Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Støre antyder norske brudd på krigens rett

Posted by Tarud den 16.07.2014

Støre

Jonas Gahr Støre

12. juli 2014 ble Jonas Gahr Støre intervjuet av TV2 i nyhetsprogrammet Nyhetshjulet.  Den ferske Arbeiderpartilederen var ivrig etter å vise muskler på AUF-leiren og da han ble spurt om Gaza kom han med følgende uttalelse: «Det er ikke (rett) forhold mellom de reaksjonene Israel kommer med, og det Israel er rammet av…Det å bombe et tett (befolket) område med fly, fra luften, er i strid med den humanitære retten…«.

Jøder har alltid vært et yndlings-angrepsobjekt for ambisiøse politikere.  Støre er ikke et unntak, og går ikke glipp av en slik anledning og kommer med to løgnaktige påstander mot den jødiske staten.  Støre vet godt at en Israelsk «proporsjonal» respons på de tusen raketter som de palestinske terroristene har skutt siste uke mot israelske sivile, ville ha betydd ett tusen raketter mot sivile mål i Gaza, uten varsling.  Dette ville ha ført til flere TUSEN drepte palestinere.  Og Støre ville ha vært den første til å fordømme Israel også da.

Så hvilke andre alternativer har Israel?   Å akseptere at hundre raketter daglig skytes mot byene?  Ville Jonas Gahr Støre ha akseptert om 100 raketter ble skutt daglig mot norske byer?  Selvfølgelig ikke, men Støre og andre politikere spiller for galleriet og bryr seg ikke om at dette oppfattes av Hamas og de andre palestinske terrororganisasjonene som støtte til dem, og dermed går det utover de 8 millioner mennesker som bor I Israel.

Et annet alternativ som ble brukt både i Seri Lanka, Irak, Afghanistan og i mange andre militære konflikter i verden, er militær okkupasjon.  I Gaza betyr dette en bakkeinvasjon med fysisk ødeleggelse av alt terrorinfrastruktur.  Terrororganisasjonene nedkjempes og alle som er involvert i terror jages vekk, drepe eller fengsles.  Israel har makt til å gjennomføre en slik operasjon på en dag eller to.  Norge og de fleste land i verden ville ha kanskje valgt dette alternativet i en slik situasjon, men for Israel, med sitt følsomhet for lidelse av sivilbefolkning er dette et uaktuelt valg.

Men kanskje Støre mener at Israel må lære av Norge og bruke proporsjonal militærmakt slik som Norge og deres allierte brukte i Afghanistan.  Til tross for at Afghanistan aldri har vært i Krig med Norge, og til tross for at Taliban ikke har utført et eneste terrorangrep på norsk jord, har Norge sendt soldater som har kjempet i Afghanistan og har drept flere tusen afghanere, mange av disse var sivile.

Den tidligere utenriksministeren hevder også at fly-bombing (kun fra luften…) på tett befolket område er brudd på den internasjonal humanitære retten.  Dette er fullstendig feil.  Genèvekonvensjonene som inneholder bestemmelser om de humanitære reglene i krig inneholder ingen forbud mot bombing av militære mål fra luften, heller ikke når disse befinner seg i tettbygd område.

 

I 2011 har den norske regjering, med Jonas Gahr Støre som utenriksminister, vedtatt å sendte seks norske F16 fly for å bombe mål i Libya.  Libya har ikke erklært krig mot Norge og har ikke drevet med terroraksjoner mot Norge.  Muammar Gaddafi har aldri uttrykt et ønske om å «fjerne alle nordmenn fra jordens overflate», og det ble aldri skutt noen raketter fra Libya mot noen norsk by.  Likevel mente Støre på den tiden at det er riktig av Norge å delta i en militær operasjonen mot Gaddafi -regimet i Libya.

Med sin uttalelse antyder Støre at Norge brøt Folkeretten mange ganger mens norske F16 flyene bombet i Libya.  Norske piloter brøt sannsynligvis den internasjonale loven i Libya, og Støre ble anmeldt for krigsforbrytelse for dette.  De norske pilotene selv beskriver hvordan de måtte plukke ut mål på egenhånd, og slapp bomber på tettbygde bystrøk.

Tre år etter mener Jonas Gahr Støre plutselig at når det gjelder staten Israel, må flybombing betraktes som en krigsforbrytelse.  Dette til tross for at slik bombing av militære mål er tillatt både av internasjonal krigens rett, og av Norges egne bestemmelser for krigens regler.

I motsetning til Norsk krigføring holder Israel seg til de gjeldende krigsreglene og kan dokumentere at alle mål som bombes i Gaza er militære mål.  IDF tar faktisk mer hensyn til fiendenes sivilbefolkning enn noen annen militærstyrke i verdenshistorie.

Jonas Gahr Støre kan gjerne stille frivillig for den internasjonale domstolen i Haag for å svare på anklagene mot norsk brudd på krigens regler, men han har ingen moralsk rett til å dømme staten Israel for deres krigføring mot de muslimske terrororganisasjonene i Gaza.  Israel kjemper en forsvarskrig, og Støre selv innrømte at også staten Israel har rett til å forsvare seg.

