Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

AUF på ville veier i Palestina

Posted by Tarud den 12.04.2014

AUF12Som sine venner i Palestinakomiteen, liker også mange AUFere ikke staten Israel.  I årevis har AUF arbeidet med indoktrinering av ungdommer og fremtidige Arbeiderpartiledere til hat av staten Israel.  Hat som bidrar til den økende jødehat i Norge.  Regelmessig publiserer organisasjonen anti-israelske artikler og innlegg i forskjellige norske aviser og på Internett.  4. april 2014 kom det igjen et anti-israelsk innlegg i avisen Romsdals Budstikke «Hurra for 66 år med elendighet».  Slik som tidligere artikler av denne typen viser også dette innlegget om manglende historiekunnskap, og manglende faktakunnskap om konflikten mellom Israel og deres arabiske naboer.  Innlegget blander sammen halvsannheter for å skape et falskt inntrykk på at det er Israel som bryter menneskerettigheter og driver med terror mot Palestina-araberne.

En tidligere AUF-leder, Ivar Fjeld, avslører i boken “Den rødgrønne terrorøya“, som kom ut i fjor, at AUF har regelmessige kontakt med palestinske terrororganisasjoner som Hamas, PLFP og andre.  Også etter terrorangrepet på Utøya i 2011 fortsetter AUF med disse kontakter, og viser ingen sympati til israelerne som har vært utsatt for tilsvarende terror i mange år.  Det virker som om AUF, i beste tilfelle, ikke forstår konsekvensene av deres ubetinget støtte til palestinere når de støtter bl.a. kravet “…at det palestinske folk får tilbake hjemlandet sitt”.  Og her snakker de om hele området “fra elven til havet“.  Dvs. utslettelse av staten Israel, og etablering en arabisk-muslimsk “Palestina” der.

“Uroligheter i Palestina” startet ikke i 1948 slik som AUF påstår.  Den arabiske terror mot jødene i landet startet lenge før “okkupasjonen”.  Allerede i 1920 da arabiske terrorister angrep den lille landsbyen Tel-Hay i nord i landet og drept to jødiske innbyggere.  I 1929 massakrerte Palestina-arabere 69 jødiske innbyggere i Hebron, inkludert kvinner, barn og eldre.  Det har vært mange andre terrorangrep mot jødene før og etter at Israel erklærte seg som en selvstendig stat i 1948.

AUF beskylder Israel for å stenge palestinere bak «670 kilometer lang og 8 meter høy mur».  I virkeligheten er 95% av sikkerhetsbarrieren, som Israel er bygd som et forsvar mot terrorangrep, består av et gjerde og ikke mur.  Palestinske barnehager og skoler har ikke noe gjerde rund seg.  Det er kun israelske barnehager og skoler som har det – hvorfor?  Palestina-araberne som bor i Judea, Samarie og Gaza kan fritt bevege seg i de områdene som er under palestinsk kontroll.  Når de skal krysse grensen til Israel, noe som tusenvis av dem gjør hver dag, må de gjennom en grensekontroll slik som er vanlig i de fleste land i verden.

I innlegget beskylder AUF Israel for at palestinere lever i «frykt for livet sitt, familien sin og hjemmet sitt hver eneste dag».  I motsetning til AUF vet palestinere veldig godt at de som driver ikke med terror har ikke noe å frykte fra Israel.  Om de frykter noen så er det som regel sin egen myndigheter eller sine egne terrororganisasjoner.

AUF viser sin sann ansikt når de skriver «Det er på tide at det internasjonale samfunnet behandler menneskerettighetsbrudd som menneskerettighetsbrudd!».  Og her mener ikke AUF at plassering av bomber i busser, drap av sivil i butikker eller skyting av raketter mot skoler og sykehus er menneskerettighetsbrudd, så lenge ofrene er jøder.  Heller ikke diskriminering av kvinner, homofilere og mennesker med annen tro enn islam er menneskerettighetsbrudd når disse begås av de palestinske myndighetene.  At det palestinsk rettssystemet er korrupt, og er politisk og religiøs styrt er ikke et problem for AUF.  Heller ikke de vilkårlig arrestasjoner, tortur og henrettelse som begås av de palestinske sikkerhetsstyrkene er noe menneskerettighetsbrudd som bekymrer AUF.  Det er kun Israels forsvar mot den palestinsk-terroren som ifølge AUF er et brudd på menneskerettigheter.

AUF mener at «Palestina» har alltid tilhørt «Palestinere» og at sionistene som kom til landet var «Fremmede som mente at Palestina var deres…».  Historiske fakta viser at Israel har aldri vært et palestinsk land og jødene er ikke fremmede i landet.  Allerede for mer enn 3000 år siden (under kong Saul) var det en selvstendig jødisk nasjon i landet.  Navnet “Palestina” ble gitt til område av Romerne tusen år senere i et forsøk på å hindre etablering av en ny jødisk stat med de opprinnelige navn Israel, Judea eller Samarie.  Området “Palestina” har aldri eksistert som noen selvstendig enhet. Området var styrt av Romere, muslimer, kristne korsfarere og det osmanske imperiet.  Etter Første verdenskrig ble det osmanske rike oppløst, og de allierte som vant krigen delte området til flere arabiske land.

