Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

NRK avslører palestinsk jødehat

Posted by Tarud den 14.02.2013

Det tilhører sjeldenheten at et stort norsk medium lager en reportasje som stiller palestinere i et negativ lys.  Likevel så skjedd dette 10. februar 2013.  NRK har laget en TV reportasje som avslørte et utbrøt palestinsk jødehat.

Antisemittiske holdninger blant palestinere er ikke noe nytt, og er godt kjent blant de som følger med og har lyst til å se. Nyhetsreportasjen som baserer seg bl.a. på forskning av Palestinian Media Watch, dokumenterer barneprogram som sendes på palestinsk TV og inneholder et budskap om at jødene er djevlene og må bekjempes.  Reportasjen viser dyrkelse og hedring av terrorister som har drept sivile israelere.  Når NRKs reporteren intervjuer palestinere på gata, så er holdningen klar: jødene ønsker å ta over verden og må bekjempes.

NRKs reportasje dokumenterer også at norske myndighetene faktisk finansierer den palestinske antisemittiske propaganda!  Norge har allerede overført mer enn 7 milliarder (7 000 000 000) kr til den bunnløse palestinske kassen, og fortsetter å overføre mer enn åtte hundre millioner (800 000 000) kroner årlig til de palestinske myndigheter, uten å ha kontroll på hva pengene brukes til.  Organisasjonen MIFF stiller seg negativt til det at norske skattepenger skal gå til finansiering av en slik propaganda.

Statssekretær Torgeir Larsen (Ap), som ble intervjuet i reportasjen, kunne ikke avvise dokumentasjonen som NRK presenterte, men prøvde å nedtone det norske ansvaret.  Han hevder at fakta som er presentert kun er “eksempler” og ble kunstig “satt sammen”, noe som kun er en del av et spill i en “kamparena”.  Larsen gikk så lang at han innrømte at “antisemittisme finnes”…Men han avviser muligheten for at norske myndighetene skal begrense eller kontrollere pengestrømmen til palestinere.  Da han ble konfrontert med dokumentasjonen som viser at de palestinske aviser er full med jødehat, mens de israelske aviser ikke har noe tilsvarende, svarer Larsen at også i israelsk media er det “et klart hatbudskap”, men at den er mer “avansert”…

Statssekretær Torgeir Larsen bekrefter egentlig den kjente ensidige norske støtten til palestinere, inkludert indirekte støtte til den palestinske terroren og direkte støtte til den palestinske jødehatpropagandaen via TV, radio, aviser og skolebøker.

10. mars 2004 tok Elsa Skarbøvik fra KrF dette opp i Stortinget spørretimen.  Hun viste til palestinske skolebøker som var full med antisemittisk innhold og ble skaffet og oversatt til norsk av Senter Mot Antisemittisme.  Daværende bistandsminister Frafjord Johnsen (Krf) forsvarte de palestinske myndighetenes bruk, og norsk finansiering, av disse bøkene.

I 2008 hadde TV2 en lignende reportasje om spredning av jødehat blant palestinere, og den norske støtten til den.  Utenriksministeren på denne tiden, Jonas Gahr Støre, sa bl.a. at “det er utenkelig” at norske penger skal gå til finansiering av slik propaganda.  Men som vi har sett flere ganger før, så følger ikke ord og handling i samme spor når det gjelder norsk støtte til palestinere.

Som et svar på NRKs reportasje skriver den palestinske representant i Norge at “jødehat har aldri vært en del av den palestinske kultur, ideologi eller historie”.  Svaret er ganske absurd og latterlig når vi vet om den lange historien av diskriminering og forfølgelser av jøder i arabiske land, og den store palestinske terror “innsatsen” siden Palestina-arabere har blitt til palestinere for 45 år siden.

Ett av hovedelementene i den palestinske ideologien, som er godt dokumentert i grunnlovene til “Palestina”, Hamas, PLO og Fatah, er antisemittisme.  Også uttalelser til palestinske ledere, innhold i skolebøkene, kulturinnslag i mediene og meningsmålinger, viser alle at jødehat ikke bare er et “naturlig utslag av okkupasjonen”, men en av bærebjelkene til den palestinske ideologien, kulturen og tradisjonen.  Eller for å si det rett jødehat er selve grunnlaget til den palestinske eksistensen!

Reklamer

2 kommentar to “NRK avslører palestinsk jødehat”

  1. Maria said

    Her er NRKs reportasjen med engelsk oversettelse. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ME3N2kZFVOk#!

  2. Tarud said

    Spontanspørretimen, Stortinget 13. februar 2013 svarte utenriksminister Espen Barth Eide på flere spørsmål om dette temaet. Konklusjonen er likevel at norske myndighetene har ikke tenkt å begrense pengestrømmen til palestinere eller presse dem for å slutte med antisemittisk propaganda. Norske skattepenger vil fortsette å gå til finansiering av anti-Israelsk og anti-jødisk propaganda.

Skriv en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s