Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Palestinsk fornuft

Posted by Tarud den 03.09.2014

Gaza m1Mange i Norge og i andre vestlige land tror at palestinere tenker omtrent slik som oss.  Dvs. at de er fornuftige mennesker som tenker på fremtiden til sine barn, ønsker fred og vet hva som er best for dem.  Meningsmålingen som ble utført blant palestinere på Vestbredden og Gaza, 26-30. august 2014, viser noe helt annet.  Meningsmålingen utført av palestinsk senter for politisk forskning (PSR) viser følgende resultat:

 •  Hamas har måttet tåle omfattende ødeleggelse av organisasjonens infrastruktur. Raketter, våpenlagre, angrepstunneler, verksteder, kommandosentra og treningslokaler ble ødelagt.   Tusen terrorister ble drept, inkludert flere av lederne, og ingen av forsøkene med terrorangrep via tunneler, på bakken eller via sjøen lyktes.  De fleste av rakettene som ble skutt mot sivile mål i Israel ble skutt ned eller bommet, og Hamas fikk ingen av sine krav innfridd (sjøhavn, lufthavn, åpne grenser osv.).  Likevel mener 79% av palestinere at Hamas vant krigen!
 • Ødeleggelsene i Gaza er store, og det vil ta lang tid å bygge opp området igjen. Palestinere vet at fortsettelse av skyting av raketter mot Israel vil gjør situasjonen verre. Likevel støttet 86% av de spurte fortsettelse av rakettskyting mot Israel.
 • Over tusen sivile ble drept i Gaza som følge av Hamas terrorstrategi med bruk av sivilbefolkning som et menneskeskjold. Likevel mener 78% at Hamas har gjort en god jobb med å forsvare sivilbefolkningen i Gaza.
 • Kidnapping og drap av mennesker er en kriminalhandling og et klart brudd på krigens rett. Likevel støtter 57% av palestinere kidnapping av de tre israelske studentene i juni, og 54% støtter drapene.

Jeg ser på disse resultatene og lurer på hva slags mennesker disse palestinere er.  Kan de være så dumme at de ikke forstår spørsmålene i undersøkelsen, eller er de så full av hat mot Israel at de ikke greier å tenke klart?  Eller overskygger den systematisk oppdragelsen til jødehat alt fornuft?  Uansett er det synd at det skal være slik.

Ved nærmere ettertanke, er kanskje palestinere ikke så dumme likevel.  Kanskje de vet noe som vi i vesten greier ikke å forstå?  Kanskje de har lært at jo verre situasjonen er, jo mer sympati og penger fra verden får de?  Kanskje de har lært at dårlige oppførsel lønner seg hvis du sier at du kjemper mot «okkupasjon»?  Eller kanskje de vet at de ikke blir stilt til ansvar for sine ugjerninger fordi de har fått diagnose «utilregnelig»?  Kanskje vi har lærte dem at de ikke trenger å bry seg om moral og menneskerettigheter, og at verden aksepterer terror mot den jødiske staten så lenge den bli kalt «motstand»?

Reklamer

8 kommentar to “Palestinsk fornuft”

 1. Åge said

  Vil bare kommentere en setning, at krigføring mot sivile er brudd på «krigens rett». Det er ikke helt riktig. Iflg Genevkonvensjonen så kan ikke sivile gripe til våpen mot en okkupant, da er de ikke lenger under beskyttels av «krigens rett», de kan ansees som terrorister og skytes rett ned. Det samme når det gjelder begreper som «proposjonal krigføring» Når noen,( i dette tilfelle Israel) over lang tid har vært utsatt for gjentatte angrep, så kan den angrepne ta i bruk ethvert nødvendig tiltak for å få slutt på angrepene.

 2. semit said

 3. Fia said

  Det er ikke så rart at tankegangen der borte er annerledes ettersom de har en helt annen hverdag en vår. De har opplevd krig siden FN delte landet dems urettferdig i to og ga det til Israelere som bare krever mer og mer og som tar det som ikke er deres.

  • Tarud said

   Fia. La oss si at du har rett (selv om du er ikke det) og israelere tok en del av «palestinernes sitt land». Er det en grunn for å drive med terror i årevis? Er det en grunn for å hindre et bedre liv og en annerledes fremtid til sine barn? Det er mange land og folk i verden som har mistet landsområder uten å drive med vold eller terror. Hva er grunnen til at terror-strategien er så viktig for palestinerne?
   Les også om Kartet som lyver https://tarud.wordpress.com/2012/09/15/kartet-som-lyver/

   • Charlotte said

    Det er forskjell på terror og motstand mot en okkupasjonsmakt. Palestina er under okkupasjon, dermed har Palestinerene ifølge folkeretten rett på å gjøre motstand.

   • Tarud said

    Charlotte. Du tar en grundig feil på dine forutsetninger og dermed er også din konklusjon FEIL. Israel er ikke noe okkupasjonsmakt på Judea og Samarie. Området har aldri vært et palestinsk land eller palestinsk stat. Ifølge FN vedtak skal området være en del av «den jødiske hjemland». De alle fleste palestinere som bor der lever under selvstyre med palestinsk kontroll. Det er også ingen internasjonal lov som gir palestinere rett til å drive med terror, med eller uten «okkupasjon».

 4. benjamin jensen said

  Ja så enig så enig!!Holdningen tankegangen ligger vel også godt forankret gjennom Islam..

 5. semit said

  Reblogged this on Semitten's Blog.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s