Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Tårnet – en propagandafilm

Posted by Tarud den 06.10.2018

I november 2018 ble den norskprodusert propagandafilmen «Tårnet» lansert både i Norge og i andre land. Filmen som ble lansert både på norsk og engelsk (The Tower), ble laget av Israel-hateren Mats Grorud etter å ha bodd noen måneder i en av Beiruts slummer (Bourj el-Barajneh). Tårnet 11b

Som flere andre mislykkede kunstnere før ham har også Grorud oppdaget at en av snarveiene til berømmelse (og penger) går via å lage en anti-jødisk / anti-Israelsk «kunst».  Og filmen vil uten tvil bli en stor suksess blant de mange jødehatere og uvitende barn i Norge og i verden ellers.

Ifølge presentasjon av filmen og et intervju med Mats Grorud formidler denne animasjonsfilm den løgnaktig palestinsk myten.  En myte som har blitt så omfattende og akseptert at den blir betraktet som «det største bedrag i verdenshistorien».  Filmen som tilsynelatende handler om «palestinske flyktninger» i en «flyktningleir» i Libanon, er en propagandafilm som både fremstiller på feil måte det som skjedde da staten Israel ble opprettet i 1948, og fremmer en politisk syn som nekter jødene retten til å leve i jødenes historiske hjemlandet.

Filmen presenterer Det Palestinske Eventyret i en form som er tilpasset barn.  Men bak dokkene og animasjonene skjuler det seg et antisemittiske budskap.  Tårnet eventyret er ikke noe annet enn den kjente løgnen om «katastrofen».  En fantasi historie om de «ondskapsfulle jødene» som kom og «drevet de snille palestinere ut av sitt land Palestina«.  Og nå ønsker disse stakkars «palestinere», som lever i «flyktningleirer» (i flere etasjer bygninger …) å reise tilbake til hjemmene sine for å dyrke sine oliventrær …

En viktig element i filmen er en stor nøkkel som overføres fra bestefaren til sitt barnebarn og som skal liksom være nøkkelen til huset familien har forlatt i «Palestina».  Men slike nøkler selges på markedene i alle arabiske storbyer og brukes som et symbol og propagandaverktøy i kampen mot den jødiske staten.

Filmen som er rettet mot barn lovpriser de palestinske terrororganisasjoner og deres vilje til å ofre livet for «Palestina».   Jødene blir fremstilt som voldelige og ondskapsfulle mennesker, mens terrorangrep mot jøder blir beskrevet som «magisk».  Filmen formidler et klart budskap (skrevet på veggen) «Ingen tilbakevending – ingen fred».  Dvs. at «freden» vil komme kun etter at flere millioner arabere har flyttet inn og tatt over staten Israel.  At en slik «løsning» innebærer etniskrensing av flere millioner jøder, bryr seg filmforfatteren tydeligvis ikke noe om.

Filmen Tårnet er forkastelig ikke bare på grunn av de mange løgnene og feil fremstilling av historiske begivenheter.   Den er forkastelig også på grunn av alle de relevante begivenheter som filmen forteller ingenting om.  Slik som om den store innvandring av arabere til landet og den anti-jødisk terror de drev med før 1948.    Ingenting om krigen arabere startet i 1948 mot den nyfødte jødiske staten i et forsøk på å kaste alle jødene på sjøen.   Filmen nevner heller ikke alle de andre kriger araberne initierte for å utrydde staten Israel, eller de tusenvis av palestinsk terrorangrep mot sivile i Israel.

Filmen forteller ingenting om de 850 000 jøder som måtte flykte fra arabiske land, eller om staten Israel som har blitt et nødhavn til millioner av forfulgt jøder fra hele verden.  Filmen forteller ikke om jødenes tilknytning til landet og deres tre tusen års historie i landet.  Den forteller heller ikke noe om det folkerettslig grunnlaget for staten Israel, eller den lille plassen den jødiske staten har (0,2%) i forhold til området de muslimske-arabere styrer i Midtøsten (99,8%).

Filmen viser ikke og forklarer ikke noe om den systematisk indoktrinering av arabiske barn til jødehat og vold.  Istedenfor å formidle et budskap om anerkjennelse, samarbeid og fredelige naboskap, presenterer den en tilsynelatende trist historie om «palestinske flyktninger» i Libanon som drømmer om å reise tilbake for å «frigjøre» sitt elskede fantasistaten «Palestina».  En historie som formidler jødehat og rettferdiggjør fortsettelsen av terror mot jøder/israelere.

Tårnet har fått mer enn 3,3 millioner kroner i offentlig støtte og den ble vist på mange norske skoler for å indoktrinere norske barn til å fortsette med støtten til kampen mot staten Israel også i fremtiden.  Dette vil uunngåelig påvirke også den økende antisemittisme her i landet.

Én kommentar to “Tårnet – en propagandafilm”

  1. Dagfinn Hagen said

    Har filmen tatt for seg hvordan disse evige flykningene som et europeisk film magasin kalte dem, blir behandlet av Libanesiske myndigheter? Her en artikkel av den palestinske journalisten Khaled Abu Toameh: https://www.gatestoneinstitute.org/12521/palestinians-apartheid-victims

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s