Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Det finnes flere typer Israel-venner

Posted by Tarud den 16.07.2016

IsraelIsrael2-venner kommer i alle farger og fasonger. Enkelte er intelligente, mens andre er analfabeter.  Noen har mye kunnskap om Israels historie og folk, mens andre vet ikke noe mer en ordet «Israel». Enkelte elsker landet, mens for andre er dette kun en politisk sak.

Det finnes de som elsker Israel fordi de tror at Gud gjør det.

Det finnes de som bruker Israel for å fremheve seg selv og sine ideer.

De fleste jøder elsker og støtter Israel fordi dette er deres historiske hjemlandet, om de bor der eller ikke.

Det finnes de som støtter Israel fordi de hater arabere/muslimer.

De fleste israelere støtter og forsvarer Israel fordi dette er landet de ble født og vokst opp i.

Det finnes de som støtter Israel mens de venter på at jødene vil bli kristne og den jødiske staten vil dermed forsvinne.

Det finnes politikere som støtter Israel fordi de tror at det kan hjelpe deres politiske karrieren.

Det finnes de som elsker ideen om å støtte en «eksotisk» og forfulgt folkegruppe.

Det finnes de som er dårlig informert og støtter Israel fordi de tror at dette som er dagens mote.

Det finnes de som bruker Israel for å vise sin egen kunnskap eller visdom.

Det finnes de som er Israel-venner fordi de mener det er rett og rettferdig at også det jødiske folket skal å ha en egen stat.

Det finnes kristne som mener at jødene har rett på landet fordi dette står i bibelen.

Det finnes religiøse folk som tror at støtte til Israel vil sikre dem en god plass i himmelen i nest liv.

Det finnes til og med de som tilsynelatende støtter Israel mens de formidler jødehat.

Det finnes de som støtter Israel fordi de mener at dette vil hjelpe med å utvikle demokrati og menneskerettigheter i Midtøsten.

Det finnes stater som støtter Israel fordi de vil ha hjelp fra Israel.

Og det finnes mange som støtter Israel uten at de vet nøyaktig hvorfor …

Er du en Israel-venn, hvorfor?

 

Reklamer

5 kommentar to “Det finnes flere typer Israel-venner”

 1. Jeg støtter Israel fordi det er Guds utvalgte folk og fordi landet er gitt dem av Gud. Vi lever også i en høyprofetisk tid, hvor jødene blir kalt hjem til sitt eget land, etter å ha vært i utlendighet i 2000 år. I Hoseas 6 kap. står det i vers 1 Kom la oss vende om til Herren! For det er han som har sønderrevet, men han vil også læge oss; han slo, men han vil også forbinde oss . Vers 2 Han vil gjøre oss levende etter 2 dager; på den tredje dagen vil han oppreise oss, og vi skal leve for hans åsyn. ( En dag er som tusen år og tusen år er som en dag i Herrens øyne). Det står også at Israel vil få problemer helt fra første dag som landet ble opprettet i Jesaja 66 . Men vi skal glede oss sammen med henne, som det står; Gled eder med Jerusalem og juble over henne, alle I som elsker henne! Fryd eder storlig med henne, alle I som sørger over henne. Vi som elsker henne, vet at Guds ord er sant, og at fredsfyrsten kommer snart og alt som er profetert i bibelen vil gå i oppfyllelse. Derfor vil også alle som går mot Israel bli tilintetgjort når Jesus kommer igjen.

 2. Sondre said

  Israel er det einaste landet eg kjenner til som har fått sine grenser opptrukket av Gud. Så mi meining er at Israel skal ha det landet som er gitt dei av Gud. Jøden er guds utvalgte folk. Og bør då også få ha stt gudgitte land i fred innanfor sine grenser gutt av Gud, beskrevet i Bibelen. Dette landet er ikkje gitt mennesker å trekke opp grenser rundt. I heile hedningeverden kan menneske flytte på grenser og ordne på. Men ikkje i Israel. Det landet er det vår herre som har gjeve sitt utvalde folk, jøden.

 3. Bjørn said

  Jeg støtter Israel pga en rekke teologiske, åndelige, moralske, historiske, politiske, juridiske, eksistensielle og menneskelige grunner.
  – Det går en rød profetisk tråd fra Abraham til etterslekten skal samles i Eretz Israel.
  – Israel er en fysisk manifestasjon mot islamsk ondskap.
  – Jødene har en soleklar moralsk rett til å bebo sitt historisk-arkeologiske kjerneområde.
  – Jødene har folkeretten i mandatet, som bekreftet av FN i art. 80, på sin side. Delingsplanen (1947) er umoralsk og juridisk ugyldig.
  – Araberne ved generalsekretæren for den arabiske liga Azzam Pasha varslet «momentan massakre» dersom Israel så dagens lys.
  – Stormufti Haj Amin al-Hussayni, mentor for Yassir Arafat og Machmoud Abbas, erklærte hellig krig i 1948 og agiterte jødemord;
  «Drep jødene. Drep dem alle» ref. Quran, Muslim og Bukhari hadith – ref. Hamas Charter – ref. mufti Muhammad Hussain jan 2012.
  – I «Memo to Arafat» ( youtube ) holder Arafat en tale ved Al Anzhar i Kairo ( 1995 ) der han ikke anser Oslo-avtalen mer verdt enn Muhammeds avtale før Khaibar ( 629 ) der 6-900 jøder ble halshugget, der den vakre 17 årige Safiya ble tatt inn i Muhammeds telt etter at hennes nære var drept osv. Det er denne avtalen NRK kaller en triumf – til tross for analogien til Muhammeds avtale, – derav
  slagordet; «Husk Khaibar, jøde. Muhammeds hær vender tilbake» – fortiet av NRK – dokumentert av Al Jazeera på Mavi Marmara.
  – Jeg støtter jødene fordi verden er umoralsk – råtten – udugelig – kriminell – slik Den Norske Kirke er kriminell med støtten til «palestinerne» – slik Stortinget og EU`s medlemmer er kriminelle som løper Abbas ærende – som bidrar til korrupsjon i PA-Hamas.
  – Jeg støtter Israel fordi det er det eneste rette.
  – Jeg støtter Israel fordi bunnlinjen i konflikten er og har vært islamsk jødehat – derav utenkelig med en jødisk entitet i det osmanske kalifatet på den arabiske halvøy – hvilket Det Muslimske Brorskapets fascister har som mål å opprette – erklært med Al Quds, Jerusalem, som deres hovedstad for et helt og udelt arabisk stor-rike. Fortell gjerne hvor det finnes feil i utlegningen !

  • Tarud said

   Bjørn. En del gode argumenter, men husk at Israel kjemper ikke mot religion Islam. 20% av innbyggere er muslimer og Israel tar mer hensyn til dem enn de fleste andre land i verden gjør.

 4. Jeg støtter Israel fordi jødene har rett på et eget hjem land. Jødene har blitt forfulgt ,blir beskyldt for nesten alt galt som skjer og forsøkt utryddet.
  Israel har som alle andre demokratiske land like rett til å forsvare seg mot terror og angrep utenfra.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s