Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Antisemitter? Hvem, oss?

Posted by Tarud den 24.03.2012

Hva er det du sier? Antisemitter? Oss?  Vi har ingenting i mot jøder. Vi hater bare sionisme og sionister. Vi syns ikke Israel fortjener å eksistere. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder. Gud forby, vi er humanister, menneskerettighetsforkjempere og fredselskere.

Antisemittisme er jødehat. Anti-sionisme er motstand mot sionisme og staten Israel. Disse to har ikke noe å gjøre med hverandre. Venus og Mar. Natt og Dag. Stol på oss vi vet hva vi snakker om!

Joda, vi syns at Israel er den eneste stat i verden som ikke har livets rett. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jødene som sådan.

Joda, vi mener de eneste barna i verden som kan drepes for en god sak er Israelske barn. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Joda, vi mener at Palestinerne har retten på sin side når de dreper sivile jødiske kvinner og barn. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi mener at det eneste folkeslaget på jorden som ikke skal ha rett til selvforsvar er jødene.  De må være snille og snu den andre kinn når de blir angrepet. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi fordømmer rasisme og apartheid kun i en stat i Midtøsten, og kun i den staten som viser mest respekt for menneskeretigheter.  Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi nekter å erkjenne jødene som et folk med felles kultur, språk og religion.  Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi mener at alle folkeslag, inkludert det ny oppfunnet “palestinske folket”, har selvbestemmelsesrett, bortsett fra Jødene. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi hater at folk legger skylden på ofrene, bortsett fra når folk legger skylden på Jødene i Israel for jihads- og terrorkrigen de blir utsatt for. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi syns at den eneste stat i Midtøsten som er fascistisk og anti-demokratisk er den jødiske staten som har frie valg. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi elsker ytringsfrihet, fri media og fri rettssystem, men krever at den eneste stat i Midtøsten som har disse skal ødelegges. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi er i mot terror og militæraggresjon, bortsett fra når disse rettes mot Israel og deres jødiske befolkning. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi har forståelse og sympati med de arabiske selvmordsbomberne som MÅ sprenger busser fulle med jødiske barn, og vi insisterer på at kravene deres blir møtt. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi syns ikke at jødene har menneskerettigheter som må respekteres, spesielt ikke retten til å sitte hjemme eller i en buss uten å bli myrdet. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Det finnes jøder som er anti-sionister og dette beviser at anti-sionister kan ikke være antisemitter, selv om de jubler når jødene blir massemyrdet. Disse er de eneste jøder som bør respekteres og erkjennes. Og dette viser også at vi har ikke noe i mot jøder som sådan.

Vi mener at den eneste politisk konflikt i verden som må løses ved å eliminere en av partene er Palestina konflikten. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi mener ikke at et mord beviser hvor rett morderens sak er, bortsett fra ved mord av jødiske barn, kvinner og menn. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi mener jødene har ikke rett til sin egen stat, og de må akseptere å leve som en minoritet i en arabisk-palestinsk stat.  Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi synes at retten til trygghet må respekteres.  Dette gjelder selvfølgelig ikke israelerne som blir angrep daglig med bomber og raketter.  Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi mener at Israels jødisk majoritet og stjernen på flagget er en bevis for at den er en rasistisk stat. Mens andre land med kristen eller muslimsk majoritet, og som har kors eller måne på sitt flagg, kan ikke betraktes som rasistisk. Det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi fordømmer diskriminering av kvinner i det eneste landet i Midtøsten hvor de ikke blir diskriminert. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi fordømmer undertrykkelse av minoriteter i det eneste landet i Midtøsten hvor minoriteter ikke blir undertrykt. Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi krever like borgerrettigheter og derfor krever vi at den eneste staten i Midtøsten som har slike rettigheter, må utslettes.  Men det betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Vi har ikke noe problem med faktumet at religionsfrihet ikke eksisterer i noen av de arabiske landene. Men vi er sinte som faen når vi hører (udokumenterte) påstander om at Israel krenker religionsfrihet. Dette betyr ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Så hvordan kan du påstå at vi er Antisemitter?  Vi er enkelt og greit anti-sionister. Vi er bare ute etter fred og rettferdighet. Og dette betyr selvfølgelig ikke at vi har noe i mot jøder som sådan.

Basert på en artikkel av Steven Plaut

8 kommentar til “Antisemitter? Hvem, oss?”

