Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Kommentar til kommentar (om Gaza) – del 1

Posted by Tarud den 10.07.2014

Israels rakettforsvar Iron Dome, forsvarer Israels byene

Israels rakettforsvar Iron Dome, forsvarer Israels byene

Som flere ganger før ble Israel tvunget til å gå til angrep på Gaza-terroristene for å forsvare landets befolkning mot et omfattende rakettangrep.  Også denne gangen viser norske media, med NRK i spissen, lite forståelse til det som skjer og retter fingeren mot Israel som den skyldig parten.  Flere NRK journalister, med NRKs Sidsel Wold, i spissen, vrir på alt de ser og hører slik at det passer til den anti-israelsk instruksen som de følger slavisk.

Her er noen tilfeldige eksempler:

9. juli,  NRKs Dagsnytt atten
Programlederen Erik Wold innledet med å snakke om «Israels angrep» .
Palestinere har naturligvis ingenting med dette å gjøre, norsk publikum må forstå at det er kun Israel som angriper…

Sidsel Wold: Folk i Gaza er livredd for israelsk bakkeinvasjon og tror at det vil bli et blodbad…
Gaza lederne erklærte at de er ikke redd det israelsk angrepetAbbas har allerede forskuttert at Israel begår folkemord, så hvorfor nøyer NRK-dronningen seg bare med et blodbad er et åpent spørsmål…

Og hun fortsetter…palestinskliv er ingenting verdt for den israelske hæren
Flere internasjonale eksperter i krigføring mener at Israel er det landet i verden som tar mest hensyn til sivilbefolkning under krig (se også her).  Men Sidsel Wold viser igjen at hun gjerne vil formidle palestinsk løgn-propaganda istedenfor å forholde seg til fakta.

Og NRKs sverte-dronning fortsetter…Det er grusomt for folk i Gaza fordi Israel har brukt SJOKK bomber i mange år…

Wold prøver å antyde at Israel med vilje har terroriseret Gazas befolkning i årevis.  Dette er naturligvis en helt grunnløs påstand.  For det første så bruker ikke Israel «sjokk-bomber» til slik formål.  For det andre, målene som bombes i Gaza er definert iht. Genèvekonvensjonene som militære mål.  Dvs. verksted for å lage bomber og andre våpen, treningssteder for terrorister, kommandosentral for terroristlederne, våpenlager og selvfølgelig terroristene selv.

Israelere som bor i nærhet av Gaza kan reise nordover, men folk i Gaza kan ikke komme seg noe sted.

For det første så har palestiner i Gaza full frihet til å reise hvor de vil innen for Gazas Grenser.  Å krysse grense til et naboland (Israel og Egypt) er ikke en menneskerettighet og er avhengig at forhold og avtaler mellom landene.  På grunn av den omfattende terroraktiviteten fra Gaza tillater både Egypt og Israel kun en begrenset trafikk over grensen.

Folk i Gaza får ikke noe varsel før bombene kommer, slik som i IsraelDe har ikke noe bomberom.
Har lyver Sidsel Wold helt bevisst fordi hun vet veldig godt at IDF varsler sivilbefolkningen i et område før hvert angrep.  Varsling pågår både med varselskudd, SMS meldinger og sedler som slippes fra luften.  Palestinske ledere oppfordrer sine folk til å ikke forlate områdene i nærheten av målene, de vil gjerne bruke dem som menneskeskjold.
Når det gjelder bomberom så burde Wold vite at halvparten av Gaza er bygget under bakken, og det er der gjemmer seg terroristene når IDF angriper.  De palestinske sivile får ikke lov til å bruke den underjordisk-Gaza, med tanke på at disse skal fungere som et menneskelige skjold over bakken.

Programlederen avslutter med en sørgelig statistikk: «43 er meldt drept på palestinsk side og INGEN på israelsk side«.
Naturligvis ville det ha vært mye bedre (for NRK?) om resultatet var 43:35 og ikke 43:0…  NRK vil at vi skal forstå at det er urettferdig at Israel har evne til å forsvare sine borgere.

9. juli, NRKs Dagsrevyen

Sidsel Wold: Israel ønsker å utrydde Hamas, rett og slett, men du kan ikke utrydde ideologi og bevegelse
Den offisielle ideologien til Hamas er utslettelse av Israel og sine 6 millioner jødiske innbyggere.  Mener NRK-journalisten at Israel skal akseptere denne ideologien?

Sidsel Wold: Israelsktalsmann sa at Israel skal kutte strøm og bensintilførsel til Gazadet er forbudt etter Genevekonvensjonen.
For det første så har det ikke kommet noe slik uttalelse fra noen av Israels talsmenn.  Det kan være varmen eller en indre stemme som har fortalt Wold dette… For det andre så krever ikke Genèvekonvensjonene at en part i krig skal supplere fienden med drivstoff, strøm, mat eller medisin under krigen.  Israel er faktisk det eneste land i verden som gjør det.  Hver dag krysser det ca. 150 lastebiler med mat, medisiner og drivstoff inn til Gaza.

 10. juli, NRK på Internett

Avtroppende AUF lederen Eskil Pedersen fordømte Israel i beste AUF tradisjon «kollektiv avstraffelse av palestinere og drap på uskyldige er ikke bare ulovlig, men også skammelig…«.
Og her referer Pedersen til Israels angrep på terror-mål i Gaza.  Terroristenes skyting av raketter mot israelske sivile mål betrakter han ikke  som ulovlig eller skammelig…  Pedersen, som har flyktet fra Utøya uten å prøve å hjelpe de andre ungdommene på øya, snakket også om terroren som rammet AUF for tre år siden og oppfordret til å motarbeide hat- og terrorideologien. Det er kun i Norge at han vil motarbeide slik ideologi.  Terrorideologien til palestinere har han støttet i årevis

10. juli, NRKs Dagsnytt atten

Sidsel Wold: klokken 3:30 ble vi vekket av sjokk-bombe…og så 4:30 var det en rakett… for lokalbefolkningen er dette en  ren tortur, alle blir vekket med jevne mellomrom HELLE natten.
Det er kanskje vanlig for en NRK journalistene at natten begynner klokken 3:30, de fleste andre i Midtøsten legger seg mye tidligere… og så var det rakettene som lager for mye lyd, men det er kun de israelske raketter som lager lyd, de palestinske rakettene er er som kjent helt lydløse.

