Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Historien om røde taksteiner

Posted by Tarud den 01.06.2014

Hvor mange løgner er det mulig å få i en kort historie?  Palestinerne og deres venner i Norge har mistet for lenge siden skammen med å finne på løgnhistorier om Israel.  Og konkurransen er hard mellom «palestinavenner» i Norge om hvem som kan finne på mer fantasifulle løgner.  Norsk Folkehjelp er en av organisasjonene som har posisjonerte seg i spissen i kampen om demonisering av staten Israel.  28. april 2014 holdt styrelederen for Norsk Folkehjelp, Finn Erik Thorsen, et foredrag i Molde.  I følge en av de få tilskuere til foredraget har Thorsen, som betrakter seg selv som «Palestina-ekspert», fortalte skrekkhistorier om «sionistene» og den jødiske staten «som styres av den russiske mafia«.

En av de meste fargerike historier handler om røde taksteiner. Thorstein viste et bilde av noen hus med røde taksteiner og sporte en retorisk spørsmål: «Vet dere hvorfor får ikke palestinere lov til å bruke røde taksteiner på deres hus på Vestbredden (Judea og Samaria), og det er kun på (de jødiske) bosetninger de bruker slike taksteiner?«  Og svaret var følgende: «det vil bli lettere for de Israelske bombeflyene å identifisere, og treffe, de palestinske hus når de bomber dem, og samtidig unngår de å treffe de jødiske hus«. En naturlig reaksjon for de som kjenner ikke forholdene i Judea og Samaria må være en sjokk og sinne: Stakkars palestinere, dette høres ganske forferdelig ut, ikke sant?  Men det riktig spørsmålet bør være: hvor mange løgner kan du finne i denne korte historien? Her er listen:

1.  De fleste palestinere på Judea og Samaria bor i områder (A og B) som er under kontroll av de palestinske myndighetene (PA).  PA har full ansvar for reguleringsplan og godkjenning av byggemateriale, inkludert type taksteiner som kan brukes.  Det finnes ingen palestinsk regelverk som forby bruk av taksteiner med rød farge.

2.  Israel har ingen lov eller regelverk som forby bruk av røde taksteiner i område C som er under israelsk kontroll.  Det betyr at både arabere og jøder som bygger i dette område kan bruke røde taksteiner på husene sine, hvis de vil.

3.  Røde taksteiner på hus i en nabo landsby kan umulig hjelpe en pilot til et bombefly med å treffe sitt mål.  Det ville ha vært mer logisk hvis målet var farget rød.

4.  Israelske fly bomber ikke hus i Judea og Samaria.

5.  Det israelske flyvåpnet betraktes som en av de beste i verden. Israelske fly bruker presisjonsvåpen som kan treffe sitt mål med stor nøyaktighet både dag og natt, og er helt uavhengig av fargen på hus eller på taksteiner.

6.  Det Israelske forvaret (IDF) angriper ikke sivile bygninger.  Hus som brukes av terrorister er ikke beskytes av Genèvekonvensjonen og kan betraktes som militærtmål.

7.  Røde taksteiner blir tradisjonelt brukt i mange land i verden, inkludert Israel og Norge.  Jeg kan ikke finne noen dokumentasjon som tyder på at i noen land brukes det røde taksteiner som markering av militære mål, eller for å skille militære fra sivile bygninger.

8.  Hoved årsaken til at de fleste palestinske hus ikke har røde taksteiner er at de bruker ikke takstein i det hele tatt. Det tradisjonell arabiske byggestil i område inkluderer en takterrasse som kan brukes til forskjellige formål.

9.  En del hus som ble bygd i de siste årene i arabiske bosetninger i Israel, Judea og Samaria, har røde taksteiner.

10.  Mange hus i jødiske byer og landsbyer har takterrasse, eller bruker takstein med en annen farge enn rød.

Det pro-palestinsk publikumet svelget disse løgnene uten å blunke.  De har blitt foret med lignende historier i lang tid og dermed var det ikke noe overraskelse at den «sionistisk mafiaen» kan gjør også noe slikt.  Det eneste historien som manglet (kommer kanskje på neste foredrag) var om de sionistiske soldatene som kidnapper palestinske barn, drikker deres blod, og selger kroppsdelene til sykehusene.

Det eneste målet med slike historier er delegitimering av staten Israel.  Slike løgn-historier hjelper ikke palestinere, og «palestinavenner» gjør en bjørnetjeneste til sine venner ved å spre slike løgner.  Om det er noen som tror at uten den jødiske staten, og den eneste demokrati i Midtøsten, vil det bli «fred», så er det bare å åpne øynene og se hva som skjer i nabolandene.

8 kommentar to “Historien om røde taksteiner”

 1. Sarah said

  For en idiot! Klart har han aldri vært Beit Safafa, Sharafat eller Betlehem – alle sport røde takene.

 2. Koya hendrix said

  What a fucking ignorant Norwegian idiot ,with friends like you it’s no wonder palis live in camps for 66 years ,pallywood from europe ,pathetic

 3. Anonym said

  Apologies Tarud, I meant Finn Thorsen is a bigot.

 4. Pierre Salt said

  Well,Finn Erik Thorsen is an idiot http://elderofziyon.blogspot.fr/2014/06/idiotic-norwegian-expert-explains-why.html#.U5QY19-KC70 But even an idiot could change his mind and at least appologise Sorry I was kidding, he’s an expert…

 5. Alexi said

  A total ABSURDITY. 95% of ALL PALESTINIANS living in the «West Bank» are under the direct jurisdiction of the Palestinian Authority as per the Oslo Accords. The Palestinian Authority is the one that makes ALL the rules, runs the government and the courts, and licenses housing permits. There are NO rules regarding Red Tiles (Terra Cotta mostly) in the PA.

  Another point, is that Israel doesn’t bomb the West Bank. They bomb Hamas is Gaza, where Hamas is in charge. Again, NOT Israel.

  One more before I finish…. Israel has the most modern arsenal in the world. They use precision targeted bombs, they certainly don’t waste time looking at the color of people’s roofs.

  Glad I could help.

  • Alexi said

   PS. BRAVO for the article!! And keep up the fight.

   The «Finn Erick Thorsens» or the world should never be allowed to walk around unscathed.

 6. Israel doesn’t bomb in Judea and Samaria. That’s where the red roofs are located.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s