Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Kommentar til kommentar – del 2

Posted by Tarud den 19.07.2014

Hamas har også et forsvarssystem

Hamas har også et forsvarssystem

Mens Israels befolkning blir angrepet med raketter både fra Libanon, Syria og Gaza, fortsetter norske media å fore sitt publikum med halv-sannheter og løgner om terrorkrigen mot Israel, som blir fremstilt som krig mot Gaza.

Men media er ikke alene.  Flere organisasjoner, politikere og selvoppnevnte eksperter gjør alt de kan for å delegitimere den eneste demokratiske stat i Midtøsten;  en stat som befinner seg i en forsvarskrig mot et nettverk av muslimske terrororganisasjoner.  Terrorister blir fremstilt som frihetskjempere, mens parten som forsvarer seg blir fremstilt som aggressor i norske media.   Det ser ut som om det er mange i Norge som tror at menneskerettigheter og «folkeretten» eksisterer kun for å forsvare muslimer/arabere, og iallfall ikke jøder.

 11. juli 2014 –  4. dagen til den palestinske terrorbølgen mot Israel

 NRKs Dagsnytt atten var de to NRKs «eksperter» Hilde Restad og Kai Kverme, enige om at det er staten Israel som er ansvarlig for «tragedien i Gaza«, og som står i veien for en «ordentlig fredsavtale«, og det er amerikansk press (på Israel) som trenges for å få det til.  Å presse terroristene for å stoppe sine angrep på sivile er naturligvis relevant…

Alle de tre «ekspertene» i programmet hadde, helt tilfeldig, en anti-israelsk grunnholdning.  Det faktum at det er Hamas, Islamsk Jihad, PFLP og de andre muslimske terrororganisasjoner i Gaza som har startet konflikten, ble ikke nevnt.  Heller ikke det systematisk palestinske brudd på krigsreglene ble nevnt.  «Ekspertene» var tydeligvis også ukjent med at det er palestinere som har nektet å inngå fredsavtale ved alle de tidligere forhandlinger.

NRKs Dagsrevyen begynte med programlederen, Rima Iraki, som feil-siterte det Israels statsminister har sagt «…Israel vil trappe opp angrepene mot Gaza…».   Til tross for ønsketenkning til Iraki, så var dette ikke det Netanyahu har sagt.  Han har sagt følgende «…IDF kjemper mot Hamas, Islamic Jihad og de andre terrororganisasjonene i Gaza med økende intensitet…. Våre militære angrep (mot terroristene) vil fortsette til vi kan sikre slutt på skyting av raketter mot våre byer….forskjellen mellom oss er at vi har utviklet og bruker et rakettsystem for forsvar av vår sivilbefolkning, mens de (palestinske terrororganisasjoner) bruker sivilbefolkning til å beskytte sine raketter«.   Forskjellen er åpenbar, mens Israel kjemper en forsvarskrig mot terrorister prøver NRK å fremstille det slik at Israel kjemper mot sivilbefolkningen i Gaza!

Erik Fosse har nettopp kommet til Gaza, og NRK stiller villig opp med en mikrofon og et kamera for å formidle hans anti-israelske propaganda.  Den norske kirurgen har naturligvis ikke tid til å behandle de skadede ved Shifa sykehuset.  Han er alt for opptatt med å vise NRK de «forferdelige ting som Israel gjør».

Sidsel Wold på Dagsrevyen: «..Gazas folk er livredde, de vet at snart kommer masse nervøse israelske soldater som skyter på alt som rører seg«.  Wold selv virker ganske forvirret, og formidler en løgn som skal gi et falskt inntrykk av IDFs soldatene.  Også i dette tilfelle er virkeligheten den motsatte av NRKs løgnen.   De israelske soldatene kurses regelmessig om hensyn som må tas til sivilbefolkning under krig.   IDF har utviklet et omfattende system for beskyttelse av sivile, noe som resulterer i at Israel følger de internasjonale krigsregler bedre enn noe annet land i verden, inkludert Norge.  Men dette stopper ikke NRK i å formidle et falskt bilde av soldater som «skyter på alt som rør på seg».

 Rima Iraki på Dagsrevyen: «Israelske myndigheter sier de har angrepet 1000 mål, over 100 palestinere er drept, hva mer kan Israel oppnå?«.  Av spørsmålet skal vi tro at: 1. Israel angriper mange «mål» som i andre del av reportasjen beskrives som sivile mål. 2. Et av de viktigste målene til Israel er å drepe flest mulige palestinere, som i andre del av reportasjen beskrives som sivile.  Begge disse påstander som er skjult i spørsmålet er feil.  Israel angriper kun det som er definert som militære mål iht. Genèvekonvensjonene.  Og Israel gjør alt de kan for å unngå å skade palestinske sivile.  Iraki nevner naturligvis ikke i sitt spørsmål det faktum at det er de palestinske terroristene som skyter raketter mot sivile i Israel, og bruker samtidig sivile bygninger i sitt terrorvirksomhet.  Begge disse er klare krigsforbrytelser.

