Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Israels Uavhengighetserklæringen

Posted by Tarud den 12.01.2023

I ERETZ ISRAEL [landet Israel] oppstod det jødiske folk. Her ble dets åndelige, religiøse og politiske identitet formet. Her oppnådde det først sin egen stat, skapte en nasjonal og universell kultur og skjenket verden den evige Bøkenes Bok.

Det jødiske folk ble fordrevet fra landet med makt, men i landflyktighet beholdt jødene troskapen til hjemlandet. Aldri svant håpet; aldri forstummet bønnen om å vende hjem til frihet.

Drevet av kraften i historie og tradisjon, søkte hvert slektsledd av jøder på ny å slå rot i sitt gamle hjemland. De siste tiårene har de vendt tilbake i skarer. Pionerer, forsvarere og innvandrere som hadde vært hindret av blokade, har fått ørkenen til å blomstre, gjenopplivet det hebraiske språket, bygd byer og bygder og skapt et blomstrende samfunn med sin egen økonomi og kultur. De elsket fred, men visste å forsvare seg, de lot fremskrittets velsignelse komme alle innbyggere til gode og hadde en selvstedig stat som mål.

I året 5657 (1897) trådte den første zionist-kongressen sammen. Den var innkalt av dr. Theodor Herzl, jødestatens åndelige far, og proklamerte jødefolkets rett til nasjonal fornyelse i sitt eget land. Denne retten ble anerkjent i Balfour-erklæringen 2. november 1917 og bekreftet ved mandatet fra Folkeforbundet; dette gav internasjonal anerkjennelse til den historiske forbindelsen mellom det jødiske folk og Eretz Israel og til jødefolkets krav om å gjenopprette sitt nasjonale hjem.

Katastrofen som nylig rammet jødefolket og utslettet millioner av jøder i Europa, gav ugjendrivelige bevis på at problemet med hjemløse jøder bare kunne løses ved å gjenopprette jødestaten i Eretz Israel. Den staten kan åpne portene for enhver jøde og gi jødefolket en status likestilt med alle andre nasjoner i folkenes familie.

Overlevende etter nazistenes massemyrderier i Europa, samt jøder i andre land, skydde ingen hindringer og farer, men fortsatte å dra til Eretz Israel. De hevdet alltid sin rett til et verdig liv i frihet og ærlig arbeid i sitt nasjonale hjem.

Under den annen verdenskrig bidro det jødiske samfunnet i Eretz Israel fullt ut i kampen frihets- og fredselskende nasjoner førte mot naziregimet. Ved soldatenes blod og innsats for seieren, gjorde dette samfunnet seg fortjent til å bli regnet med blant de folkene som grunnla De forente nasjoner.

29. november 1947 vedtok FNs generalforsamling en resolusjon som gikk inn for å opprette en jødisk stat i Eretz Israel. Forsamlingen oppfordret landets innbyggere til å gjøre nødvendige tiltak for å gjennomføre denne resolusjonen. FNs anerkjennelse av retten for jødefolket til å grunnlegge sin egen stat, er ugjenkallelig.

Det jødiske folk har, slik som alle andre folk, en naturlig rett til å være herre over sin egen skjebne i sin egen stat.

Vi, medlemmene av Folkerådet, representanter for det jødiske samfunnet i Eretz Israel og for zionistbevegelsen, er samlet her på dagen da det britiske mandatet over Eretz Israel opphører. I kraft av vår naturlige og historiske rett og ut fra resolusjonen i FNs generalforsamling, erklærer vi at en jødisk stat er opprettet i Eretz Israel. Den skal kalles staten Israel.

Vi erklærer at fra det øyeblikk mandatet opphører, når sabbaten begynner i kveld den sjette Ijar 5708, 15. mai 1948, vil Folkerådet fungere som en provisorisk statsråd, og rådets utøvende organ, Folkeadministrasjonen, skal fungere som en provisorisk regjering i den jødiske staten, som heter Israel. Dette skal gjelde inntil de valgte, regulære myndigheter i staten er på plass i følge grunnloven som skal bli vedtatt av det valgte grunnlovgivende forsamling innen 1. oktober 1948.

