Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Da Eichmann og Ben Gurion var bestevenner…

Posted by Tarud den 04.11.2016

molde

Tveit og Engdal i Molde

I forbindelse med lansering av sin ny bok, og etter besøk i flere norske byer fikk også Molde et besøk av den berømte journalisten, forfatteren og personen som er betraktet av mange som en jødehater, Odd Karsten Tveit. For anledningen fikk han et selskap og en støtte av den historieløs historikeren Marte Heian-Engdal. 

Det må sies at Tveit er flink med å fortelle historier, spesiell når disse er fantasifulle og har kun tilfeldig tilknytning til historiske fakta. Tveit selv sa at «alle elsker sannheten, men det finnes mange sannheter», og Tveit selv valgte sin egen versjon av «sannheten».  En versjon som har lite å gjøre med historiske fakta og virkeligheten og mye å gjøre med demonisering av jøder, eller «sionister» som han ofte kaller dem.

Men foran en publikum på ca. to hundre mennesker i Molde fikk han full støtte fra Engdal som beskrevet ham som «levende legende» og publikum var begeistret … For vanlige mennesker som kjenner ikke Israel, konflikten eller historien til område, kan en historie om en verdensomspennende konspirasjon for å ta landet fra sine fredelig «palestinske» urbefolkning, høres troverdig ut.  Men for de som kan historien og kjenner menneskene som lever der, virker dette som en vanlig antisemittisk utspill.

Tveit kan forteller historier, og han har gravet frem forskjellige historiske begivenheter fra slutten av den 19 århundre og opp til 1948, som han med dyktighet manipulerte til det ugjenkjennelig. «Historikeren» Engdal, som er kjent for sine anti-israelske holdninger, støttet naturligvis enhver historie som kan peke på jødene som skyldig.

Tveit foret publikummet i salen til Teatret Vårt i Molde, med flere spennende historier.  Felles for de fleste av disse var at jødene har skylden, direkte eller indirekte.  Uansett om det var jødeutryddelse i Europa, jødiske flyktninger, arabiske terrorisme, eller palestinere som nektet å akseptere en egen stat, så var det jødene som hadde skyldig, ifølge Tveit.

Tveit påsto at det var «sionistene» som startet krigen i 1947 for å drive arabere ut av landet. Historiske fakta viser at det var alle de arabiske nabolandene og arabere inn i landet som angrepet jødene med erklært mål om å utslette dem.  Arabere som rømte gjorde det på grunn av frykt og oppmuntring fra sine egne ledere, og ikke fordi de ble jaget vekk av jødene.

Tveit påsto at det var de ondskapsfulle «sionistene» som angrep den fredelig landsbyen Dir Yasin og maskerte sine arabiske innbyggere.  I virkeligheten deltok innbyggere fra landsbyen, sammen med arabiske gjestekrigere utenfra, på flere angrep i Jerusalem området.  En liten utbryte jødiske milits angrepet landsbyen og på kampen ble Ca. 100 av de 700 arabiske innbyggere drept.  4 jødiske militssoldater ble også drept og 37 andre såret.  Etter kampene viste det seg at noen av de drepte var sivile og den jødiske ledelsen fordømte angrepet.

Ifølge Tveit var «sionistene» allierte med nazi Tyskland og han antydet at Adolf Eichmann som besøkte i Midtøsten i 1937 var en bestevenn med Ben Gurion…  I virkeligheten var det arabere som støttet nazi Tyskland, og lederen for arabere i landet, Haj Amin Al-Husseini reist til Tyskland og samarbeidet tett med nazistene om planen for utryddelse av jødene i Europa og i Eretz Israel.

Tveit hevdet at «sionistene» har kjøpte landsområder på ulovlig måte og etnisk renset landet fra sine «palestinske» innbyggere.  Merkelig at det er i dag mer enn 10 ganger flere arabere i Israel en i 1947…

Tveit beskylder Israel for dagens flyktningkrise i verden, og kaller de arabiske flyktninger fra 1947-48 for «flyktningkrises mor».  I virkeligheten var det arabere som angrepet den nyfødt jødiske staten, og de fleste av de halv million arabere som flyktet for 69 år siden er nå død av alderdom, og de som lever ennå er ikke lenger flyktninger.  Tveit nevnt naturligvis ikke de ca. 800 000 jøder som flyktet fra arabiske land

Ja, Tveit var flink med å ikke nevne mange ting.  Han nevnte ikke de mange terrorangrep som ble begått av araberne før 1948.  Han nevnte ikke alle de arabiske planer om å utrydde jødene som bor i landet.  Han nevnte ikke den stor arabisk innvandring til landet på samme tid. Han nevnt ikke den 3000 års tilknytningen som jødene har til landet.  Han nevnte ikke alt det positivt bidrag som jødene har brakt med seg til det øde og forlat landet.  Og det var mange andre historiske fakta som passer ikke til Tveits fantasiverden, som ble ikke nevnt.