San Remo konferansen (19-26. april 1920), fikk England rett til å etablere et midlertidig mandatområde i landområdet øst for Middelhavet. Området, som tidligere var en del av den ottomanske Syria-provinsen, fikk navn «Palestina» og inkluderte områdene både øst- og vest av Jordan elven.  De allierte adopterte Balfour deklarasjon fra 1917 som anerkjent jødene tilknytning til landet, og bestemte å etablere “et nasjonal hjem til det jødiske folk i Palestina” (i helle Palestina mandat området).  Beslutningen ble bekreftet i Sèvres avtalen (10. august 1920), og endelig godkjent av Folkeforbundet (forgjengeren til FN) i 24. juli 1922.  Kun to måneder senere (16. september 1922) har Folkeforbundet endret resolusjonen og har bestemt å etablere en arabisk stat i to tredjedeler av Palestina (Trans-Jordan). Resten (Vest-Palestina) skal fremdeles tilhøre den jødiske staten. Disse beslutning ble videreført til FN, når den ble etablert i 1945, og gjelder til dags dato.

Historie er ikke den sterkeste siden til AUFere.  Bl.a. betrakter de arabere som bor i landet nå som «palestinske urbefolkning».  Påstanden, som har bred internasjonal støtte, har dessverre ikke støtte i de kjente historiske fakta.  Mark Twain og andre reisende i det 19. århundre beskriver landet som desertert og øde.  En stor del av området var ørken og sumper og det var kun noen få som orket å bo der.  De fleste av dagens “palestinere” har kommet til landet som fremmedarbeidere, etter 1900.   De jødiske innvandrere, som har kommet tilbake til sitt hjemland, har skapt vekst, og tusenvis av fattige arabere fra nabolandene strømmet inn til landet.  Palestina-araberne har ikke definert seg selv som et folk før 1967.  Det har aldri vært et suverent land kalt Palestina.  Det eksisterer fremdeles ikke et palestinsk språk, religion eller en distinkt kultur som skiller dem fra andre arabere som bor i de andre 22 arabiske land.

Palestina-arabere hadde flere anledninger til å gjøre fred med sine jødiske naboer. De har også hatt flere anledninger til å ha en stat til, ved siden av Israel.  Men hver gang valgte de konfrontasjon, terror og krig.  Det er ikke Israels begrensede kontroll over Judea og Samaria, eller jødene som bor der, som er årsaken til ufreden.

Araberne kontrollerer i dag 99.9 prosent av Midtøsten. Israel sitter på kun 0,1 prosent av området.  Men også dette er for mye for araberne/palestinerne, de vil ha alt. Og det er det de slåss mot Israel om. Uansett hva Israel kan gi, vil det ikke bli nok. Palestina-arabere tror at ved hjelp av terror og internasjonal delegitimering av staten Israel vil de greie å jage vek jødene, og “få tilbake landet sitt”.  Det er dette som hindrer fred.

For noen uker siden vedtok Den arabiske liga en støtteerklæring til palestinere, som nekter å akseptere Israel som en jødisk stat.  AUF støtter, naturligvis, både dette kravet og de andre krav som palestinere har.  Kravene til palestinere og sine AUF venner må avvises, ikke bare fordi Israel er den eneste jødiske stat i verden.  Og ikke bare fordi Israel er en fri og demokratisk stat midt i et hav av arabisk-muslimsk diktatur, brud på menneskerettigheter, terror og krig.  Kravet må avvises fordi den er diskriminerende, umoralsk, og benekter det jødiske folk retten til å bo i hjemlandet sitt.

Reklamer

3 kommentar to “AUF på ville veier i Palestina”

 1. Anonym said

  Har mann en nabo som oppfører sei som Djevelen selv flytter gjerdet stadig ut så du nesten ikke får puste til slutt. utenfårstående har plassert hann dær støtter hann i all jævelskap hann er i stand til og påføre dei.da grattulerer jeg dei med en jøde til nabo.De spiser opp palestina. Dagen kommer når verden tar sterk avstand. Og Djevelens folk elemineres.

  • Tarud said

   Anonymous. Dårlig språk og vanskelig å forstå hva du mener, men jeg regner med at du mener at Israel «stjeler landet fra palestinere». Denne påstanden er vanlig blant Israel-hatere og andre antisemitter, men har ikke rot i virkeligheten. Virkeligheten er at det er arabere som i mange år prøver å ta mer og mer land som ble designert for de jødiske folk av Folkeforbundet (forgjenger til FN) i 1922. Les mer om dette her http://wp.me/pofyQ-cU og her http://wp.me/pofyQ-fJ

 2. Anonym said

  Jeg har tillatt meg å oversende denne artikkelen til Spikers Corner, –
  http://spikerscorner.blogspot.no/2014/04/auf-pa-ville-veier-i-palestina.html

  PS. denne er nå tekstet på norsk:

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s