også terror vil ikke skremme jødene vekk fra deres hjemland.  Derfor prøver de nå en ny taktikk, parallelt med fortsettelse av terror.  Taktikken, som de håper vil føre dem nærmere målet, er en kombinasjon av internasjonal boikott og “fredsforhandlinger”.

I den pågående forhandlingen har ikke palestinere kommet med noe som helst innrømmelser. Tvert imot så forventer de at et amerikansk og internasjonal press vil tvinge Israel til å overføre også Judea og Samaria til en full arabisk-palestinsk kontroll (slik de har gjort med Sinai, Sør-Libanon og Gazastripen). Samtidig insisterer de på retten, som de mener 8 millioner arabere har, til å “vende tilbake” inn til Israel.  Israel kan ikke akseptere slike betingelser som betyr slutt på den jødiske staten, og seier for det arabiske jødehat.

HVIS arabere vinner, og jødene forsvinner fra Midtøsten, så vil det høyst sannsynlig bli også slutt for det “palestinske folk” og deres eventyr om et fritt og demokratisk «Palestina».  Den populære “palestiner”-tittelen vil sannsynligvis leve videre, men området vil bli til ett, eller flere, muslimske arabiske stater som vil undertrykke sin egne befolkning, slik som de gjør i de fleste andre muslimske/arabiske land.

Reklamer

3 kommentar to “Er det jødehat som er grunnlaget for det «palestinske folk»?”

 1. Anonym said

  «Storarted blogg, mange takk, Tarud, – her er det lett å oppdage at sakens kjerne berøres på et dypere plan om konfliktens rot, men som de aller fleste kun har et overflatisk syn på. Tenk bare etter; noen er endog forledet til å tro at boligbygging er det store problemet, men det er jo slik nivået er i NTB, NRK, TV2 etc.»
  Ha en riktig god dag !

 2. Gjest said

  Takk for Taruds blogg.

  Det er ikke ofte en finner balanserte fremstillinger av jødenes stilling blant arabere hverken som folk eller land. Blindheten fra Vesten er formidabel, som har latt seg lure og bedra i alle år om den såkalte fredsprosessen, et spill for galleriet, et bunnløst svik, hvor vestlige land har finansiert den åpenbare farsen, mens de «palestinske» lederne ler hele veien til banken.
  Vi er vitne til lovløshet på aller høyeste plan anført av FN og EU`s medlemsland, som har ratifisert islamismen slik den er definert i § 15 i PLO`s charter;

  «Accordingly, the Arab nation must mobilize all its military, human, moral, and spiritual capabilities to participate actively with the Palestinian people in the liberation of Palestine.»
  NB! kun som et lite utdrag.

  Innholdet er som kjent sanksjonert og godkjent nær sagt i hele verden, samt av den hjemlige partifllora i Norge med SV, AUF, Arbeiderpartiet, Krf, Høyre mv. i og med at de stiller seg bak en islamistisk
  «palestinsk» stat.

  Takk også for sylskarp kritikk av NTB. I og med at NTB måtte resitere utalelser etter Sharons død, må disse ha stått i en så grell kontrast til NTB`s eget syn, at redaksjonen må ha satt skattebetalernes kaffe direkte i vrangstrupen.

  Her trenges i aller høyeste grad både en mental, moralsk og åndelig vekkelse. Eller tar jeg feil,- ev. hvor?

  • Tarud said

   Du er helt rett når det gjelder behovet for en vekkelse 🙂
   Folk i Norge ble i mange år hjernevasket om hvor snill og stakkars palestinere er, og hvor ondskapsfull er staten Israel. Så det er ikke unaturlig at så mange støtter de palestinske kravene uten å forstå hva disse innebærer.
   Ja, det trenges en vekkelse for å åpne øynene til mange, ikke bare pga. staten Israel, men også for oss selv, for støtte til verdiene vi elsker så høyt, som demokrati, menneskerettigheter, rettferdighet og fred.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s