Staten Israel vil være åpen for jødisk innvandring og for samling av jøder i eksil. Den vil strebe å utvikle landet til gagn for alle innbyggere. Den skal bygge på frihet, rettferd og fred i profetenes ånd. Den vil sikre alle innbyggerne fullstendig like sosiale og politiske rettigheter, uavhengig av religion, rase eller kjønn. Den vil garantere frihet når det gjelder religion, samvittighet, språk, utdannelse og kultur. Den vil sikre de hellige stedene for alle religioner, og den vil være trofast mot prinsippene i FNs charter.

Staten Israel er rede til å samarbeide med FNs organer og representanter for å gjennomføre resolusjonen i Generalforsamlingen fra 29. november 1947, og den vil gjøre tiltak for fellespalestinsk økonomisk union.

Vi henvender oss til FN og ber om hjelp til jødefolket i å bygge opp staten og å oppta staten Israel i folkefellesskapet.

Vi henvender oss – midt under voldsomme angrep som nå har kommet mot oss i flere måneder – til de arabiske innbyggerne i staten Israel om å bevare fred og delta i å bygge opp staten på grunnlag av full borgerlig likestilling og tilsvarende representasjon i alle statens provisoriske og permanente institusjoner.

Vi rekker ut vår hånd til alle nabostater og deres folk med et tilbud om fred og godt naboskap, og oppfordrer dem til gjensidig hjelp og til samarbeid med det selvstendige jødefolket, som bor i sitt eget land. Staten Israel er klar til å ta sitt ansvar i den felles innsats for utvikling av hele Midtøsten.

Vi kaller på jødefolket i alle land i diasporaen og ber om hjelp til innvandring og til å bygge opp samfunnet og bistå i vår streben etter å oppfylle den gamle drømmen – forløsningen av Israel.

I tillit til Israels Klippe underskriver vi denne erklæringen, gitt på møte i det provisoriske statsråd, på hjemlandets jord, i byen Tel-Aviv, på denne kvelden før sabbaten, den femte Ijar 5708, 14. mai 1948.

Underskrevet av:
David Ben-Gurion, Daniel Auster, Rachel Cohen, David Zvi Pinkas, Mordekhai Bentov, Rabbi Kalman Kahana, Aharon Zisling, Yitzchak Ben Zvi, Saadia Kobashi, Moshe Kolodny, Eliyahu Berligne, Rabbi Yitzchak Meir, Eliezer Kaplan, Fritz Bernstein, Levin Abraham Katznelson, Rabbi Wolf Gold Meir, David Felix Rosenblueth, Meir Grabovsky Loewenstein, David Remez, Yitzchak Gruenbaum, Zvi Luria, Berl Repetur, Dr. Abraham, Golda Myerson, Mordekhai Shattner, Granovsky Nachum, Nir Ben Zion Sternberg, Eliyahu Dobkin, Zvi Segal, Bekhor Shitreet, Meir Wilner-Kovner, Rabbi Yehuda Leib, Moshe Shapira, Zerach Wahrhaftig, Hacohen Fishman, Moshe Shertok Herzl Vardi.

6 kommentar to “Israels Uavhengighetserklæringen”

  1. Bjørn Weld said

    Regel nr. 1

    For å gjøre seg en kvalifisert mening om folkeretten for Israel, må Israel Deklarasjon være kjent og forstått, men som utelukker de fleste redaktører og politikere.

    Regel nr. 2

    For å gjøre seg en mening om Oslo- avtalen, må det være kjent at Arafat forkastet alt ved Al Ahzar i Kairo i 1995.

    Arafat talte om kampen til dommens dag. Jerusalem var målet om så siste sønn eller datter ble martyr. Publikum ropte om å marsjere i millioner til Al Quds, Jerusalem.