Ved dekningen av den anti-israelske demonstrasjonen foran Israels ambassade i Oslo sier NRKs journalist Anders Rikstad følgende «…det var et folkehav av demonstranter…politiet anslår 3000 demonstranter som møtte opp i den steikende sola«.  Men ifølge VG , arrangørene og Aftenposten var det kun 2250 demonstranter.  NRK lyver igjen og overdriver antall demonstranter for å gi norske seere inntrykk av at det er flere som er imot Israel enn det som er virkeligheten.

 12. juli 2014 –  5. dagen til den palestinske terrorbølgen mot Israel

Sidsel Wold Dagsrevyen «..Dette var et senter for handikappede barn… for den israelske hæren var dette et terrormål…flere jenter døde her…».  Ja, i en av etasjene var det et senter for handikappede barn, men hva ble de to andre etasjene, og kjelleren brukt til?  Dette er ikke Sidsel Wold interessert i å finne et svar på.  Israel har ganske presis etterretning, og det er ganske sikkert at bygningen ble brukt også av en av de palestinske terrororganisasjonene til produksjon eller lagring av raketter eller bomber.

Utenriksministeren, Børge Brende, har også oppdaget ordet proporsjonalitet på Dagsrevyen «nå er det slik at disse angrepene på, ikke minst sivile (i Gaza), har et sånn omfang at det er ikke lenger proporsjonalitet (sett i ) sammenheng mellom de angrepene Israel blir utsatt for«.  Israel bruker uproporsjonal LITE makt i forhold til det som Hamas og de andre terrororganisasjonene i Gaza bruker.  Hvis Israel skulle ha brukt samme type våpen med samme presisjon som Hamas bruker mot israelske sivile, så ville det ha ført til flere tusen drepte og mange tusen skadde palestinere!  Hamas-terroristene sikter og prøver å drepe tusenvis av israelere med sine raketter, mens Israel gjør en stor innsats for å ikke skade sivile palestinere.  Antall drepte og skadde på begge sider indikerer ikke maktbruk, men evnen Israel har til å beskytte sine innbyggere, og deres evne til å unngå skade på palestinsk sivilbefolkning.

Jon Gelius virker fornøyd når han forteller i Dagsrevyen om den anti-israelske demonstrasjonen i Bergen, og kravet om å stille de israelske lederne for krigsforbryter-domstolen.  Israel som kjemper en forsvarskrig, gjør en stor innsats for å følge krigsreglene til punkt og prikk – og blir fordømt.  Mens palestinerne som gir faen i alt som heter krigsregler eller menneskerettigheter, de får 30 millioner kroner ekstra fra Norge.  Slik fungerer den norske proporsjonaliteten.

 13. juli 2014 –  6. dagen til den palestinske terrorbølgen mot Israel

  TV2 serverte også i dag en anti-israelske «salat»: «166 mistet livet og over tusen er skadet siden Israel startet offensiven mot Gaza denne uken…».  Ja vel, så det var ikke Hamas som har startet med massiv rakettskyting mot israelske byer?  Til tross for at både uavhengige kilder og Hamas selv innrømmer dette, så for TV2 må det være Israel som startet…

«Salaten» krydres med et intervju av en palestinsk gutt som informerer TV2 at «…så løp jeg ut av huset fordi jødene er forrædere og kan bombe en gang til«.  Jeg kunne nesten høre TV2 journalisten sier Amen til påstanden om de forræderske jøder.  Fredrik Græsvik fortsetter med «salaten» og informerer at «…som mange andre i Gaza ble heller ikke denne familien advart før jagerflyet angrep (huset) lørdagskvelden«.  Græsvik stoler tydeligvis ikke på andre TV2-kilder som fortalte om det israelske varslingssystemet til sivilbefolkningen.  Et enestående varslingssystem hvor sivile som befinner seg i nærheten av militære mål blir advart på forhånd.  Varsling gjøres både med SMS-meldinger, varselskudd, telefon meldinger og sedler som slippes fra luften.  Men Græsvik har antageligvis også veldig dårlig hukommelse siden han selv rapporterte tidligere om de israelske varslinger til sivile.  Det er forresten ingen spesifikke krav i de internasjonale krigsregler for slik varsling, og Israel er foregangsland når det gjelder beskyttelse av sivile i krigssoner.

