Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

UNRWA og internasjonal bistand

Posted by Tarud den 19.01.2018

Det er millioner av mennesker som lever i fattigdom i mange land.   Mange dør av sult, flykter fra naturkatastrofer eller kriger, ofre for terror og vold.  Men hva er første prioritering til det internasjonale samfunnet?

Til tross for disse nedslående og deprimerende overskrifter tyder mye på at FN og det internasjonale samfunnet bryr seg litt om skjebnen til disse mennesker som er offer for natur- eller menneskelagt katastrofer, og istedenfor mobiliserer sine krefter, og penger, for å støtte UNRWA.  En FNs organisasjon med et budsjett på 2 137 millioner dollar (ca. 18 milliarder kr) og med 30 900 ansatte, som jobber med å «hjelpe de palestinske flyktninger».  Tilsynelatende et fornuftig humanitært arbeid, men i virkeligheten et arbeid med å utvikle og å opprettholde den arabisk kampen mot staten Israel.

UNRWA ytrer bistand til 6 272 000 registrerte «palestinske flyktninger».  Men de halv million arabere som har flyktet fra Israel i 1948 er nå død av alderdom.  De over seks millioner arabere som får bistand fra UNRWA har aldri flyktet fra noen sted og bor i en fast bolig på landene de ble født i.  Mange av dem har en levestandard på europeiske nivå.

UNRWA er en av hovet drivkreftene bak den palestinske kampen for utslettelse av den jødiske staten.  En organisasjon som bl.a. administrerer 677 skoler hvor  mer enn halv million arabiske barn blir indoktrinert i jødehat, helligkrig mot Israel og kravet om «retten til å vende tilbake«.    Et krav for at mer enn 8 millioner arabere skal ha rett til å flytte inn til Israel.  Noe som betyr en slutt på den jødiske staten.

Fra å være en hjelpeorganisasjon for 69 år siden har UNRWA blitt til en hoved aktør som vedlikeholder konflikten.  Derfor er det helt nødvendig å nedlegge UNRWA, for at palestinere og israelere kunne kanskje en dag leve i fred.

Reklamer

3 kommentar to “UNRWA og internasjonal bistand”

  1. Anonym said

    Takk for det du skriver om Israel!

  2. Trygve Eide said

    Veldig godt skrevet og forklart. Hva kan vi gjøre for å få satt søkelyset på dette? Det er jo direkte skandaløst.

  3. Inger Sethre said

    Veldig bra vinklet. Oppfordrer deg til å sammenfatte dette i en kort note til utenriksministeren som sendes i internposten.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s