Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Proporsjonalitet i krigen mot ISIS

Posted by Tarud den 21.09.2014

Skal norske soldater føre en proporsjonal krig?

Ved siste konflikt mellom Israel og terrororganisasjonene i Gaza (2014) var det mange i Norge som mente at israelske respons på terroristenes angrep må være «proporsjonal».  Dvs. at IDF (Israels forsvar) skal bruke omtrent samme ildkraft og metoder i sine angrep på Hamas som Hamas bruker i sine angrep mot Israel.

Dette er selvfølgelig det dummeste noen kan gjøre i en krig.  En krig kjemper man for å vinne, og ikke for å oppnå «uavgjort«.  Det latterlige konseptet i proporsjonal krigføring kommer naturligvis fra de som ikke ønsker at Israel skal vinne.  Norske media og mange politikere og «eksperter» promoterer dette konseptet til tross for at de vet godt at Norge selv ikke følger slike regler i sine egne krigføringer (Kosovo, Libya, Afghanistan osv.).

USA har nå samlet en bred koalisjon av land som skal kjempe mot den muslimske terrororganisasjon ISIS (eller IS eller ISIL).  Norge skal også delta i denne koalisjonen som skal bekjempe de muslimske terroristene i Irak.  Med unntak av SV er alle partier enig i Norges deltakelse i denne krigen.

Da er det på sin plass å spørre: Hva med proporsjonal krigføring mot ISIS?  ISIS «krigs metode» består av tilfeldig drap av «motstandere», som kan være «feil type» muslimer, kristne, kurdere, homofile, funksjonshemmede eller andre.  ISIS skiller ikke mellom militære og sivile personer. Kviner og barn får ikke noe særbehandling.  Kvinene blir voldtatt og brukes som seks-slaver, mens barna blir drept.  De som blir fanget levende får et tilbud om å konvertere til islam. Hodene til de som nøler eller nekter blir kappet av.

Hva skal en proporsjonal krigføring mot en slik fiende, som bruker slike krigs metoder, være?  Ifølge konseptet som både statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende krevde av Israel, kan en norsk krigføring mot ISIS se slik ut:

Norske piloter med F16 fly, som skal delta i krigen, skal bombe tilfeldige mål i Irak (ikke ulik bombingene i Libya).  Sivilbefolkning skal ikke varsles før angrepene, og det skal ikke skilles mellom sivile og militære mål.

Når norske soldater fanger mistenkte ISIS medlemmer, skal disse straks få et valg om å konvertere til (protestantisk) kristendom på stedet.  En norsk militær prest skal følge med soldatene og utføre slik konvertering for de muslimene som velger dette.  De som nekter skal få hodene deres kappet av.  Av humanitære grunner kan norske soldater, i enkelte tilfeller, skyte en ISIS-medlem først, før hodet blir kappet av.

Etter dåpsseremoniene vil de nye konvertittene få et tilbud om å melde seg inn i den norske folkekirken (tidligere statskirke).  De som vil akseptere dette tilbudet vil automatisk få asyl i Norge.  De som ikke vil, blir skutt på stedet. Fanget muslimske kviner og barn vil naturligvis bli ikke diskriminert, og vil bli behandlet på samme måte.

For å vise at Norge tar humanitær hensyn også ved proporsjonal krigføring, vil den norske soldatene dele mat til alle muslimer som blir fanget, og de sårende vil få en medisinsk behandling, før de får tilbudet om konvertering, og evt. kapping av hode (som vil bli utført på en humanitær måte). I tillegg vil likene til de som blir henrettet, sendt tilbake til sine familier.

 Det er liten tvil om at en slik proporsjonal norsk krigføring vil føre til positive resultat.  Norges omdømme i den muslimske verden vil øke. ISIS terroristene vil frykte de norske soldatene, og det er gode muligheter for at mange muslimer vil velge frivillig konvertering til kristendom og asyl i Norge.  Dette vil igjen føre til fred i Irak…eller?

Reklamer

Én kommentar to “Proporsjonalitet i krigen mot ISIS”

  1. semit said

    Reblogged this on Semitten's Blog.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s