    Arafat sa at dersom noen hadde en innvendig, så hadde han ett tusen, men minnet om Muhammeds avtale, som ble brutt.

    Halvor Tjønn skrev boken «Muhammed slik samtiden så ham». Det fremgår, om vi skal tro kildene Bukhari og Muslim hadith, at gutter fra puberteten og jødiske menn ble halshugget etter at hudna traktaten ble brutt.

    Sånn sett hører Oslo avtalen til noe av det mest makabre i min levetid.

    Folkeretten for Israel beror på det britiske mandatet. Teksten har ordlyden «sikre etableringen» og «re-konstitusjon» av Eretz Israel, som viser tilbake.

    Ikke-jøder fikk sivile og religiøse rettigheter, men ingen politiske til egen stat innenfor mandat-området, som i sin helhet ble avsatt som jødisk hjemland.

    Caroline Glick er blant få som forstår denne konflikten i en glimrende artikkel om deception. Antisemittiske hendelser er opp 1000 % etter angrepet fra Hamas. Fatah feiret angrepet.

    Tiden er overmoden for å legge to-stats løsningen død, slik Arafat selv gjorde i 1995 i Memo to Arafat på YouTube.

  2. Spikeren said

    Hei, Tarud! Long time no see…

    Hjertelig takk for denne meget gode artikkelen om Israels
    Uavhengighetserklæring. Den har jeg lyst til å poste på Spikers Corner
    tirsdag 17 januar, hvis det er greit for deg?

    Gud velsigne Israel og det jødiske folk!