Fredrik Græsvik fortsetter med sin manipulering ved å fortelle at «Israel likviderte ikke bare politisjefen, men utryddet også familien hans«.  Græsvik prøver å fremstille israelere/jøder som blodtørstige kriminale som er ut etter å utrydde fredelige familier.  Virkeligheten er ikke slik, og Græsvik vet godt at mannen som ble drept var et bevæpnet Hamas medlem.  TV2 distanserer konsekvent Hamas fra terror, som om denne er en humanitær-organisasjon og ikke en av de farligste terrororganisasjoner i verden.  Græsvik vet også at Hamas kjemper for å utslettelse av de seks millioner jøder som bor i området.  Siden huset ble brukt av en bevæpnet leder i en terrororganisasjon så er dette et legitimt mål iht. krigens rett.  Ansvaret for de sivile som blir skadet eller drept ligger hos Hamas som gjemmer seg blant sivile i strid med det internasjonale reglene for krigføring.

Sidsel Wold fortsetter NRKs anti-israelske kampanje ved å fortelle på Dagsrevyen om fem palestinske barn som flykter fra huset sitt fordi «Israel skal bombe nabolaget de bor i…».  Wold vil at vi skal tro at Israel er i krig med «Gaza» og bomber palestinske sivile nabolag.  Uttalelsen er ment for å forsterke det falske norske mediebildet av blodtørstige kriminelle israelere (jøder).  Virkeligheten er annerledes.  Israel er ikke i krig med «Gaza», og IDF bomber ingen «nabolag». Israel er i krig med de muslimske terrororganisasjoner som befinner seg i Gaza, og IDF bomber kun bestemte mål som er definert som militære mål iht. de internasjonale krigsreglene.  Naboer til slike mål blir også varslet for å unngå skade på sivile.

Sidsel Wold prøver igjen å formidle en gammel løgn.  Hun forteller at «80% av de som bor i Gaza er flyktninger…».  Flyktninger?  Hvor har de flyktet fra?  Nei, det er ingen flyktninger i Gaza.  De aller fleste som bor i Gaza ble født der og har ikke flyktet fra andre steder.  De få gjenlevende som har flyktet fra Israel for 67 år siden har vært fast beboere av Gaza i mange år og har palestinske identifikasjonspapir.  De kan heller ikke betraktes som flyktninger iht. den internasjonal definisjon av flyktning.

 Et arabisk ordtak sier at «En god løgn kan fare fra Konstantinopel til Bagdad mens sannheten leter etter sine sandaler«.  I Norge farer de anti-israelske løgnene fra Oslo til Kirkenes og tilbake mens sannheten må holde seg skjult i skyggen av Henrik Wergelands statue.

Reklamer

5 kommentar to “Kommentar til kommentar – del 2”

 1. Anders Rikstad said

  NRK feilinformerer IKKE om antall demonstranter den 11. juli 2014.

  Du bruker helt feil faktagrunnlag som belegg for at det var færre demonstranter:

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/midtoesten/arrangoer-tar-avstand-fra-hissige-demonstranter/a/10063399/
  Artikkelen er datert i 2012 og hverken bilder eller tall viser til samme demonstrasjon, slik du hevder.

  Politiet oppga på stedet at de anslo 3000 demonstranter. Dette er også et tall Dagbladet bruker:
  http://www.dagbladet.no/2014/07/11/nyheter/utenriks/midtosten/israel/palestina/34308979/

  Det er din rett å kritisere mediene for det du mener er ubalansert dekning, men da bør du gjøre det med riktig faktagrunnlag og på en redelig måte.

  Anders Rikstad

  • Tarud said

   Anders Rikstad. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på at jeg skrev feil antall demonstranter (basert på en gammel artikkel). Nå ble dette rettet til 2250. Dette endrer ingenting angående den anti-israelske feil informasjon som NRK serverer regelmessig til sine seere og lesere i Norge. Jeg forholder meg til FAKTA og har ingen problem med å rette feil, det gjør ikke NRK! I bloggen min og på min Facebook side vil du finne flere eksempler på halve-sannheter og manipulasjoner som NRK gjør ved dekning av Israel og konflikten.

   • Anders Rikstad said

    Du blander mellom to forskjellige datoer. Jeg rapporterte fra demonstrasjonen 11. juli. Der opplyste politiet at det var 3000 demonstranter. Du refererer til en senere demonstrasjon den 23. juli, hvor det var 2250.

 2. benjamin jensen said

  Ja Israel er ett fælt land det.Så fælt at når man kommer dit er det ingen ting man kan si er fælt med landet.Så det er bare fantasi og negative fordommer(paradigmer) som gjør at folk innbiller seg det er dårlig.

 3. Orwell said

  Veldig bra blogg dette. Fint at noen skriver om det massive hykleriet i NRK og andre norske medier når det gjelder det som skjer i Israel og områdene rundt.

  Det virker som om Israel er en rød klut for de fleste norske journalister. Det hele er svært merkelig å være vitne til. Det er for mange norske journalister tillatt for alle andre land enn Israel å forsvare seg mot rakettangrep. Men når Israel forsvarer sine innbyggere, oppstår det en norsk mediestorm uten like.

  Trist.

  ( Noen som nevnte anti-semittisme?)

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s