Marte Heian-Engdal: Den ny NRK «eksperten» vet åpenbart veldig lite om Midtøsten, men hun kan fylle eteren med lyd: bla bla bla.

Programleder Erik Wold kommer med ledende spørsmål: Flere har karakterisert det israelske angrepet på Gaza som brudd på folkeretten
Den avtroppende NRK journalisten gjør et siste forsøk på å sverte staten Israel.  Han kommer med en helt grunnløs påstand.  De aller fleste demokratiske land i verden mener at Israel har rett til å forsvare seg.  Siden palestinske terrorister angriper sivilbefolkning i Israel så er det iht. til Genèvekonvensjonene, helt lovlig å angripe terroristene og deres baser i Gaza.  Samtidig bryter palestinere samme konvensjonen, som de har nettopp skrevet under, ved å rette sine raketter mot sykehus, barnehager og eldrehjem inn i Israel.  NRK viser igjen at for deres nyhetsdekning  finnes det en egen «folkerett» som gjelder kun staten Israel…

Reklamer

5 kommentar to “Kommentar til kommentar (om Gaza) – del 1”

 1. Carl Lexow said

  En god oppsummering, Tarud, av NRKs ensidige og partiske fremstilling av konflikten. Regjeringen Solberg bør benytte anledningen til å stramme inn både på lisenspenger og pressestøtte generelt til dette gjennomsyrete Ap-bolet (og de øvrige mediene likeledes). Det er tragiske at vi her i landet har en allmennkringkasting som ikke engang gjør et forsøk på å gi lyttere og lesere en objektiv fremstilling av hva som skjer i MØ. I stedet bedriver NRK også ved denne anledningen propagandajournalistikk til beste for den parten som vi siden her i Europa skal få slite med mer enn vi liker å tenke på.

  I internasjonale medier kommenteres det nå om at konflikten har kommet i stand fordi Hamas både er økonomisk på felgen og har mistet støtte i den arabiske verden, og derfor prøver å tiltrekke seg sympati og oppmerksomhet, også i Vesten. Samtidig uttaler israelske militære at de ikke ønsker å ta Hamas helt ut, siden alternativet da kan bli at ISIL/S får fotfeste også i Gaza. Her burde NRK gitt oss dyptpløyende analyser, siden jo det norske folk betaler mer enn sin del av kaka til terroristene.

  • Tarud said

   Carl, du er selvfølgelig rett og det er også andre aspekter av konflikten som blir ikke omtalt i norske media i det hele tatt. Kanskje på runn av de dårlige journalister og «eksperter» som NRK bruker for å dekke Midtøsten.

 2. Anonym said

  To artikler som absolutt bør leses under, – husker også Odd K. Tveit under krigen i Libanon, da det frådet om kjeften og harmen dirret over Israel som var så fæle at de begravde døde i sement. Saken var imidlertid at det ble sprøytet et hvitt desinfiserende pulver over likene for å hindre lukt og smitte inntil de kunne begraves.

  http://www.document.no/2014/07/misjonering/

  http://spikerscorner.blogspot.no/2014/07/hvor-gar-fn.html

 3. Bjørn said

  Bra Tarud !
  Igjen presist og godt observert. Man må nok anta at NRK holder sine seere for å være nokså tynt begavet, – eller så må de være det selv.
  Det gleder ellers å legge merke til at flere enn før reagerer sterkere på NRK’s skandaløst ubalanserte dekning.
  På den annen side er det tragisk å se at PLO/Fatah, PA, Hamas, Islamsk Jihad ikke stilles til ansvar mens Israel holdes ansvarlig for uproposjonal reaksjon når de vil ta ut underjordiske rakettramper og tunneler som da er plassert midt blant sivilbefolkningen.
  Mon tro om Norges frembombing av Al Qaida i Libya var mer på linje med folkeretten? Selvfølgelig var den ikke det. I Norge har heller ingen måttet løpe jevnlig til bomberom enten som fødende kvinner fra sykehus eller barn på vei til skolen. Såvidt jeg kjenner til hadde ingen rakett fra Libya landet på norsk jord før vi bombet dem sønder og sammen.
  Saken er vel snarere at Israel burde gjort jobben bedre sist gang, – så hadde de kanskje ikke vært så ivrige etter å bli knust igjen.
  Hovedproblemet nemlig er at de VET at de vinner sympati grunney verdens uforstand.
  Anbefaler artikkelen «Hvor går FN» på Spikers Corner Blogg i sakens anledning. Hvordan har det seg egentlig at flertallet av verdens nasjoner ønsker seg en nazi-stat i hjertet av jødenes hjemland som ble ratifisert i 1922?

  • Tarud said

   Bjørn, du stiller flere riktige spørsmål, noe som de fleste norske journalister ikke er i stand til å gjøre. Israel er uten tvil det landet i verden som tar mest hensyn til sivilbefolkning under krig – likevel blir Israel fordømt. Denne paradoksen har jødene levd med i mange år… Til tross for norske medias blanding mellom rett og galt så er det en klar skillnad mellom disse to. Det er bra å se at det fines folk som ser forskjellen.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s