    Mvh Spikeren.
    https://spikerscorner.blogspot.com/

    • Bjørn Weld said

      Som nøkkelen til verdens frelse er det verdt å merke seg at Israel feirer Påske mens Norge og Vesten forøvrig foretrekker Easter, egg og kyllinger. Vesten feirer ikke Påske. Den har Langfredag. Bøkenes bok kan leses en million ganger uten å finne Palmesøndag, Skjærtorsdag eller Langfredag. Den har måneden Aviv. Dagene foruten Sabbat, den syvende dagen i uken, er bevegelige ukedager. Langfredag påtar seg noe den ikke kan, nemlig å representere Aviv 14 🌝 før fullmåne. Som hovedregel er Langfredag feil. Dersom konverteringen er helt nøyaktig har Langfredag bommet på fire Søndager, syv Mandager og syv Onsdager bare siden året 2000. Da vant tilbake Øst-Jerusalem i 1967 var Aviv 14 Mandag. Det samme i 1973 da Israel ble angrepet på Yom Kippur. Land vunnet i forsvar tilhører den angrepne. I 2020 og 2023 var den fjortende, Lammet slaktes, Onsdag. Full måne Torsdag morgen Jerusalem kl. 07.34 gjorde Langfredag umulig også i år. Skjærtorsdag finnes heller ikke. Bibler lyver om at disiplene spurte hvor de skulle gjøre istand påskemåltidet på den første dagen av usyrede Brød høytid, men her betyr preposisjonen ganske enkelt før. Eneste riktige alternativ er at Messias døde på en Onsdag, og stod opp etter tre dager og tre netter. Daniel 9.27 forteller ved engelen Gabriel at Messias skulle få ofringer til å opphøre midt i uken, Onsdag, før ødeleggelsen av templet. Det er grammatisk umulig at verset handler om anti-christ. Matteus har Opse de Sabbattou, ikke etter eller da Sabbaten var over. 15 engelske bibler er enige om at opse betyr sent på Sabbat. Det fine med Israel er at hebraisk kan kalender har helligdager,. Den Gregorianske har ingen. Johannes 20.1 forteller at Maria Magdalena ser stenen rullet bort før mørkets frembrudd på Sabbat. Mia ton Sabbatton betyr en av sabbattene, men som oversettes med første dag i uken. Johannes 20.19 forteller at Messias viste seg for disiplene bak lukkede dører på en Sabbat. Vestlige bibler er oversatt av korrupte, inkompetente, konvensjonelle, teologiske ekkokammer. Det samme gjelder Ap.Gj. 20.7 hvor det står at Paulus brøt brødet på en Sabbat. Nå om dagen gleder det stort at hebraiske manuskripter gjøres kjent. Greske utelater menorah 🕎. Matteus, Markus og Lukas forteller at den enorme steinblokken i templet knakk, ikke forhenget revnet, som nevnt i kirkehistorien. Sannheten, Spikeren, er at Norge ikke kjenner tiden for Påske, og heller ikke Pinse. Tradisjonelle kirker opphever loven og profetene i bøkenes bok. Norske bibler er oversatt så til de grader feil at det ikke er mulig å finne Pinsedag og oppstandelsen på Sabbat. Jonah tegnet har tre dager og tre netter, som fra fredag blir mandag aften. Jeg kunne fortsette å skrive om hvordan gresk syntaks i Efeserne ikke gir mening. Her er fiendskapet avskaffet, ikke forskrifter og bud. Galaterne er vel noe av det mest misforståtte, som om det var Torah det ble advart mot. Denne er perfekt. Noe vi ser fredag – lørdag den 14 -15 Mai 1948 vs. 3 Mos. 23. Bøkenes bok forteller at den som ikke holder Påske til fastsatt og regulert tid skal bære sin synd og støtes ut av folket, slik også med Usyrede Brøds feiring samt ikke minst Sabbat vs. 2 Mos. 31.12-14. Slik «kristendommen» har forfulgt og drept jøder, slik også Luther foreslo, blant etter diverse Canons som ble utformet i Laodikea 364, er den ikke podet inn på vintreet med sin Gregorianske kalender full av hedenske dager. Sabbat byttes ut med Søndag på falske premisser. Easter Friday bytter ut Påske. Julenissen og Jul bytter ut Messias og Succoth. Abias skifte tilsier fødselen i Betlehem om høsten. Hvorfor avskaffes de ti bud og alle moedim, Herrens høytider, av tradisjonelle kirkesamfunn? Hebraisk Matteus sier at Messias var kommet for å opprettholde loven og profetene. Det gledelige med Israel er at en helt ny tidsalder med restitusjon av alle ting innledes, men det er berettiget grunn til å frykte at overgangen blir hard, slik FN, EU og Norge som leder av giver-landsgruppen støtter Fatah med constitution art 12, 17 og 19 som bedyrer at kampen skal pågå til Israel opphører å eksistere. I mellomtiden lyver Søndags skoler om at Påske og Pinsedag er faste ukedager med en natt og en dag til oppstandelsen mot Jonah tegnet om en ond og utro slekt.

  3. Bjørn Weld said

    Fin artikkel. I tillegg til at folkeretten til Isrsel ble til på sikker grunn, inkludert invitasjon til fredelige relasjoner, bør det gjøres oppmerksom på at Israel holder Påske og Pinsedag til forskjellige tider fra vestlige nasjoner. For 2023 kan Passover og Shavout søkes. Disse reguleres av månens faser. Jordens første grøde feires på andre dag av usyrede Brød høytid, etter Sabbat den femtende med full måne. Fra full måne Torsdag 25 Mars er 52 dager til opprettelsen var et faktum. Imidlertid ble Adar II lagt til slik at dette ikke ble fanget opp. Fredag – Lørdag den 14 – 15 Mai var Sabbat – Shavout – Pinsedag. Kilde; Messianic Bible Society, ISRAEL BIBLE, Josephus vs. 3 Mos. 23. Det skal telles til etter den syvende uken. Hebraisk rot er uke.

  4. Hallgrim Berg said

    Presist og meiningsfylt språk, ein fryd å lesa. Fantastisk å summere kve som er oppnådd i Eretz Israel på kort tid. Dei beste dagane er enno ikkje komne?