 1. Robert Hagen said

  Det er få land i verda som har eit så solid fundament i folkeretten som nettopp staten Israel. Fundamentet ligg i Sanremotraktaten godkjent av Folkeforbundet – og FN sit charter – som tar opp i seg Sanremotraktaten. Det er ikkje Balfourerklæringa eller FN si rådgjevande røysting om å dele britane sit mandat for Palestina som er grunnlaget for staten Israel – ei heller at påstanden om at det som skjedde i perioden 1939 – 45 er bakgrunnen for at det er ein stat som heiter Israel – men internasjonale avtalar – kor mellom anna Noreg støtta dette som medlem i begge internasjonale organ kor dette blei vedteke. Legg vidare merke til at ingen av medlemma i desse organa røysta mot avtalane. Vidare så har dei to partane – her Israel og det palestinske sjølvstyret – gjennom Osloavtalane laga eit rammeverk for framtidig fredsprosess. Dette er grunnlaget for staten Israel og bakgrunnen for ei framtidig fordeling av den vestlege del av britane sit mandat for Palestina – som utgjer om lag 22 % av det opprinnelege mandatområdet – etter at britane hadde gjeve frå seg Golan til det franske mandatområdet for Syria og oppretta staten Transjordan – no Jordan – i den austlege delen av mandatet. Om ikkje dette skulle vere nok – så er det jødane som er urfolket i staten Israel – og har vore det dei siste 3000 åra – og kor det har budd jødar her i heile denne perioden. Arabarane starta si innvandring etter sigeren over austromarane på 630 talet – men kor det ikkje var før 1900 talet at ein verkeleg såg vekst i det arabiske folketalet i regionen – og då stort sett via innvandring – og ikkje barnefødslar. Når det gjeld kven som eigde land i området – så var det før 1920 delt mellom tre grupper – ottomanske storgodseigarar, jødar og i mindre grad – lokale bønder. Området var fram til 1917 ein del av det Ottomanske riket – som var ein internasjonal stat – og kor folk meir eller mindre fritt kunne flytte internt i riket. Noko som gjer at på 1830 talet kom det ei gruppe med egyptiske arabarar til Hebron – som framleis i dag har sin egyptiske dialekt og kultur inntakt. Det same gjeld andre minoritetsgrupper som bur i staten Israel. Fram til 1964 var det ingen arabar som kalla seg «palestinar» – faktisk er det ei rekke skriftlege kjelder alt frå 1920 talet kor arabarar ikkje ville bruke namnet – då dei såg på området som skulle bli Israel som ein del av eit større Syria. I perioden 1922 – 48 var det då òg stort sett jødar som brukte nemninga «palestinar» om seg sjølv. Dette er diverre fakta.

  • Tarud said

   Vel, dette er ikke direkte med artikkelen om antisemittisme å gjøre, men likevel en fin oppsummering av historiske fakta som gjelder Israel.

 2. Kristin Næss said

  Hvordan kan dere si at dere ikke er anti-semitter og ikke godtar Israels rett til å eksistere?! Jeg vil påstå at dette er antisemittisme av verste slag!! – Bra at dere ikke hater jødene. Mn hva så med jødene t eks i Norge og Sverige som blir hetset, mobba, fys. angrepet, og må stå til rette for det Israel gjør, selv om de aldri har vært der, og er statsborgere i de t.eks. nevnte land? Hvor mange som sier at de ikke er antisemitter har ikke feile holdninger mot våre jødiske landsmenn? Er ikke det antisemittisme??

 3. semit said

  Reblogged this on Semitten's Blog.

 4. Viktig lenkesamling du har på denne siden.

 5. sverre edvinsen said

  USA støtter Israel uansett hva slags politisk situasjon det gjelder.Dette gjør de kun fordi at de trenger ett vennligsinnet land i nærheten av Suezkanalen.Amerikanerene støtter Israel med våpen,militærmakt og deres UD.Jeg mener at det er på tide at verden får øynene opp for hva som egentlig foregår mellom de to landene, når det gjelder det omfattende samarbeidet mellom USA og Israel.Folk flest bryr seg dessverre ikke om at hele eksistensgrunnlaget for Israel,er bygd på en enorm løgn og at selve dere eksistens helt fra begynnelsen i 1948 er bygd på bekostning av palestinske liv og palestinske områder.Jødene trengte et sted å bo etter andre verdenskrig. men er det riktig å ta selve livsgrunnlaget ifra palestinerne? Når man kjenner historien og bakgrunnen er det ikke vanskelig å forstå hvorfor både jødene og amerikanerne har et særdeles dårlig omdømme i den arabiske verdenen.

  • Tarud said

   Sverre Edvinsen, Det er tydelig at du kan ikke de grunnlegende historiske FAKTA og de virkelige forhold i denne konflikten. Dessverre så er du blant flere som faktisk tror på Det Palestinske eventyret (tror du på julenisse og?). Dette er et spennende eventyr, men har lite med virkeligheten å gjøre. At du hater jøder, er en annen sak…

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s