Taruds Blogg

Israel, Norge og palestinere – إسرائيل والنرويج والفلسطينيين – ישראל, נורבגיה והפלסטינים – Israel, Norway and the palestinians

Norway Cup

Posted by Tarud den 29.07.2018

Norway Cup 2018 2

Den årlig internasjonal fotballturnering for barn i Oslo, Norway Cup, har i de siste årene utviklet en mørke-side av et politisk spill som er rettet mot staten Israel.

Arrangørene av Norway Cup er stolt av sin internasjonal profil og henviser til lag fra flere land som deltar i denne «internasjonal fotballfest».  Men en gjennomgang av lagene som deltar viser en klar politisk agenda bak denne «fotballfest». En agenda som bl.a. er ment til å fremme den palestinske myten.

Det er bare naturlig at de alle fleste lag som deltar er norske lag. Men hvor kommer de andre lag fra? Hvem blir invitert og hvem er det som betaler reisen og oppholdet for disse lag? Og er det noe proporsjonalitet mellom antall lag og størrelsen på landene de kommer fra?

Fra de meste folkerik land i verden kommer det veldig få lag.  I 2018 kom det fra Kina, med 1418 millioner innbyggere, kun 2 lag.  Fra vår store allierte USA, med 316 millioner innbyggere, kom det i år 11 lag.  Fra vår naboland Sverige kom det 7 lag.  Fra Danmark 5 lag. Tyskland med sin 82 millioner innbyggere sendt 7 lag. Fra Brasil er det 2 lag og fra vår nabo supermakt Russland, med 134 millioner innbyggere, kom det 1 lag.  Det kom også noen enkelte lag fra andre land.

Fra store land som India (1328 millioner), Indonesia (263 millioner), Pakistan (198 millioner), Japan (123 millioner), Filippinene (108 millioner), Bangladesh (161 millioner), Nigeria (170 millioner), Argentina (44 millioner) og Canada (37 millioner) blir ikke representert på Norway Cup (2018).

Men det er ETT land i verden som stiller seg (hvert år) i særklasse. For det første så eksisterer ikke dette landet og for det andre så kommer det uproporsjonalt mange lag fra dette «landet». For de som har ikke fått med seg hvilke «land» jeg snakker om så er dette naturligvis «Palestina».

I tidlige år spilte den libanesiske jentelaget «Sabra & Shatila Survivors» under «Palestina» flaget.  I år representerer 6 arabiske lag fra Vestbredden og fra Gazastripen, fantasi staten «Palestina».  Navnene til disse lagene er ikke vanlig navn til fotballag. «The FA of Jerusalem», «Alquds Hial Club», «Jerusalem Girls» og «PACES Palestine» er alle navn som skal fremme den palestinsk løgnbaserte myten og støtte kampen om delegitimering av staten Israel. Derfor er det viktig for arrangerende og andre anti-israelsk organisasjoner her i landet, å hente flest mulige arabiske lag som kan spille under flaget til «Palestina».  Tre av de seks «Palestina» lag har Jerusalem som en del av lagets navn. Men byen Jerusalem er hovedstad til staten Israel og tilhørte aldri til noen «Palestina«.  Hovedstad til arabere på Vestbredden er Ramallah og i Gazastripen er det byen Gaza som er hovedstad.  Årsaken til at Jerusalem navn blir (mis)bruket på denne måten er det samme som årsaken til at palestinske lag er overrepresentert i Norway Cup – anti-israelsk propaganda.

«Palestina» markedsføres som veldig fattige land, og likevel greide de å sende 6 lag til Norge. Mens de fleste norske foreldre til barna som deltar i Norway Cup må betale selv for både reise og opphold, og det koster ganske mye, blir kostnadene til lagene fra «Palestina» dekt av en norsk organisasjon og våre skattepenger. Mens i 2016 deltok 7 palestinske lag og i 2017 var det 8 lag, så er det «kun» 6 lag som arrangørene greide å hente til Norway Cup i år.

Hvorfor blir lagene fra dette «landet» behandlet så annerledes enn alle de andre lag fra Norge og fra andre land? Kan det være en tilfeldighet? Det er hvert land selv som bestemmer om de skal sende deltakere til en fotballturnering i Norge. Dette er avhengig også av økonomien, og lag som blir ikke invitert og ikke sponset kommer sannsynligvis ikke. Når vi ser den samme trenden gjentar seg år etter år, og at palestinere er overrepresentert, år etter år, så kan det ikke være en tilfeldighet.

Er det ikke litt merkelig at fra alle land i verden er det lille «Palestina» med sin 5 millioner innbyggere som er FEMTE STØRST deltakerland i Norway Cup? Hvorfor er det kun de palestinske lag som blir sponset og hentet til Norge? Hva med de over milliard mennesker som er mye fattigere enn disse «palestinere», hvorfor skal ikke Norge sponse dem? Hvorfor er de palestinske lagene de eneste som kommer fra et område som representerer ikke en virkelig stat? Hvor er lagene fra Kurdistan, Tibet, Vest-Sahara, Nord-Kypros, Sør-Ossetia, Baskeland, Catalonia, Kashmir, Gibraltar, Grønland, Færøyene, Tsjetsjenia, Dagestan, Krim og Hongkong? Hvorfor 6 lag kun fra «Palestina»?

I motsetning til de andre lag blir disse 6 arabiske lag sponset og støttet av Fagbevegelsen, den norske staten og flere andre anti-israelske organisasjoner. De arabiske ungdommene , sammen med arrangørene, sørger for maksimal anti-Israelsk propaganda i hver anledning i løpet av denne «fotballfesten». Den politisk agendaen til arrangørene og sponsorene er klar – markedsføring av det palestinske budskapet og dermed delegitimering av den jødiske staten.

I 2017 var det ett israelsk guttelag som deltok i Norway Cup, i år er det ingen.  Ikke rart om de israelske barn føler seg uvelkommen til dette arrangementet.

Jeg har naturligvis ingenting imot at arabere skal spille fotball, heller ikke i en fotballturnering i Norge. Men det er synd at disse ungdommer blir brukt i et politisk spill mot staten Israel, og det er synd at vi betaler for det.

Vedlagt diagram viser uproporsjonalitet mellom antall utenlandske lag som deltar i Norway Cup 2018 og antall innbyggere i disse land. Det er kun «Palestina» som er representert med 1,2 lag per million innbyggere.

2 kommentar to “Norway Cup”

  1. Terje Wilhelmsen said

    Hvorfor støtter dere en fiksert gruppe mennesker som ikke eksisterer, men som er opprettet for å delegitimere Israel! Dere er på veldig tynn is, og risikerer Guds forbannelse over deres virksomhet! Les 1Mosebok kap. 12,3. og dere vil se hvorfor! Dette sier jeg fordi Norway Cup praktiserer en form for antiseminisme ved ikke å invitere Israel! Jeg håper dette blir forstått og gjort noe med! Vh. Terje Wilhelmsen!

Skriv en kommentar her