    • Bjørn Weld said

      Hei Hallgrim. Takk for hyggelig treff i forbindelse med din brilliante forelesning i Kristiansand ved signering av bok. Tenkte kanskje at innholdet i min henvendelse til kommunen nylig kunne ha interesse. Jeg har skrevet til dem flere ganger, men forvaltnings loven følges ikke. ………….Sak oversendt kommunen i anledning av at det må søkes fritak fra skolen for barna.

      Vil Ordføreren være vennlig å oversende eposten til biskopen i Agder, eller en annen person, enten vedkommende tror eller ikke. Det handler om nasjonens fremtid.

      Det enkle faktum at en hebraisk dag på forskjellige år skifter ukedager, etterlater blinde følgere av Langfredag i en grøft 😂. Den følger ikke månens faser.

      Dette er fire eksempler som viser at Lang-fredag som hovedregel er feil. De viser også hvor lenge hykleriet har pågått i moderne tid. Easter- Friday er ikke Passover. Langfredag påtar seg å representere Aviv 14, noe den ikke kan. Ved søk Passover kan disse opplysningene sjekkes:

      Aviv 14:

      1967 Mandag. 1973 Mandag. 2020 Onsdag. 2023 Onsdag. Jeg har tidligere skrevet at siden 2000 har Langfredag bommet på fire Søndager, syv Mandager og seks Onsdager om konverteringen var helt nøyaktig.

      Neste tema.

      Dette er hva Google translate forteller. Resultatet blir det samme med Greek interlinear Bible, men denne er kopiert fra Greek Bible.

      «Så på den dagen, en av sabbatene, og dørene ble lukket der disiplene var av frykt for jødene, kom Jesus og stilte seg i midten og sa til dem: Fred være med dere!». Google translate av Joh.20.19

      Οὔσης οὖν ὀψίας τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ τῇ μιᾷ σαββάτων, καὶ τῶν θυρῶν κεκλεισμένων ὅπου ἦσαν οἱ μαθηταὶ διὰ τὸν φόβον τῶν Ἰουδαίων, ἦλθεν ὁ Ἰησοῦς καὶ ἔστη εἰς τὸ μέσον καὶ λέγει αὐτοῖς, Εἰρήνη ὑμῖν.

      Hermon Forlag, Bibel;

      19 «Da det var blitt kveld samme dag, den første dagen i uken, var dørene lukket der disiplene var, av frykt for judeerne. Da kom Jesus og sto midt iblant dem og sa til dem: Fred være med dere»

      Bibelselskapet;

      19.»Det var om kvelden samme dag, den første dagen i uken. Av frykt for jødene hadde disiplene stengt dørene der de var samlet. Da kom Jesus; han sto midt iblant dem og sa: «Fred være med dere!»

      Her ser vi at Bibelselskapet og Hermon Forlag lyver om hvilken dag. Det samme skjer med Opse de Sabbattou, som betyr sent på Sabbat, ikke etter eller da Sabbaten var over. Mia ton Sabbatton er ikke første dag i uken.

      Ettersom det ikke nytter å ta opp slike spørsmål med biskoper, redaktører, politikere eller pastorer, men berører nasjonens fremtid handler spørsmålet likefullt om identifikasjon. Tre religioner viser til Abraham og Moses mens veiene deles. Norge har enn så lenge felles kilder med Israel.

      På hvilken dag viste Messias seg for disiplene?

      Johannes 20:19: «Det var om kvelden samme dag, den første dagen i uken. Av frykt for jødene hadde disiplene stengt dørene der de var samlet. Da kom Jesus; han sto midt iblant dem og sa: Fred være med dere!»

      – Dette er norsk tekst. Men den grunnleggende greske teksten taler om en annen dag nemlig » en sabbat «. Nedenfor vises de greske ordene med uttale (transkripsjon) og oversettelse:

      «ουσης (ouses; det var) ουν (oun; når/da) οψιας (opsias; kvelden) τη (te; den) ημερα (hemera; dag) εκεινη (ekeine; samme, den samme) τη (te; den) μια (mia; en) σαββατων (sabbaton; sabbater, sabbat eller sabbatsdag/er) και (kai; og) των (ton; den) θυρων (thyron; dører/dørene)…»

      To varianter av den aleksandrinske teksttypen (Codex Sinaiticus, NA28) og bysantinske teksttypen ( Textus Receptus, majoritetsteksten), inneholder nøyaktig samme forståelse, og gjør oversettelsen enkel.