Kun i et tilfelle nevnte han arabisk/palestinsk vold.  I Hebron massakren i 1929 ble 69 av byens jødene drept.  Men han er nevnt dette kun for å vise at noen arabere har hjulpet og reddet noen av jødene i byen.

«Bokbadet» i Molde ga et klart bilde av holdningene til både Odd Karsten Tveit og Marte Heian-Engdal, og det er lite tvil om at disse to bryr seg lite om objektive historiske fakta.  Det som kom klar frem var at det var demonisering av jøder og delegitimering av den jødiske staten som var viktigst.  Jeg vet ikke om det er bare hat som ligge bak dette.  Kan være at også jakten på berømmelse og penger som de tjener på salg av boken, er en med årsak.

Det som burde være overraskende var den tilsynelatende begeistring som publikummere viste til disse to som formidlet en klar antisemittisk budskap. Men det som er kanskje enda mer bekymringsfull er at folk forstår tilsynelatende ikke hva dette handler om, og at jødehat, kamuflert som kritikk mot «sionistene» eller «Israel», har blitt så vanlig og dagligdags i det norske samfunnet at det er nesten vanskelig å se den.

Reklamer

4 kommentar to “Da Eichmann og Ben Gurion var bestevenner…”

 1. JævlaMas said

  Jeg har aldri forstått alt maset om Israel. Folk har mast om Israel siden jeg ble født, det er hele tiden det samme maset. Jeg forstår heller ikke hvorfor jøder klager hele tiden. De oppfører seg som om de er de eneste menneskene i verden som har opplevd noe fælt. Og de bruker offer-kortet hele tiden, prøv å diskuter med en jøde og se hvor lang tid det tar før 2. verdenskrig dukker opp. Det tar omtrent 4 minutter. Som om jødene var de eneste som hadde det fælt under krigen og resten av oss var på ferie.

  De er evige ofre. De snakker fortsatt om ting som skjedde med besteforeldrene deres for 80 år siden. Og om 200 år, så kommer de fortsatt til å snakke om det og bruke det til sin egen fordel. De vil hele tiden ha respekt og medlidenhet og vi må respektere religionen og bla bla bla. Slik jeg ser det, så har jøder nå mast i flere tusen år. På tide å ta en pause. Det er ikke noe mer synd på dere enn andre folk, vi sitter alle sammen fast her. Men det er liksom ekstra synd på dere. Dere, de stakkars, stakkars religiøse masekopper som maser hele jævla tiden. Slik går det med religiøse mennesker, de lager sine egne problemer og ruller rundt i dem. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om Israel eller jøder eller noe som helst som har noe dette tullet å gjøre. Oppfør dere som folk og slutt og mas.

  • Tarud said

   Jævla Mas. Av det du skriver er det tydelig at du vet ingenting om hva «jøder» er og hva de står for, likevel har du tydligvis en bestemte mening om jøder. Vel, jøder er egentlig ganske vanlige mennesker, og som mennesker ellers så har du også alle slag type jøder. Det er idioter som vet ikke hva de snakker om og det er kloke jøder som vet mye. Det er snile jøder og det er kriminelle jøder. Dette innebærer også at det finnes jøder som liker å bruke «offer kortet», men de fleste gjør ikke det. Det er også viktig å forstå at jøder ble diskriminert og forfulgt i mer enn to tusen år, og det er fremdeles mange i verden som liker ikke jøder og som formidler løgner og hets mot disse mennesker.
   Det er mange seriøse kilder som kan fortelle deg om dette. Prøv for eksempel her: http://www.facebook.com/jodehat http://www.youtube.com/watch?v=Ukd05G9ggb0 http://www.youtube.com/watch?v=bMWgI3_QF84

 2. Rune Karlsen said

  Tragisk å tenke på at den lisensbaserte statskanalen vår NRK i alle år har gått i spissen med å snakke ufordelaktig om Israel. Og fortsetter i samme stil.

 3. Bjørn said

  Takker for at du alltid har vært en sann venn av Israel – hilser med tre video;
  Det er nok veldig lenge siden Norge hadde ytringsfrihet samt frihet til uhildet meningsdannelse i MSM. Uhildet; «allmengyldig, beskrivende, faktisk, fordomsfri, gjengivende, nøktern, objektiv, realistisk, reell, saklig, sann, uegennyttig, uengasjert, upartisk, upersonlig, virkelig, virkelighetsnær, vitenskapelig»
  Bodde selv en gang tre måneder på Oljeberget med utsikt over Jerusalem, og husker meget godt Odd Karsten Tveit`s svada til fordel for PLO som terroriserte Libanon. Er det ikke interessant å merke seg at et samlet Storting anerkjente uavhengighetserklæringen den 15 nov. 1988 under retorisk-islamistisk hyllest til intifada ( les teksten ) samt terrorister som opptakt til den mislykkede Oslo-avtalen ? Hva har ikke Norge og Europa høstet siden ?

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s