Uansett FNs resolusjoner hadde Norge en moralsk rett til å beskytte sivile i Libya ved å bombe Gaddafi styrkene.  Norge hadde også en moralsk rett til å prøve å hjelpe de afghanske sivile mot Taliban-terrorister.  Men hvorfor skal ikke den samme rett gjelde staten Israel?  Hvis Norge, som ikke selv var angrepet, hadde en slik rett, så hvorfor skal ikke Israel, som blir angrepet daglig av terroristene, ha samme rett?

Reklamer

5 kommentar to “Støre antyder norske brudd på krigens rett”

 1. Anonym said

  «Jonas Gahr Støre, en livsfarlig mann for oss alle.»

  Tilsluttes ! Om dette hersker det ingen tvil, – klarer han ikke den enkle oppgaven å skille snørr og barter i M.Ø, så klarer han det ennå mindre her hjemme. Dersom han skulle lykkes med å bli statsminister i Norge er alle ille ute. Jeg har hørt noen si at dersom det skjer vil de flytte til et annet land, og at de rett og slett ikke orker å bo i et land under hans ledelse.

  Jeg vil samtidig takke for Taruds blogg som kilde til innsikt, fordypelse og informasjon.

 2. Carl Lexow said

  Jonas Gahr Støre er betydelig lenger ute på venstresiden enn hva Stoltenberg var, selv om det handler om to alen av samme stykke. Støre er ideologisk på linje med utopistene i AUF, og hater åpenbart Israel og alt landet står for. Familien hans tjente formuen sin på å selge ovner til tyskerne under krigen, og så vidt jeg husker, har han også vært innom Høyre. Dobbeltmoralen du peker på i innlegget ditt, Tarud, er derfor symptomatisk for denne mannen. Jeg misliker sterkt Arbeiderpartiet, og de elendige lederne partiet har beriket oss med, alt fra Jagland til nå, Jonas Gahr Støre. Det er grist å tenke på at denne mannen en gang kan bli norsk statsminister, bl.a. fordi regjeringen Solberg også svikter. Brende er åpenbart en utenriksminister uten ryggrad, en mann som etterplaprer og følger EU i tykt og tynt. Også han er en multikulturell politisk korrekt fantast, og forleden la han seg flat i NRK for Støres påstand om overdreven gjengjeldelse, slik som du nevner ovenfor.

  Men la oss se det i øynene. Det politiske Norge støtter palaraberne på autopilot, ukritisk pøser regjeringen en milliard kroner årlig inn i et korrupt system der pengene bl.a. benyttes til å lønne terrorister og selvmordbomberes etterlatte familier. Dessverre syns storparten av det norske folk at dette er i sin orden. Vi har heller ikke glemt hvorledes de samme menneskene bejublet den såkalte «arabiske våren» for noen år siden. Politikere som da talte i varme ordelag om hvorledes de arabiske landene skulle bli demokratiske. De useriøse og lite opplyste lederne våre burde aldri mer få velgernes tillit. Og utenriksminister Støre var blant de verste.

  Jeg støtter Israel i kampen for å overleve i en verden der galskap har erstattet statsmannskunst. Det burde alle tenkende og fornuftige mennesker også gjøre, for faller Israel, faller Europa. Et sterkt og stødig Israel er nå bølgebryteren som hindrer islam for alvor å feie inn over landene våre. Grunnen er at de vestlige land for lengst har gått inn i en post-demokratiske utviklingsfase der storkapitalen styrer gjennom politikere som bryr seg katten om sine egne befolkninger. Stemmekveget er fratatt enhver innflytelse på utformingen av politikken fordi det ikke fins politiske alternativer. Uansett hva du stemmer på blir den praktiske politikken den samme. Som Anniken Huitfeldt i sin tid klargjorde overfor velgerne, «uansett hva dere måtte mene om det, det multikulturelle samfunnet får dere uansett».

  Jeg håper virkelig at Israel nå gjør kort prosess med Hamas, skjønt, som jeg har nevnt tidligere, hva får man i stedet? Så burde norske velgere gjøre det samme med Jonas Gahr Støre, en livsfarlig mann for oss alle.

 3. Bjørn said

  Dette er så godt skrevet at jeg ber om tillatelse til å kopiere det som en kommentar under Conrad Myrlands artikkel på Verdidebatt. Forøvrig kunne jeg ønske en generell tillatelse til å kopiere fra bloggen.
  Kan jeg takke på forhånd ?

  • Tarud said

   Bjørn. Så lenge du HENVISER TIL KILDEN (Taruds Blogg) så kan du sitere eller kopiere fra min blogg. Ellers så kan du finne mange andre spennende artikler her i bloggen 🙂

   • Bjørn said

    Takker
    Til info har jeg vært klar over bloggen en stund, – linket bl.a til den i en debatt med Bondevik.
    Nå har dette uverdige sirkuset pågått så lenge at vi snart må håpe, at det faller av seg selv. Det ser nesten ut som de vil bedras, men Taruds blogg ser jeg som en enorm ressurs. FY har forresten gitt samme tillatelse.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s