      – på en sabbat (te mia sabbaton = på en sabbat/er ) – aleksandrinsk teksttype

      – på en av sabbatene (te mia ton sabbaton = på en av sabbatene ) – Bysantinsk teksttype.

      Sammenligning med den greske teksten viser flere oversettelses-feil i en setning.

      1. sabbat/er (σαββατων = sabbaton) er fjernet.

      2. dag (ημερα = hemera) er lagt til.

      3..uke (εβδομαδα = ebdomada) er lagt til.

      Tekstene sier at det var Lørdag ved omregning til Gregoriansk dag for Saturn ( Saturday ). Paulus tar opp dette med å dyrke skapningen ( Sol Invictus ) fremfor Skaperen i Rom. 1.

      Martin Luther oversatte slik, men dette ble endret.

      Mark. 16:2: «an einem Sabbather seer früe» / «en sabbat veldig tidlig»

      Joh. 20:19: «Am abend desselbigen Sabbath » / «på kvelden samme sabbaten »

      Det finnes utallige faksimiler av gamle bibler med originalteksten av Luther.

      Konklusjon: Det eneste riktige Norge kan gjøre er å samordne helligdagene med Israel.

      Den norske Kirke feirer ikke Påske den fjortende vs. 2 Mos.12 / 3 Mos 23. Den har Langfredag. Den feirer heller ikke Pinse slik kildene sier.

      Til neste år vil flere vite at Vennesla kommune slutter seg til løgnere , slik også med Filadelfia og Frikirken i Øvrebø, ganske enkelt ved å søke Passover og Shavout = Pinse.

      Bibelen er oversatt så til de grader feil at det ikke er mulig å finne Pinsedag eller oppstandelsen på Sabbat. Pastorer som hevder og praktiserer at Messias avskaffet loven og profetene er løgnere med ansvar for alle «disse mine minste».

      bw.

      Matteus 28.1 har opse de Sabbattou som betyr sent på Sabbat, ikke etter Sabbaten. Johannes 20.1 forteller at Maria Magdalena ser stenen rullet bort før mørkets frembrudd på Sabbat. Ap.Gj. 20.7 forteller at Paulus brøt brødet på Sabbat. Mia ton Sabbatton blir oversatt med første dag i uken.

      Ὀψὲ δὲ σαββάτων, τῇ ἐπιφωσκούσῃ εἰς μίαν σαββάτων, ἦλθεν Μαριὰμ ἡ Μαγδαληνὴ ( Matteus 28.1 )

      Τῇ δὲ μιᾷ τῶν σαββάτων Μαρία ἡ Μαγδαληνὴ ἔρχεται ( Johannes 20.1 )

      Ἐν δὲ τῇ μιᾷ τῶν σαββάτων συνηγμένων ἡμῶν κλάσαι ἄρτον ὁ Παῦλος Ap.Gj.20.7

      Finnes i hele tatt ordet uke i tekstene? Det kan testes ved å benytte Google translate.

      En sak er at Bibelselskapet og Hermon Forlag ansetter praktiske analfabeter. En annen er at innbyggerne i kommunen ikke nødvendigvis må være like uvitende.

      Det oppfordres derfor igjen om at Vennesla kommune bryter samarbeidet med løgn-Kirken DnK, Filadelfia og liknende organisasjoner for tilbakestående. Det bør ikke komme som noen overraskelse at den overveiende antisemittiske kirkehistorien flyttet oppstandelsen fra Sabbat til Søndag.

      En eldre tysk bibel hadde riktignok Samstag mens en eldre svensk hadde sabbatz-aftonon.

      Beste hilsen
      bw

      Vær med å dele disse enkle sannhetene.

Skriv en kommentar her